[Eski] Müzik Pc

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onursal

Yeni üye
Sadece müzik işlerim için yeni bir pc kurmaya karar verdim ama emin olmadığım durumlar var.ana kart tercihim ne olmalı?işlemci amd mi intel mi?ram özelliğim ne olmalı sanırım en önemli 3 nokta bu.diğerlerini halledebileceğimi sanıyorum.sizin tercihiniz neler?amd müzik için ideal diyenler var öte yandan hayır diyenlerde var.ana kart epox düşünüyordum.evet sizler ne dersiniz?

Anakarti bilmiyorum ama islemci olarak AMD64 4400+ dualcore alirsan sirtin yere gelmez derim. Tabii bir de dual-core destegi olan yazilima ihtiyacin olacak. Saniyorum sende ProTools LE vardi degil mi Onursal? Eger oyleyse ProTools 7.0'a bir upgrade cektin mi dual-core destegine de kavusmus olursun :)

AMD64'e hayir diyen arkadaslarin argumanlarini duymak isterim gercekten cunku benim gozlemim AMD64 3200+'in P4 2.8'den %50 daha ustun performans verdigi.

Bende P4 1.6 ile AMD64 3000 karşılaştırması yaptım. AMD yaklaşık 5 kat daha iyi performans veriyor. Bu arada AMD'nin cpu speed'i 1,81 olarak gözüküyor.

bulent biyikoglu' Alıntı:
AMD64'e hayir diyen arkadaslarin argumanlarini duymak isterim gercekten cunku benim gozlemim AMD64 3200+'in P4 2.8'den %50 daha ustun performans verdigi.
Performans konusunda katılıyorum da...

Ben AMD 64 S754 3000+ kullanıyorum. Örneğin; Cubase'de yüklü bir projede parça çalarken stop a bastığımda 5 saniye boyunca şarkının durmasını bekliyorum. Bu muhtemelen S754'ün bellek kontrol mekanizmasından kaynaklanıyor ama ben yinede bi sorayım dedim.. :)

Eğer belirttiğim nedenden dolayı değilse, neden yapıyor bunu?

AMD+epox..muhteşem ikilidir..Epox'un overclock potansiyeli oldukça yüksektir ve stabildir (ramlerini dual kit olarak almaya çalış en az 512*2 olsun Kingston, Twinmos ekonomik; ocz, mushkin falan tatli olur)..

üstelik bios güncellemelerine bakarsan x2 desteği de gelmiştir.. 9n ile başlayan modellerinden herhangi birini alabilirsin..ultra daha iyidir..Mascom'un teknik desteği de Türkiye'de bir numaradır..

msi neo'lar da fena değil ama onlarla o/c yapamazsin yani 1 sene sonra yerinde sayarsın; zoraki upgrade etmen gerekir..(ayrica msi desteği için çok iyi şeyler duymadım-asus ve abit'i Amd için zaten geç vs. vs.)

özellikle intel'deki ddr-2 olayı tamamen bir pazarlama taktiği..
şu anki mevcut amd işlemcilerle arada ciddi fiyat ve yenilik farkı olan top intel modellerini her türlü ağlatan arkadaşlar var (yakın fiyatlarda amd kıyas kabul etmez yani fiyat/performans olarak amd 99% öndedir)..ama intel'in pazar payı ve reklam gücü de kıyas kabul etmediği için bunun farkını sadece bilen ya da kullanan biliyor..ben şahsen 3 sene evvel amd ile tanıştım ve bir daha da intel'e geçmeyi düşünmüyorum..

psu olarak parana kıyıp bir Tagan ya da Enermax al zira sessizliği çok etkileyen bir unsur (Fsp Bluestorm serisi de fena olmayan daha ekonomik bir çözümdür).. cpu fanı olarak zalman tercih et, yoksa tt'nin radyal fanları da diğerlerine nazaran sessizdir..
su soğutmalarda problem çok yaşanıyor, su içinde kalabiliyormuş her yer(tavsiye etmem)..kolay gelsin..

amd>>>>>>intel

su anda elimseki sistem cok yetesiz pentium 1.7 var.birkac vst actim mi calismak bana haram oluyor artik.cubase kullaniyorum genelde.ayni zamanda pro tools le var.ama pro tools pek kullanmak sansim olmuyor.daha cozemedim pek :oops: .kakar verdim.amd ye gecis.

AGP ekran kartlarını destekleyen chipsetler yeni dualcore işlemcileri desteklemiyor bildiğim kadarıyla.. :(

O zaman da PCI-Ex'e mecbur bırakılıyoruz.. :?:

Ben bu konudan müzik PCsi toplamak isteyen bri arkadaþým sayesinde haberdar oldum. Single core bir athlon64 almak istiyor, ama anakartý dualcore desteklesin istiyor gelecekte imkan bulursa dual core iþlemci ile deðiþeceði için. Ama anakartý doðal olarak agp deðil PCI X destekliyor. Ve bu soruna takýlýp kalmýþ. Geçen gün sanýrým mahcem abinin bir postu vardý benzer bir konuyla ilgili, bir audio ekipman üreticisi PCIX in kendilerine ayakbaðý olduðundan falan bahsediyordu. Çözümü nedir ne deðildir bilmiyorum hala.

Barýþ Mert' Alıntı:
AGP ekran kartlarýný destekleyen chipsetler yeni dualcore iþlemcileri desteklemiyor bildiðim kadarýyla.. :(

O zaman da PCI-Ex'e mecbur býrakýlýyoruz.. :?:

PCI-EX bildigim kadariyla ses kartlarinda falan da kullanilacak yakinda.
Dual-core islemciler AGP ile calisiyor ama arayipta bulmak gerekiyor. AMD bulmakta mumkun. Benim kurdugum sistem AGP ve dual-core islemci kullaniyorum. Intel socket 478 cpu ve destekleyen chipsetleri bana bundan 6 ay once cok hesapli geldi. Simdi daha da ucuza bulmak mumkun. Su an video kart ureticileri cok az AGP kart uretiyor. Ama daha cok zaman alir PCI-ex olayina gecmek. Lakin bence kullanicilarin rahat bir %80'i AGP kullaniyor. Su an endusturi insanlari zorluyor gibi birsey bu degisime.

Intel P4 530, 3.0 HT 1MB L2 Socket 478
ASUS P4P800SE Intel i865pe chipset (5pci, 1 agp, 1 wifi, 4 ddr dimm, audio, gigabit lan)
ATI Radeon x800xl 256 mb. AGP 8x

Selam, bahsettiðim post'u buldum, sevgili Irmak yazmýþ:

Irmak' Alıntı:
Doðru, bildiðim kadarýyle PCIe seri mantýkla çalýþtýðý için paralel bus'lara göre daha hýzlý çalýþabiliyor, seri kanallarý gruplayýp geniþ yollar elde edilebiliyor. Mesela ekran kartlarý PCIe 16 denilen 16 kanallý slotlara baðlanýyor.

Creative'den birinin yorumu vardý, PCIe'nin ses kartlarý için pek uygun olmadýðýna dair :

Steve Erickson, vice president for Creative's audio products was kind enough to answer this particular question specifically, here's his take:

"As far as PCI Express (PCIe) is concerned, which is the next bus, what we found is that the performance of PCIe is truly bad for audio. We are seeing four times degradation on the bus for audio.

PCIe is designed for graphics and high data transfer, but audio sends very small packets and the overhead can be very big! Moving the data across PCIe is much, much higher than PCI. So what we have to do is go back to the drawing board and work on the transport part of the chip and re-design it to add more silicon to overcome some of the problems we had with PCIe. So for us to come up with a PCIe solution is going to take a while because we have to overcome the problems we're facing with that bus."

Ne kadar doðrudur bilemiyorum.

Bu arada ben PCIX'i PCI Express sanýyordum sanýrým bunlar PCIe ve PCIX olarak ayrýlýyorlar aradaki farký bilmiyorum. Bu yüzden bazý þeyleri karýþtýrýyorum sanýrým.

Þu baþlýkta geçmiþ alýntý bu arada:
http://www.muziktek.com/turkce_site/mod ... =pci#44337

Şimdiii, Cubase ve Nuendo forumlarından okuduklarımdan aklımda kalanlar şunlar :

PCI-E destekleyen anakartlar - ki bir yere kadar Intel anakartları da - AGP çipsetlilere göre düşük latency ayarlarında daha kötü bir performans veriyor. Ama dualcore işlemciler bundan bu kadar etkilenmiyor -muhtemelen bir işlemci PCI bus trafiğini beklerken diğeri çalışabildiğinden - ve son çıkan Nforce-4 çipset sürücüleri de problemi gideriyor.

Ama biraz daha fazla kullanıcıdan bilgi almak lazım. Forumları takibe devam.

not : soket 939 Nforce3 anakartlar bildiğim kadarıyla AGP ve dualcore destekli, iyi bir çözüm olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri