[Eski] M-Powered Yükleme Problemi'm.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ozkan Ağabey,

PT HD çalıştırmak için bir adet I/O ünitesi şart diye biliyorum...
Onun önüne Rosetta'yı koyarsın artık... :wink:

ProTools'a yedireceksin vallahi bir araba parasını... :lol:
HD1'den sonra HD2'ye direkt geçmek isteyeceksin muhtemelen....
Aman dikkat :lol:

Sevgiler,
Yavuz

ozkansunar' Alıntı:
caci selam tekrar!
abi bizde zaten Apogee rosetta 200 var! bu durumda ne olacak! onu anlayamadim? sonucta input olarak maximimum 2 input kullaniyorum!
DA-AD isini ona yaptiriyoruz!

X-HD veya X-Digi-Mix kart alip baska arabirime ihtiyac duymadan kullanabilirsin.

Konu dışı kaldım neyse ben Cubase ime döndüm yarın unutmazsam upgrade paketi sorayım artık. 8)

Can abi ben normalde çok sabırlı yaklaştım PT ye tüm şansı verdim, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım. Bu vaz geçmeyide şuna bağlıyorum; Cubase e alıştığımdan neyi nerde bulacağımı bildiğimden PT den de aynı işi bekledim birazda acele hevesle oturup zararla kalktım. Aslında Cubase kullanan biri olduğumdan zor geldi bana belkide yeni programlara başlayan biri olsam kolay olacaktı sabırlı bir şekilde araştırarak ilerleyecektim.

Okulda derste öğrendiğimden beri ben de protoolsa alışmaya çalışıyorum ki okul projelerini onunla yapıyoruz. Şu ana kadar gördüklerimden anladığım aradaki en büyük fark bazı şeylerin birinde daha göz önünde olduğu ötekinde ise az daha fazla kurcalamak gerektirdiği. Örnek verecek olursak, Protools daki send ve sanal bus olayları çok daha göz önünde ve daha belirgin ama her ikisi de yapıyor o işi sonuçta.

Bu arada I/O ya ihtiyaç yok. Rosetta'nın HD sisteme entegrasyonu için kartları var. HD aslında temel olarak bir adet PCI kart. O karta ne ile girdiğin sana kalmış. Cacı'nın dediği gibi Rosetta 800 ile girmek iyi bir çözüm olabilir.

Kerem evet dediğin gibi göz önünde ve pratikte gözüküyordu ama işte o pause modu beni çıldırttı neredeyse kafayı yiyordum ne yapsam etsem transporttan play letemedim mereti üstüne üstlük o öfke ile key commands ı da bulamayınca sildim bende :)

Yavuzcum,
araba paralari zaten gidecegi kadar gitti.!:) HD1 de kaliriz ! HD2 haram bana!!! (gozum kor olsun ellesmem:)
Boundle ile I/O96i geliyormus.

M-powered İLOK authorize problemi

Merhabalar;
Pro tools hakkında çok fazla bilgim yok fakat pro tolls'a terfi etmek istiyorum.
windows xp sp3
M-AUDIO Project Mix I/O mevcut.

PRO TOOLS M-POWERED 8'i kurmayı denedim dün ve problemsiz kurdu. Fakat restart attıktan sonra şöyle bir ekranla karşılaştım :

Sorun tam olarak nedir? Bu konuda yardım edebilirseniz, çok sevinirm. Şimdiden teşekkürler.

Program lisanslı mı?
M-Powered iLok lisansını arıyor bilgisayarda. Eğer iLok yoksa çalışmam diyor.

Merhaba Mundox , cevap için teşekkürler. Bana cd içerisinde gelmişti daha önce kullanmıştık fakat bu sefer neden böyle yaptı anlayamadım. PT LE 7.4 vardı onu kaldırıp 8'i yükleyince böyle oldu. Kafam da karıştı acaba 7.4'e devammı etsem?

başlangıç seviyesi için dersleri araştırıyorum, inşallah yakın zamanda kavramaya başlarım.

Geri