[Eski] m box factory

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

musicSiyen

Yeni üye
arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla full albümü mix mastering dahil digi rack factory ile profesyonel studyoya gitmeden bitirilebiliyor.eğer ben m box 2 factory alırsam tüm mastering için yine studyoyamı gitmem gerekirmi?

Öyle olsa, profesyonel stüdyolar bütün ekipmaný satýp onu almaz mýydý sence?

Ve diðer soru, sen stüdyoya götürmedin diyelim, kim yapacak mixi mastering i o zaman?

O duyduğun "miş"li "muş"lu efsanelerde adı geçen cihazları alıp evine kurduğunda o beklediğin "profesyonel" neticeyi alamazsan şaşırma. Profesyonel stüdyoyu profesyonel yapan sadece içindeki ekipman değil, o cihazları kullanan insanların bilgi ve deneyimleridir de. Nedense o miş'li muş'lu ifadeleri söyleyenler denkleme bu bilinmeyeni eklemeyi unuturlar.

M.

Doğru, biz de o yollardan geçtik, geçiyoruz da.

"Abi alıyorsun filanca cihazı, valla stüdyoya filan ihtiyaç kalmıyor, albümü evde yap çıkar bir tuşta, mastering'ine varana kadar..."

Onu diyen adam hayatında hiç ciddi bir mastering'in nerede nasıl cihazlarla, nasıl odalarda nasıl kulaklarla yapıldığını görmüş mü acaba?

Tamam, olayları olduğundan daha zor göstermenin gereği yok, ama buna karşılık bir takım olayları da olduğundan daha kolay göstermekte de bir fayda yok. İnsanları yanıltmaktan başka bir işe yaramıyor.

Eğer istediğini nasıl alacağını biliyorsan, Digirack factory'den netice alırsın. Bende var. Ama sana söyleyeyim, öyle üzerinde "masteringi dahil profesyonel stüdyoya girmeden bitmiş albüm" tuşu filan yok.

M.

mahcen abi şuanda cubase sx ile midi ve audio çalışmalarımı yapıyorum.tabiki eksikler var .digirack alırsam çok büyük farklılıklarla karşılaşırmıyım?

Birşey diyemem ki? Ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilmeden sana ne önereyim veya önermeyeyim bilmiyorum. Sorduğun soru "bir parça ipin uzunluğu ne kadar?" demek gibi birşey. Cevabı yok.

mahcem abi şöyle açıklayım yaptığım midi alt yapılarını cubase deki ses kalitesi ve efect kalitesi yetersiz geliyor.aynı zamanda enstruman ve vokal kaydındada effect bakımından tatmin etmiyor .mixledikten sonra tam istediğim sonuç olmuyor.acaba bunlar bilgi eksikliğindenmi kaynaklanıyor.
benim tahminim cubase sx teki midilerin protoolsun efectleriyle daha kaliteli işleneceği. yanılıyormuyum...

''arif1616''Türk malı ses kartı ismi gibi olmuş :D Şaka bir yana,ses kartı olarak ne kullanıyorsun?Ses kalitesinden şikayetçi olduğun için soruyorum...

Sen daha vites değiştirirken arabanın devrini nasıl tutturacağını bilmiyorsun, ondan sonra diyorsun ki "Ferrari alsam Formula 1'i kazanabilir miyim?"

O profesyonel stüdyolar neden "profesyonel" stüdyo, hiç düşündün mü?

O duvarlarındaki girintili çıkıntılı akustik dengeleyiciler neden oralara konmuş, hangi hesaplarla konmuş hiç düşündün mü?

O "profesyonel" stüdyolardakiler neden mikslerini AKG kulaklıkla değil de binlerce dolar verdikleri kabinlerden amplifikatörlerden dinliyorlar, hiç düşündün mü?

Sana o "abi alıyorsun Digirack'ı, pırofosyonal sütüdyoya gerek kalmıyor" diye aklı sıra akıl veren arkadaşın hayatında hiç "profesyonel" seviyede bir kayıt hazırlamış mı, hiç düşündün mü?

M.

tabiki herkes akıl verirde para veren olmaz benim yapmam gereken başkalarının lafına uyup gaza geleceğime daha sakin düşünüp zamanla bu eksikleri gidirmek ve daha profesyonel eğitim almam en mantıklısı... :idea:

M-Box 2 güzel cihaz, alma demem. Ama aldın diye de yaptığın müziklerde inanılmaz şeyler, öyle sihirli değnek dokunmuş etkisi filan bekleme. O tamamen senin o ekipmanı nasıl kullanabildiğine bağlı.

M.

dediğin gibi digi rack factory alacağım,anladığım konu ise alet hedevat bir yana olay kişide bitiyor. yazıların için teşekkürler...

bende onceden emu404 vardı.emunun en ucuz kartı(99euro).kabahat belki bende ama sanki mboxdan daha iyi gibiydi.iyiligi ne derseniz.mesala su an wave lab çalışamıyorum çoğu müzik programında problem çıkarıyor.sadece cubase ve pro tools açıyor.

Geri