[Eski] LOGIC PRO'da tek bir KONTAKT VSTi'de birden fazla kanal açma

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

OrcunCanakli

Yeni üye
Selamlar.. Logic Pro'da her kanal için yeni bir Kontakt Player açmam gerekiyor (bilmediğim için). Normalde PC kullanırken CUBASE'de nasıl kanalın içinden belirliyor ve tek Kontakt'ta 16 ve üzeri kanal açabiliyorsak aynısını LOGIC'te de yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapıldığını bir türlü bulamadım.. Bilen birisi varsa beni çok mutlu eder, şimdiden teşekkür ederim..

Logic Pro 8 için yaziyorum. New Tracks penceresinde software instrument seçiyoruz. Multi-Timbral seçeneğini işaretleyip solundaki kutuya kaç kanal istiyorsak sayı giriyoruz. Enter tuşuna basıyoruz. Bu sekilde kanallar alt alta sıralanır. Daha sonra istediğimiz plug-in hangisi ise bu oluşturduğumuz track lerden herhangi birinin input'undan açarız. Bu aşamada multi output destekleyen bir yazılım ise, listede seçenek olarak belirir. Seçersek mixer üzerinden her kanalı ayrı kontrol edebiliriz. Kısaca olay bu..

dreaministanbul' Alıntı:
Logic Pro 8 için yaziyorum. New Tracks penceresinde software instrument seçiyoruz. Multi-Timbral seçeneğini işaretleyip solundaki kutuya kaç kanal istiyorsak sayı giriyoruz. Enter tuşuna basıyoruz. Bu sekilde kanallar alt alta sıralanır. Daha sonra istediğimiz plug-in hangisi ise bu oluşturduğumuz track lerden herhangi birinin input'undan açarız. Bu aşamada multi output destekleyen bir yazılım ise, listede seçenek olarak belirir. Seçersek mixer üzerinden her kanalı ayrı kontrol edebiliriz. Kısaca olay bu..
Dostum bunları biliyorum fakat tek Kontaktla 1'den fazla kanalla kontakt kuramıyorum. Zaten midi kanallarını oluşturduktan sonra INPUT'a KONTAKT'ı seçiyorum. Kontakt'ın içinden; atıyorum 1. kanal flute, 2. kanal oboe şeklinde seçip ayarlarımı yapıyorum fakat arrange penceresinde 2. kanalın üzerine tıkladığım zaman ses gelmiyor. Cubase'de nasıl; eğer Kontakt'ın içinde 1. kanalda flute 2. kanalda oboe varsa, aranje penceresinde 1. kanala tıklayınca flute sesi, 2. kanala tıklayınca oboe sesi geliyorsa, aynı şekilde Logic'de de bu mantıkta çalışmak istiyorum.. Ben burda dolayısıyla her kanalın out`una bir Kontakt seçmem gerekiyormuş hissine kapılıyorum.. Benim derdim, bunu Cubase'deki gibi yapmak..Muhakkak vardır bir yolu, olmalı.. İlgin için çok teşekkür ederim dostum fakat çözülemiyor bir türlü şu durum.. (bu arada evet Logic Pro 8 kullanıyorum)

Ben burda dolayısıyla her kanalın out`una bir Kontakt seçmem gerekiyormuş hissine kapılıyorum..

Zaten multi-output seçeneği bunu yapıyor senin için. Şöyle birşey olabilir kontrol eder misin lütfen. Kontakt kendi içinde her kanalı sırayla farklı out'a yönlendirmiş olabilir. Bu durumda sen mixer'den kontakt için tek bir stereo output seçmişsen ve diğerlerini aktif etmemişsen sadece ilk kanaldan ses alabilyor olabilirsin. Multi-output seçtiğine emin misin? Ama eğer kontakt tüm kanalları aynı output'a (diyelim ki out 1-2 olsun) yolluyorsa, multi-output seçmemiş bile olsan hepsini duyarsın normal şartlarda.

Öyle olmuş Volkan'ın oraya uğruyor musun? Bir ara haberleşip görüşelim.

Selamlar sevgiler.

M.

Volkan çoğunlukla Almanya'da artık. Sürekli haberleşiyoruz, buraya geldiğinde görüşüyoruz. Selamını iletiyorum kendisine çok teşekkürler. Ben de çok isterim bir araya gelmeyi, haberleşelim.

Sevgiler

dreaministanbul' Alıntı:
Ben burda dolayısıyla her kanalın out`una bir Kontakt seçmem gerekiyormuş hissine kapılıyorum..

Zaten multi-output seçeneği bunu yapıyor senin için. Şöyle birşey olabilir kontrol eder misin lütfen. Kontakt kendi içinde her kanalı sırayla farklı out'a yönlendirmiş olabilir. Bu durumda sen mixer'den kontakt için tek bir stereo output seçmişsen ve diğerlerini aktif etmemişsen sadece ilk kanaldan ses alabilyor olabilirsin. Multi-output seçtiğine emin misin? Ama eğer kontakt tüm kanalları aynı output'a (diyelim ki out 1-2 olsun) yolluyorsa, multi-output seçmemiş bile olsan hepsini duyarsın normal şartlarda.
Tamamdır dostum şimdi oldu az önce neticeyi aldım, çok teşekkür ederim.. Sanırım Kontakt kendi içinde hepsini MIDI OMNI diye gösterdiği için netice alamamıştım.. Çok teşekkür ediyorum, beni nasıl bir dertten kurtardın anlatamam.. Tekrardan çok sağolasın..

Re: LOGIC PRO'da tek bir KONTAKT VSTi'de birden fazla kanal

OrcunCanakli' Alıntı:
Selamlar.. Logic Pro'da her kanal için yeni bir Kontakt Player açmam gerekiyor (bilmediğim için). Normalde PC kullanırken CUBASE'de nasıl kanalın içinden belirliyor ve tek Kontakt'ta 16 ve üzeri kanal açabiliyorsak aynısını LOGIC'te de yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapıldığını bir türlü bulamadım.. Bilen birisi varsa beni çok mutlu eder, şimdiden teşekkür ederim..

Selam, Mac os x-Logic için Kontakt player ve sample sesler indirebileceğim bir adres biliyormusunuz?

Geri