[Eski] M-Audio Firewire 410

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Besteci

Yeni üye
Bu cihazı Nuendo - Reason - Wavelab üçgeniyle sorunsuz bir şekilde kullanmaktaydım. Fakat ne olduysa Haziran-Temmuz ayında sürücü güncellemesinden sonra oldu (Ki sürücüyü de tamamen istenilen şartlarda kurdum). Orijinal sitesinden takip edip yeni sürücüyü yükledim, eski sürücüyü de (exe uzantılı dosyayı) sildim (O da İnternetten indirdiğim için sadece sabit diskimde vardı, CD ile gelen ilk versiyondaki sürücüyle de Reason açılmıyordu). Sonrasında en az on defa sistemi yeniden kurmama rağmen çok ciddi problemler yaşıyorum ki siteye Firewire 410'la ilgili konulan her sürücüyü belki bu sürücüyle düzelir mantığıyla indirip kuruyorum, ama nafile (En son FW_WDM_5.10.0.5032.exe dosyasını indirdim ki 2005 versiyon). Ne mi yapıyor:

1) Cubase veya Nuendo (Hiç fark etmiyor) çalışırken proje esnasında sık sık ses tamamen kesiliyor. Programın asio sürücülerinin ayarlandığı yerdeki reset'i kullanınca ses tekrar geri geliyor. Kısa bir süre sonra tekrar aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum. Bu böyle çalışma boyunca sürüyor.

2) Aşırı derecede çıtlama problemi yapıyor. Alınan wave çıktısının her üç saniyesinde bir çıt var. Aşırı plugin, wave kanalı gibi şeyler düşünülemez, çünkü önceki sürücülerdeki dosyaların aynısını açıp hiçbir değişiklik yapmıyorum.

3) Önceden kaydedilmiş ve önceki sürücülerde gayet güzel çalışan Cubase ve Reason dosyalarımı bu sürücüyle açtığımda (bazılarında) çıtlama problemlerinden değil wave çıktısını almak projeyi dinleyemiyorum bile. Ki bu projelerden bazılarında üç-dört kanal var, yani bazı düzgün açtığı dosyalardan çok daha az sayıda kanal...

4) 24 bit kayıtları Wavelab, Sound Forge ile dinlerken dijital bir uğultuyla sesi kapatmak zorunda kalıyorum.

Bu durumumla ilgili bilgisi olan var mı?

"Sistemi yeniden kuruyorum" derken isletim sistemini mi yeniden kuruyorsun? eger cevabin hayir ise 1., evet ise 2. maddeyi oku

1. exe dosyasini silmekle driver'dan kurtulamazsin, start menu/control panel/add remove software'den firewire family vs vs denen surucuyu uninstall edip reboot etmen gerekiyor. duzeltecegim diye 1 milyon tane surucu kurup hicbirini remove etmediysen surucu cakismasi yasiyor da olabilirsin. tum m-audio driverlarini uninstall edip reboot ettikten sonra en yeni driver'i kurup tekrar reboot et, sonra FW410'u bagla.

2. eger her seferinde isletim sistemini yeniden kuruyorsan ayni problem devam ediyorsa, firewire portunda bir problem de olabilir. Malesef M-Audio cihazlari -firewire mentalitesinin aksine- hot-plugginge ve daisy chain seklinde birden fazla cihaz sokup takmaya cok duyarli..benim FW-410'un bir portu boyle iptal oldu. o portta cok kisa bir sure tarif ettigin tarz problemler yasadiktan sonra 1-2 denemeden sonra artik o port takilan hic bir firewire cihazi tanimamaya basladi.

bir de XP SP2 hikayesi var..XP mi kullaniyorsun bilmiyorum ancak yanlis hatirlamiyorsam SP2'yi kurmayin, daha compatible degiliz diye bagiriyorlardi.. hos ben en son driver'i SP2 kurmus olmama ragmen gayet sorunsuz kurdum ve kullaniyorum..

Hic bir sey yapamazsan M-Audio support bolumune bir danis. Umarim problemlerin kisa zamanda duzelir

İlgin için teşekkür ederim. Ben exe dosyasını silmek derken setup dosyasını silmeyi kastetmiştim. Driver'i zaten düzgün bir şekilde kaldırıyorum ki her şeyden öte sistemi birçok kez yeniden kurdum.

Daha yeni sayılabilir bir cihaz olmasından dolayı port bozulması aklıma geldi de inanmak istemedim. Bir de öyle deneyeyim.

Tekrar teşekkürler...

ben de bu ses kartını satın almak istiyorum. yani kendisi ile sadece forumlar ve teknik sayfaları sayesinde iletişim kuruyoruz şimdilik.
ama yeni driver güncellemesi belki cihaz içindeki bios tarzı bir chipin içsel programını da güncelleyeme çalışmış ve başarısız olmuş olabilir..
yapılabiliyorsa resetlemek gerekirebilir, cihazın fabrika ayarlarına dönmesi sağlanabilirse ...
..sadece tahmin...

:mrgreen:

ureticiler oyle flash update'leri driver executable'in icine gommezler, genelde ayri olarak yayinlarlar..Dolayisiyla soyledigin sey cok ama cok zayif bir ihtimal gibi duruyor..

Besteci, bu arada Compel'in web sitesinde de bir forum acilmis. Belki problemini forum veya telefon yardimiyla onlara danisarak halledebilirsin.

ben de flash 'ı güncellenmiştir demek istemedim.
ben pc'den anlarım.. böyle özel ses kartlarından çok değil
pc de jumper lar vardır bunlar mekanik yada yazılım ile yönetilebilir.
belki böyle bir olay olmuş olabilir diye düşündüm.
çünkü yeni bir sürücü, yeni bir çalışma metodu oluşturmus, yazılımsal bir kilidi değiştirmiş olabilir..
--sadece tahmin-- diye de eklemiştim..

Teşekkürler...

Arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Problemi şöyle çözdüm:
Bu problem Haziran-Temmuz ayındaki sürücü güncellemesinden sonra olduğu için amacım o tarihteki ayarlara dönmekti. Bunun için de o tarihten sonraki tüm program ve sürücüleri iptal ettim (hatırlayabildiğim kadarıyla). Tek fark o tarihteki M-Audio Firewire 410 sürücüsünün olmayışı idi. Bunu da mecburen pas geçmek zorunda kaldım, yeni sürücüyü ekledim.

Neyse çok uzatmayayım. Problem Cubase'den kaynaklanıyormuş. O tarihte kullandığım Cubase v2.0.1 kurulunca Cubase'de yaşadığım problemler aşılmış oldu. Bu sefer Wavelab 5 ile problem yaşadım. Onu da Wavelab 5'i kaldırıp Sound Forge 7 kurarak düzelttim. Sonrasında diğer sürücü ve programlarımı (o tarihten sonraki) kurunca hiçbir problem olmadı ki buna Windows SP2 de dahil.

Şu anda her şey doğru yürüyor.

sevindim..

bu arada ben de bu karttan almak istiyorum.. kanım çok ısındı..
ne dersin.. memnuniyetin nasıl?
birçok forum var.. hepsi iyi bahsediyorlar...
herhangi bir ek cihaz kullanıyor musun? kayıt yaparken..

systemx' Alıntı:
sevindim..

bu arada ben de bu karttan almak istiyorum.. kanım çok ısındı..
ne dersin.. memnuniyetin nasıl?
birçok forum var.. hepsi iyi bahsediyorlar...
herhangi bir ek cihaz kullanıyor musun? kayıt yaparken..

Kesinlikle tavsiye ederim. Ben de epeyce araştırıp almıştım. Kanının ısınacağı kadar sıcak bir yüzü var. Onunla çalışmak gayet keyifli.

Soruyu tam anlayamadım, ama klavye, mikrofon bağlı. Kayıt yaparken de başka bir şey kullanmıyorum. Nice giriş portu boş olarak durmakta.

Internet'te 4-5 mb civarı bir tanıtım pdf dosyası vardı, onu indirirsen aslında daha gerekli olan teknik bilgilere ve iyi bir tanıtımına da ulaşmış olursun.

Problemi çözdükten sonra nasıl hallettiğimi yazmamın bir sebebi de M-Audio'ya haksızlık etmemdi. Şu anda bizi 70 milyon kişi okuyor, yanlış etkilenirler :)

Ama bu defa da Cubase, Nuendo'ya haksızlık olmuş. Çünkü olayın üstüne artık detay detay gidince daha başka bir şeyle karşılaştım. Bütün tekleyen parçaları açtım ve ortak özelliklerini inceledim (çünkü bazı projelerde problem çıkmıyordu) ve gördüm ki tüm o problemli projelerde Sampletank kullanmışım ve bas olarak da Soft Fingered'ı seçmişim. Ben bu dosyayı (ki Sampletank enstrümanları 3 dosyadan oluşuyor) Sampletank v2 ile update etmiştim. v1.3 dosyasını kullanınca problem bilinçli bir şekilde hallolmuş oldu.

Burada Sampletank de suçsuz (ki çok gerçekçi sesleri vardır, projelerimde de hep kullanırım), sadece bir datasının bendeki hali bozuk.

Sonuç olarak
M-Audio Firewire 410 suçsuz.
Cubase suçsuz.
Sampletank suçsuz.

Suçlu: Sağlam çalışan şeyleri tamir edip bozan ben :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri