[Eski] M-Powered Yükleme Problemi'm.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar bir tanıdığım M-Audio Delta 1010lt kart aldı ve ona kutudan M-Powered Pro Tools cd sini kurmaya çalıştım ama beceremedim ses kartı yüklendi problemsiz.

Arkasından kutudan çıkan cd den Pro Tools yükleyeyim dedim ve yükledim normal bir şekilde cd nin içinde ki setuptan ve yeniden başlattım falan tıkladım Pro Tools a açar gibi oldu şu an pc yanımda olmadığından bir hata verip kapandı. Orda internet yoktu bi müdahelede bulunamadımda.

Levent Uslu abimi aradım o evinde kullanıyordu sonra şuan olduğu gibi kafamda durdu eminim aranızda yardımcı olacak birileri çıkar.

Cubase kullanıyorum hem orda denemekte istiyorum şu krotools meretini iyi hoşsa hiç cubase imi studio 4 e upgrade etmeden Pro Tools a geçeyim diyorum.

ProTools kanina girmis kurtulusun yok

m-powered ile baslar Hd3 e kadar gider :D

simdiden tebrik ederim.

Abi daha net birşey yok bakalım sen önce nasıl çalıştıracağımı söyle :lol: hoşuma giderse Cubase imi, ses kartımı satılık başlığına çıkartıcam gerçi Cubase Studio 4 e geçmeyide pek istiyorum ama bilemiycem artıkın 8)

Bi Digi003 çakarım artık rack a :twisted:

internet den son driverlerini çek yükle sanırım sorunun çözülecektir . kendim ve bir arkadaşımda böyle çözdüm problemi.

kolay gelsin.

(sonar kullanıyorum , ama sanırım protools da içine bağımlılık yapıcı birsey koyoyorlar ödevlerimi yaparken kullanıyordum, şimdi normalde de kullanasım geliyor, dikkat. :) )

Sağolasın güncel driver yükleyince geçti bu problem ama ne biçim bir program bu yahu iyiki cubase im var yakında studio 4 versiyonuna geçeyim sizin mekanınızda size rajon kesiyorum :lol:

Abi bugün bir umut bir daha denedim iki elle sarıldım krotools a ama malesef, yoksa ben istiyordum eğer hoşlaşsaydım Cubase kadar çabuk ısınsaydım bir Digi 003 rack alacaktım ama olmadı, aramızda birşey olmayacak gibi halbuki ben istemiştim :cry:

Bazı problemler yaşadım play lemiyordu bazen kafasına göre oynatıyordu play e basıyordum aynı anda stop a basılıyor ve sol alt köşede paused yazıyordu sebebi nedir ki.

Emre buffer ayarlarını kontrol ettiğini düşünüyorum.

Ne işe yaradığını bilmemekle birlikte (bu vesileyle belki birisi yazar) Play düğmesine sağ tıklayıp dynamic transport'u de-aktif hale getirip bu tarz gariplikleri çözmüştüm.

PC'nin Pro Tools uyumlu olması şart. Ayrıca PC'de Pro Tools'u verimli kullanabilmek için yapılması gereken bir ton ayar olduğunu biliyorum. Tabi bunlar nedir bilemiyorum.
Ama hemen küsme, sağlam bir şekilde çalıştırdıktan sonra bir daha bakmanı öneririm. Yani biz gündelik kullanımda bu problemlerle uğraşmıyoruz. Öyle olsaydı biz de cubase kullanırdık. :shock:

Gerçekten öğrenmek istiyorsan buradan yardım alabilirsin ama daha baştan yelkenleri indirirsen yapacak bir şey yok. 8)

BeatMaster' Alıntı:
Bazı problemler yaşadım play lemiyordu bazen kafasına göre oynatıyordu play e basıyordum aynı anda stop a basılıyor ve sol alt köşede paused yazıyordu sebebi nedir ki.

Sevgili BeatMaster
Kayit alirken sayet transport uzerinde wait for note aktif ise
yazilim kayit a baslamak icin senden bir hareket bekler
aklima bu geldi

ve Protools a biraz sevgiylle yaklasirsan eminim sana sorun cikarmayacaktir.

:D

Berkay' Alıntı:
Emre buffer ayarlarını kontrol ettiğini düşünüyorum.

Ne işe yaradığını bilmemekle birlikte

Sevgili Berkay

Gecikime olmamasi icin kayit alirken buffer i dusurmeli (mesela 128)
mix yaparken yukseltilmeli (en yuksek).

Cpu kullanimi icinde %85 idealdir.

Selam caci,
128 biraz az degilmi? Ben hic o kadar dusurmedim?(genelde 512) Mixte zaten 1024 e maximum performansta ideal oluyor.

caci' Alıntı:
ProTools kanina girmis kurtulusun yok

m-powered ile baslar Hd3 e kadar gider :D

simdiden tebrik ederim.
Benim girdi valla kanima! kismetse HD1 e gececegiz. Boundle olarak almayi planliyorum. I/0 interface 96i, c24,HD1 seklinde.. Ancak iki farkli 96 i/o var. sanirim makbul olani bu? yoksa yaniliyormuyum?

Berkay' Alıntı:
caci, teşekkürler ama onu dynamic transport için söylemiştim.
:D

Pardon Berkay

Dynamic transport bende surekli aktif
ozellikle aranje yaparken buyuk kolaylik sagliyor
yani loop calisirken marker play i istedigin yerde girebilmeni sagliyor.

ozkansunar' Alıntı:
Benim girdi valla kanima! kismetse HD1 e gececegiz. Boundle olarak almayi planliyorum. I/0 interface 96i, c24,HD1 seklinde.. Ancak iki farkli 96 i/o var. sanirim makbul olani bu? yoksa yaniliyormuyum?

Hayirli olsun Sevgili Ozkansunar

iki 96 ikide 192 I/O var

bunlarin yerine Apogee Rosetta 800 de dusun bence.

:wink:

caci, cevabın için teşekkürler. Ama anlayamadım.

:oops:

Biraz daha açman mümkün müdür?

Bir de 96 ya da 192 I/O satın almadan, söylediğin gibi Apogee ile, Accel sistem çalıştırmak mümkün müdür? Yoksa en az bir digidesign I/O olmak zorunda da ona ek olarak mı söylüyorsun?

Kolay gelsin.

caci selam tekrar!
abi bizde zaten Apogee rosetta 200 var! bu durumda ne olacak! onu anlayamadim? sonucta input olarak maximimum 2 input kullaniyorum!
DA-AD isini ona yaptiriyoruz!

Geri