[Eski] Logic pro 9 bus ayarları?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
Arkadaşlar daha yeni logic pro 9 kurdum kayıt cihazım 2 adet m-audio profire 2626
davul kaydı için kullanacağım o yuzden cihazın üzerindeki 16 adet mic pre amp ları logic 9 da kullanmak istiyorum fakat logic' de bir kanal açıyorum bus olarak bus 1 seçiyorum fakat bu bus a mic pre amp kanallarından birisini nasıl seçip vereceğim ...

örneğin 1 numaralı mic pre amp 'i bus 1 e atamak istiyorum

Bu ayarlara nasıl gireceğimi bir türlü bulamadım

kanalın input kısmından ses kartının ilgili kanalını seç(input 1 input 2 vs -üstteki slot) ...sanırım senin seçtiğin bus output kısmındaki bus (alttaki slot)..onun amacı atıyorum 8 kanal davul kaydettin tek bir busa veriyorsun ve tümüne yapmak istediğin genel işlemleri (reverb ya da kendi içinde dengeleyip volümü tek seferde kontrol etmek vs..) o seçili bus üzerinden yapmak.yani sanırım tam açıkayamadım şöyle bi de alternatif diyelim :

input 1 : kick
input 2 : snare
input 3 : overhead1
input 4 : overhead2

tüm bu kanalların outputlarını bus1 seçiyorsun..

bus1 : drum track oluyor...

inputtan ilgili kanalı seçiyorum... mesela cihazda takılı olan ilk mic. kick için.. eywallah şimdi ses alabiliyorum fakat diğer miclerin sinyalleri de bu kanala karışıyor .. yani şöyle diyim input 1 i seçiyorum .. (bu input 1 in benim kayıt cihazımdaki ilk giriş olduğunu düşünerek )..ama işte logic de buslar da m-audio mic preamp 1 gibi yazılar görmediğim için o kanalın kick için olduğundan emin olamıyorum... neyse sonra record button a bastığım zaman diğer mikrofolara da dokunduğumda bu kanala ses karışıyor.. oh condenserlar ve tom mikrofonlarıma dokunuyorum.. ses gene aynı kanala karışıyor..

sanırım asıl bu konuyla ilgili öğrenmem gereken inputlara (örneğin input 3) cihazdaki isimleri seçip nasıl atayabilirim.. yani daha önce cubase de şöyle yapıyordum... örn: bus 3 e kolay bir şekilde cihazımda bulunan girişleri atayabiliyordum .. örn: bus 3 m-audio profire 2626 audio input 1

dünden beri uğraşıyorum yerli yabancı bir sürü foruma baktım fakat bulamadım

Mahcem' Alıntı:
Preferences > Devices'dan önce kartlarını seç, ondan sonra görürsün kanalda.

M.

bu işlemi zaten programı ilk kurduğumda yapmıştım .. muhakkak başka bir ayardan kaynaklanıyor bir türlü bulamadım

Arkadaşlar bu konuyla ilgili yardımcı olabilecek birisi yok mu?

en azından logic 8 kullananlardan da yardım alabileceğimi düşünüyorum .. sabahlara kadar uğraştım ama nafile..

logicte aletin ismi vs yazmıyor direkt input 1 input 2 diye yazıyor senin cihazının üstündeki kanalları soldan sağa 1-2-3-4 etc. adlandırıyor..yani 1. kanalda kick mikrofonun varsa input 1 kick kanalı...seslerin karışması mikrofonlardaki sızıntıdan kaynaklanıyor olabilir mi? zira davul kaydındaki herhangi bir mikrofon diğer öğelerin de sesini az da olsa alacaktır (netice sadece kick sesi yok ortamda o mikrofona trampette sızacak) problemin nerede olduğunu anlamak için belki biraz hantal ama çalışan bir yöntem : al bir sm57 sm58 herhangi bir mikrofon...davulu kaydetcekmiş gibi logicte aç 4 kanal...input 1 (kick) - input2 (snare) - input 3 (oh1) - input4 (oh2) şeklinde diz kanalları...bu esnada her input için bir mikrofon bağlama sadece logic o şekilde hazır olsun..sonra elindeki tek mikrofonu tek tek input1den sök 2ye tak ondan çıkar 3e tak tek tek dene..burdan emin olacaksın ki tüm kanalların ayrı ayrı çalışıyor ve sesi alıyor...1den fazla mikrofon bağladığında ikisini de her iki kanala da yolluyorsa m audio.larında bir problem var ki böyle birşey hiç duymadım pek de olası gelmiyor...kolay gelsin...

ya iyi de zaten dediğin olası bir durum olamaz yani sızıntı olayı biraz mantıksız geldi , çünkü input 1 i seçtim 1 de de kick varken neden diğer kanalların sesi bu kanala karışsınki? yani diğer mikrofonların sesleri açık olsa bile inputları logic e gösterilmiş değil cubase de boyle bir sorun olmayıp ta logicte olması da cabası .. yani sorun logic te ve bir diğer sorunum inputlarda en az 16 input görünmesi gerekirken en fazla 14 input seçebiliyorum diğer inputlar seçilemez durumda..

eğer sen de logic kullanıyorsan sen de kaç input görünüyor zahmet olmazsa bir bakabilirmisin merak ettim ?

benim düşüncem kesinlikle bu logic te inputların ayarları olması lazım... ama bu ayarlara nereden ulaşılıyor hiç bir fikrim yok..

: (( çok gıcık bir durum

Mahcem' Alıntı:
Preferences > Devices'dan önce kartlarını seç, ondan sonra görürsün kanalda.

M.

Mahçem'in de dediği gibi özelliklerden ses kartını seçince otomatik açıyor kanalları.
PC mi yoksa Mac mi kullanıyorsun? Pc ise ses kartının driverları güncel mi?

mac kullanıyorum 10.5.8 ayrıca ses kartı driver'ı da 10.5.8 .. hiç bir sorun yok.. otomatik açılma dediğinizin bu kart için geçerli olacağını sanmıyorum.. çünkü normal bir şekilde zaten kayıt yapıyor.. derdim üzerindeki mic pre leri tanıtmak .. ki zaten cubase de bile bu preleri bus lara tanıtarak çalışıyordu ..

kartta kaç kanal varsa o kadar input gösteriyor benimki...daha önce en az 3-4 farklı kartla kullandım hepsinde de kartın tüm inputlarını gösteriyordu...şu an mesela alesis multimix8 diye bi cihaz bağlı 8 kanal 8 input gösteriyor...tascam fw1082 var bende onda da aynı şekilde tüm inputlar gözüküyor...daha evvelden m audio fasttrack pro - maudio 1814 - native instruments audio kontrol 1 kartlarla çalıştım hiçbirinde benzer bir problem yaşamadım...bu arada nerdesin sen şehir/semt olarak? bana yakın bir yerdeysen uğrar bakarım istersen zira aklım almıyor nasıl olur neden olur en temizi bizzat kurcalamak gibi geldi şu an :)

guitaroid' Alıntı:
kartta kaç kanal varsa o kadar input gösteriyor benimki...daha önce en az 3-4 farklı kartla kullandım hepsinde de kartın tüm inputlarını gösteriyordu...şu an mesela alesis multimix8 diye bi cihaz bağlı 8 kanal 8 input gösteriyor...tascam fw1082 var bende onda da aynı şekilde tüm inputlar gözüküyor...daha evvelden m audio fasttrack pro - maudio 1814 - native instruments audio kontrol 1 kartlarla çalıştım hiçbirinde benzer bir problem yaşamadım...bu arada nerdesin sen şehir/semt olarak? bana yakın bir yerdeysen uğrar bakarım istersen zira aklım almıyor nasıl olur neden olur en temizi bizzat kurcalamak gibi geldi şu an :)
guitaroid
çok teşekkür ederim günlerce uğraştım apple forumlarında ve bir çok forumda derdime çare bulamayınca mac os u ve logic pro 9 u tekrar kurdum sorun düzeldi..

Geri