[Eski] M-Audio Audiophile 2496 Windows Vista x64 sürücü problemi.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zupar

Yeni üye
İşlemcimi verimli kullanabilmek için Windows Vista 64 bit kullanıyorum. Ses kartı olarak kendime bir M-Audio Audiophile 2496 aldım. Daha sonra farkettim ki Vista 64bit sürücüleri mevcut değilmiş. Şu an 32bit Vista ve Windows XP 64bit sürücüleri mevcut, onlarda uyum sağlamadı.

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=2b9102ba8e228823582720fb3beba029

Yukarıdaki linkten, eğer yanlış anlamadıysam (İngilizcem pek iyi değil, doğrulayan olursa sevinirim), şu an çalışmalara devam ettiklerini, bir tarih vermelerinin zor olduğunu ama yakında çıkacağı yazıyor.

Bende aynı sorunla müzdarip olup, şimdilik çözebilen bi arkadaş varsa ve bunu paylaşırsa sevinirim :wink:

Vista 64 bit e geçmeyi planlıyorsan sadece driver uyumluluğu değil, kullanmayı düşündüğün programların da vistaya uyumlu olması gerekir.1-2 program haricinde 64bit sound processing (64bit ses işleme özelliği) özelliği olan program yok.Diğerleri 32 bit işlemeye devam ediyor 64bit işlemci üzerinde.

Vistanın getirdiği yenilikler kaçınılmaz.Ancak aynı zamanda çok fazla gereksinime sahip olduğu için şimdilik pekte profesyonel kullanıma uygun değil.Çünkü 32bit xp ile 1GB ramde rahat rahat yaptığını vistada minimum 2GB ram ile yapabiliyorsun.Windows vista bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü Microsoftun bir hüsranı oldu.Microsoft donanım üreticilerini xp driver yazmamaları konusunda temkinlerde bulunarak vistayı satmaya çalışıyor (netekim bir çok yeni nesil laptop sadece vista driverları ile piyasaya sürülüyor)

Sonuç: M-audio vistaya driver çıkardım dese bile kullanırken temkinli olmak gerek.Sonuçta ciddi bir işletim sistemi yükseltmesi yapacaksan, bunun performans yada kalite olarak karşılığını almak gerekir.
Benim gözümde vistanın direct x10 vede 3GB ram üstü ramleri tanıyabilmesi haricinde bir avantajı yok.Eğer RAM in 3GB vede üstü değilse vista için erken.Müzik yapacaksan direktX ilede çok fazla işin olmaz (oyun için ciddi fark yaratmakta eğer direct x 10 destekleyen bir kartın vede oyunun varsa)

Örneğin ben kendi laptobumda ki 64bit vistayı destekliyor müzik için Wİndows Xp DAW edition (kendim nLite isimli bir program kullanarak yaptım - kurulumu 212 MB vede kurulum sonrası 40MB ram harcıyor sadece) office işleri için ise xp pro kullanıyorum.Cakewalk sonar 7.0.2 kullanıyorum ve 64bit ses işlemeyi destekleyen bir program.Zorla driverlarını bulup sistemimi vistaya çevirdiğimde hiçte o kadar ciddi bir performans artışı hissetmedim (vista sp1 çıktıktan sonra ciddi deneme yapmadım yanlız)

Bende Ableton 7 ile test ettim, 7 versiyonu ile 64bitten yararlanacağından falan bahsedilmiş fakat o kadar büyük bi fark göremedim. Fakat diğer programlarda kaydadeğer bir performans artışı gördüm. Benzer bir makinada Vista'nın 32 bit versiyonunu gördüğümde hız farkı kendini gösteriyor. Bilgisayarımı sadece hobi amaçlı müzik yapmak kullanmadığım için bu işi bu sisteme adapte edecem artık.

Bende Audiophile in 64 bit driverini aradım.

Hatta M-audio nun genel merkeziyle yazışmalarım olmuştu, beni Compel e yönlendirmişlerdi. Compel `den gelen cevapta yüksek ihtimalle yeni driver çıkarmayacaklarını çünkü ürünün üretiminin durduğu yönündeydi.

Eğer bulursan ve bana da haber verebilirsen sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri