[Eski] Müzik için Bilgisayar?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SametA

Yeni üye
Arkadaşlar yeni bir kasa topluyacağım, bilgisayarı kullanma amacım genellikle müzik olacak. Bana bu konuda şu özellikler senin her türlü programı kullanmana ''fazlasıyla'' yeter diyebileceğiniz özellikler nelerdir?

Mesela benim kafamdaki proje şu:

Asus Core2 Anakart
Intel Dual Core 2.6 Ghz İşlemci
4 GB Ram
320 Gb HDD
Asus'un fiyatı uygun 512 MB'lık Ekran Kartı

İki üç gün önce Bilgisayar Sistem/Donanım Teknik Destek Forumu'nda tartışıldı bu konu. Mahcem abi'nin söylediği bi' kaç bişey dikkatimi çekmişti. P4 işlemcili bi' makinayla bi' çok iş yaptım gibi bişeyler söylemişti. Yani aslen iş bilgisayarda değil, sizde. : ) Densizlik yapıyorum, kusruma bakmayın. : )

Ben derim ki;

İşlemci seçiminde Core2Duo yerine Core2Quad serisinden bi' işlemci seçin. Bu serinin Q9650 adlı işlemcisi çok iş görür dediler. Aldım, kullanıyorum, gerçekten de öyle..

Harddisk seçeneğini biraz küçültüp(180/250 GB), toplayacağınız bilgisayarla beraber bi' adet harici harddisk almanızı öneririm. Olası veri kaybı ihtimalinin, bi' nebze olsun önüne geçmiş olursunuz. Proje kaybı evlat acısı gibi koyar, aman diyeyim.. : )

Onun dışında anakart tercihinizi Asus yerine MSI'ın ürünlerinden yana kullanabilirsiniz. Bu benim şahsi görüşüm tabi..

Kolay gelsin.

Guzel , ama dikkat et diyecegim birsey var , eger firewire ile baglana bilen bir cihaz aacaksan , ya Texas Instruments (TI) CHIPSET li bir PCI kart al extra yada motherboard da firewire girisleri varsa onlarin chipsetlerinin TI olmasina onem goster ve mutlaka ogren kesinlikle ilerde basin agrimaz..

Birde Asus degilde Gigabyte motherboardlara baksan Asus biraz daha oyun icin , hem Gigabyte daha kaliteli chipler kullaniyor , benim gorusum , tum firewireleri Ti chipsetli...

kung-fu34 arkadas "bi' " ? nedemek?

Turk dil kurumu yeni cikardida haberimmi yok , malum vatana uzagizda.

Birbirimizi uyarmamız güzel, ancak bu lütfen laf sokma formunda olmasın. Saygıyı koruyalım.

Onun da ötesinde, başkasının imlasını düzeltene kadar önce kendi imlanıza dikkat edin:

...aacaksan... (alacaksan)

...nedemek? ... (ne demek?)

...Turk dil kurumu... (Türk Dil Kurumu)

...cikardida... (çıkardı da)

haberimmi yok , ... (haberim mi yok?)

...uzagizda... (uzağız da)

Lütfen bu uyarıya cevap vermeyin. Silinir.

Başlık bilgisayar forumuna taşınmıştır. Orada devam edelim.

Teşekkürler.

M.

Bu konuda uzun zamandır bazı okuyucularımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Farklı bir forumda olduğundan link verirsem uygun olur mu reklam olarak addedilir mi bilemedim. Uzun süredir yazışmalar devam ettiği ve ayarlarla ilgili detaylar kopyala yapıştır ile eklenemeyecek kadar uzun olduğundan linki aşağıda veriyorum, eğer uygun görülmez ise Sn. Yöneticiler silebilirler.

Konu başlığı: Transport PC Projesi
Link: http://stereomecmuasi.com/forum/viewtop ... f=24&t=889

sertac77' Alıntı:
kung-fu34 arkadas "bi' " ? nedemek?

Turk dil kurumu yeni cikardida haberimmi yok , malum vatana uzagizda.

Türkçe'yi elimden geldiğince düzgün kullanmaya çalışıyorum. Ekşisözlük'ten kalan bir alışkanlık, affınıza sığınarak düzeltiyorum.

hakancez' Alıntı:
Bu konuda uzun zamandır bazı okuyucularımız çok ciddi çalışmalar yapıyor. Farklı bir forumda olduğundan link verirsem uygun olur mu reklam olarak addedilir mi bilemedim. Uzun süredir yazışmalar devam ettiği ve ayarlarla ilgili detaylar kopyala yapıştır ile eklenemeyecek kadar uzun olduğundan linki aşağıda veriyorum, eğer uygun görülmez ise Sn. Yöneticiler silebilirler.

Konu başlığı: Transport PC Projesi
Link: http://stereomecmuasi.com/forum/viewtop ... f=24&t=889

Selam Hakan,

Diğer forumlara link verilmesi ile ilgili bir sorunumuz yok. Başka bir yığın detaya girmesine rağmen forum kurallarımızda o konuda hiç bir madde geçmez zaten. Paralel camiaları doğal karşılıyoruz, korkacak birşey olmadığı için onları yok saymak gibi bir niyetimiz de yok. Hatta moderatörlerimizden Dr Barlo'nun bizden sonra kurduğu gitarpedal.net forumları vardır örnek olarak, bizdeki moderatörlüğü de devam eder, orayı da yönetir. Onun olayı farklıdır, bizim olayımız farklıdır. Ayrıca onun forumlarını da çok severiz :)

Bu arada başlık bayağı gitmiş, 11 sayfa, okumak biraz zaman alacak :)

Bildirim için teşekkürler.

İyi yazışmalar.

M.

Selam Mahcem,

Paralel siteler yaklaşımı çok güzel. Benimde savunduğum, sonuna kadar desteklediğim ve en önemlisi kendi forumumuzda uyguladığımız bir konu. Benzer zihniyetteki ve paralel sitelerdeki (bunu sevdim sanırım sık sık kullanacağım) bu tarz yaklaşımlar sayesinde farklı sektörlerdeki insanları tanımak güzel bir fırsat oluyor ve konuyu daha fazla saptırmadan yazımı sonlandırayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri