[Eski] Logic ve UltraBeat Kullanimi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

welowiss

Yeni üye
Logic'de cok yeniyim.Hemen sorularima gecmek istiyorum.UltraBeat loop olusturma programi ve programdaki drum kitler ile bize loop yapma imkani veriyor.Olayin mantigi sarkinin ogelerini tek tek olusturup ve sonra bunlari siraya dizmek dimi?Bu her production sequenceri icin ayni mantik.Ancak ultrabeat de yaptigim loop u melodi ve bassline gibi atamiyorum bir turlu.Umarim anlatabilmisimdir sorunu FL studio kullanan arkadaslar varsa anliycaklarina eminim

Ayrica logic icin hangi samplelari bulmam gerekiyor?Drum kitleri yetersiz buldum.Tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

Ultrabeat içerisinde hazırlanan looplar, Ultrabeat penceresinin sol-alt köşesindeki "pattern" yazısının hemen sagindaki noktali düğme tutulup; Arrange Window' daki kanalımıza suruklenerek timeline' a alınabilir. Hali hazırda pek cok kit ile geliyor aslında. Dogru yere mi bakıyoruz?

Evet bunu kastetmistim cok tesekkurler.. Ben sample istiyorum.Trance muzik yaptigim icin guclu kickler ve kaliteli snarelar gerekiyor.Elimde wav. formatinda bir cok sample var bu sekilde ama bir turlu UltraBeat'e atamadim.

Rica ederim, içeriye sample almak icin 25 tane Ultrabeat Kanalı'nın üstünde "import" var. Buradan her kanala ayrı sample lar yuklenebilir; hatta Ultrabeat' i ilk açarken "Multi" mod'da açıp herbir kanalın çıkışını ayrı bir Aux kanalına yonlendirebiliriz. Ultrabeat' te neredeyse hersey mümkün :) Biraz manual' i karıştırmaya çalış, aradığın cevaplardan fazlasını bulacaksın ;)

Buarada cok pardon ama soyledigin yontem ile elimdeki samplelari import etmeye calistim.Karsima acilan Browser penceresinden import etmek istedigim dosyayi buluyorum ama wav. formatli olmasina ragmen atamiyorum.Farkli bir uyumsuzluk mu soz konusu acaba?

Wav mac'le uyumlu değil diye biliyorum. Acaba bu olabilir mi ki sorun ? Ben bir wav dosyasını logic'te kanala atamıyorum mesela. Tabi daha iyi bilen biri daha fazla yardımcı olacaktır.

Geri