[Eski] M-Audio midi klavyenin volume slider ayarı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

999

Yeni üye
öncelikle böyle her konu için başlık açmaktan hoşlanmadığımı,ama yardımcı olabilecek bi başlık arayıp da bulamadığımı belirteyim...

klavyemdeki volume slider bir işe yarasın istiyorum uzun lafın kısası.kitapçıkta anlatıldığı şekilde atamasını da yaptım.hatta denemek için pan olarak bile atadım ama sonuç alamadım.nasıl bir ayar yapmam lazım?...

Klavyenin Modeli ne? Ve hangi programda çalışıyorsun ? Ve bir konu açarken biraz daha açıklayıcı net bilgi vererek yazarsan daha iyi olur.

klavye M-Audio Keystation 49e.şu aralar genelde Reason'da çalışıyorum.bana garip gelen Reason'da yapılması gereken genel ayarları yaptıktan sonra pitch bend ve modulation direk çalışmasına rağmen volume niye bir işlev görmüyor?

az önce de Cubase'de biraz kurcaladım,volume sliderda bir sorun yok...

Not : Eksik bilgi için de özür dilerim ama bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim gerçekten...

Aynı sorun bizim klavyecide de vardı. Volume düğmesihiçbirişe yaramıyordu Reason da ama ben sonra Cubase de deneyince çalıştığını gördüm. Kimbilir reasonun neresinden bir ayarı vardır onu halletmek için.

O reason veya cubase'den değil, atadığın enstrumandan kaynaklanan bir problem.

Midi klavyen, volume slider tahrikiyle 7 numaralı kontrol mesajı yolluyorsa dışarı (7 numara, master volume mesajıdır), çalıştığın kanala atadığın synth de bu mesajı alacak şekilde ayarlanmış olmalı. O zaman olur.

Yeni aletleri takip etmiyorum bir süredir ama kullandığım cihazların her yeri midi mesaj aktarıyor, bir tek master volume slider'ı hariç.

Gerçi senin alette, master da bir bilgi aktarıyor olmalı. Çünkü içinde açıp kısacak ses yok herifin.

Bir şey önereyim. Cubase'de kayıda gir, master fader'ı oynat biraz. Bak bakalım, bir data kaydettimi.

Merak ettim şimdi.

Yine düzelteyim,

O slider, volume için dersen volume için, pan için dersen pan için görev yapıyor. Sen nereye atarsan o görevi görüyor kısaca.

Reason'da veya benzeri programlarda, slider'dan yolladığın midi mesajı ile hitap ettiğin enstrumandaki parametre eşleşmiş olmalı ki birbirlerine cevap versinler.

sanırım senin söylediğin sonuca ulaştım nurkan.cubasede önce modulation ve pan atadım slidera,cubase data alıyo.hatta alıyo da kaydediyo mu dedim bide kaydettim.kaydediyo da...

sonra reason açıp bir arrange mode penceresine göz gezdirdim de,ses seviyelerini düzenlemek için birşey bulamadım.sonra bi de modulation atayayım şu slidera dedim ve bu sefer oldu.modulaton atayınca gayet de düzgün çalıştı o slider...

buradan kendimce bir de sonuç çıkardım,bilmem ne kadar doğru ama...Reason sadece bir efekt ünitesi :)

Geri