[Eski] Logic Pro 8 Monitor Latency

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

pasazeus

Yeni üye
Selam;

Forumda araştırdım ama bu tarz bi konu bulamadım,umarım gözümden kaçmamıştır..

Bir sorunum var,sahnede macbook 2.4 ve bir de m-audio fast track pro kullanıyorum.Kullandığım programlar ise Logic Pro 8 ve Reason 4.

Vokal yaptığım mikrofonumu ses kartına,ses kartının çıkışını da direkt ana mixere yolluyorum.Böylelikle mikrofonum,bilgisayardan geçip mixere ulaşıyor.Herhangi bir gecikme de söz konusu olmuyo.Fakat Logic'ten pitch correcter'ı açtığımda (vokalde vocoder etkisi yaratmak için) yada ne bileyim herhangi bir efekti açtığımda -reverb,delay- seste gecikme oluyo.Efekti bypass yaptığımda gecikme haliyle tamamen yok oluyor.(Zaten sesimi efekt verdiğim kanalın monitöründen alıyorum).Macbook'u sahnede vokal processoru olarak da kullanmak istediğimden böyle yapıyorum.

Vokalde gecikme olmasın diye herşeyi(buffer vs) tamamen en düşüğe bile getirdim.Gecikme epeyce gitti ama yine de sahnede şarkı söyleyebileceğim kadar gitmedi.Herşey birbirine karışıyor :)

Sizce Logic'teki bu monitor lacenty'sini nasıl yok edebilirim?

Merhaba,

Pitch Shifter, Pitch Corrector vb. plug-in ler ciddi hesaplamalara sebebiyet verdiginden bu tarz plug-in lerin playback esnasinda kullanilmasi oneriliyor Apple tarafindan. Yani gecikme olmasi normal karsilanabilir. Yine de birkac oneride bulunayim, belki ise yarar:

1) Pitch Corrector plug-inini vox kanaliniza degil de bir bus channel strip'ine insert edip, vox kanalina ''send'' uzerinden routing yapabilirsiniz.

2) Preferences' ta "Process Buffer Range" i "Large" olarak ayarlayin.

3) Ayni alanda "24-Bit Recording" isaretli ise bu secenegi kaldirin.

5) Preferences > Audio > General tabinda "Compensation" secenegini "All" yaptiktan sonra "Low Latency Mode" kutucugunu isaretleyin ve degerini de "0 ms" olarak belirleyin. Daha sonra isterseniz Arrange Window' a dondukten sonra Transport Bar' da bulunan Low Latency Mode(kadran ikonu) dugmesini tiklayarak fonksiyonu kapatip-acabilirsiniz.

4) Kullanmadiginiz bostaki tum kanallari silin.

Belki cogunu denemissinizdir ama iskaladiginiz birsey varsa yardimi olur belki.

Geri