[Eski] M-Audio Firewire Solo Sorun!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lluvias

Yeni üye
Herkese selam...M-Audio Firewire ses kartım var.Şöyle bi sorunum var; Cubase,gitar efekt programlarında alet cızırtı yapıyor.Fakat Media Player dan normal müzik çalarken hiçbir sorun yok...Ve bu sorun yeni anakart aldığımdan beri var.Eski kartımda böyle bir problem yoktu.Sizce ne gibi bir problem olabilir?

Kesin olmamakla birlikte bu tip sorunların kaynağı anakartın kullandığı firewire chip'ten kaynaklanmakta. M-audio kartlarda böyle problemler olabiliyor. Çözümü TI (texas instrument) chip li bir firewire kart almak.

Bimel'den ATEN marka olabilir.
Yada compel'in önerdiği Digitus
yada TI chipli herhangi bir firewire kartı.

Bu arada bu konu ile ilgili bir çok mesaj gelmişti ancak şimdi arama yapınca bulamıyorum. Galiba silindi.

LeventUslu' Alıntı:
Kesin olmamakla birlikte bu tip sorunların kaynağı anakartın kullandığı firewire chip'ten kaynaklanmakta. M-audio kartlarda böyle problemler olabiliyor. Çözümü TI (texas instrument) chip li bir firewire kart almak.

Bu arada bu konu ile ilgili bir çok mesaj gelmişti ancak şimdi arama yapınca bulamıyorum. Galiba silindi.

Yalnız şunu eklemeyi unuttum.Benim anakartda Firewire girişi onboard değil..PCI Express slotuna Firewire kartı taktım belirtmek isterim.

Yok ben PCI slotundaki FW kartının chipsetini soruyorum. Çok sorun yaşayan oldu bu kartlarla, genel tavsiye FW kartını Texas Instruments chipsetli almak yönünde.

lluvias' Alıntı:
LeventUslu' Alıntı:

Yalnız şunu eklemeyi unuttum.Benim anakartda Firewire girişi onboard değil..PCI Express slotuna Firewire kartı taktım belirtmek isterim.

Bizde onu söylüyoruz zaten. Onboard olsun yada sonradan tak. Taktığın kartın chip'i nedir? TI olursa büyük bir ihtimal ile sorun yaşamazsın.
Ancak,
Bu sonradan taktığın kartı eski anakartın ile sorunsuz kullanabildiysen, büyük bir ihtimal ile sorun başka.

EK__________________
Ebenezer, hep aynı anda yazıyoruz. Ben çekiliyorum ve arkadaşı sana emanet ediyorum. :)

LeventUslu' Alıntı:
lluvias' Alıntı:
LeventUslu' Alıntı:

Bizde onu söylüyoruz zaten. Onboard olsun yada sonradan tak. Taktığın kartın chip'i nedir? TI olursa büyük bir ihtimal ile sorun yaşamazsın.
Ancak,
Bu sonradan taktığın kartı eski anakartın ile sorunsuz kullanabildiysen, büyük bir ihtimal ile sorun başka.

EK__________________
Ebenezer, hep aynı anda yazıyoruz. Ben çekiliyorum ve arkadaşı sana emanet ediyorum. :)

Evet önce ki anakartımda kullanabildiğim için PCI kartıyla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum..bana sorun anakart gibi geliyor.anakartımı değiştirmeliyim sizce?

Şansın var ise eğer FW kartın ile farklı bir bilgisayarda denemeni öneririm anakart değişimi gibi büyük bir şeye girişmeden.

Tamam Levent hocam ben devraldım, çözeceğiz inşallah :)

Ebenezer' Alıntı:
Şansın var ise eğer FW kartın ile farklı bir bilgisayarda denemeni öneririm anakart değişimi gibi büyük bir şeye girişmeden.

Tamam Levent hocam ben devraldım, çözeceğiz inşallah :)

Birçok kez denedim bunu.Hatta bir arkadaşımda da bu sorun var.Ben anakartımı değiştirmeden önce bende gayet düzgün çalışıyordu.Arkadaş Ses kartlarını bir değişelim dedi.Değiştirdik ve Onun ses kartında bende yine bir problem çıkmamıştı.Benim ses kartımda ise onun bilgisayarına bağlandığı zaman problem çıkarıyordu.Bu sorunla gerçekten uzun süredir uğraşıyoruz.Bizde tam kestiremedik problemi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri