[Eski] MAC almayı düşünüyorum. Sizce hangisi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeventUslu

Yeni üye
Aşağıdaki mac makinalar ile logic kullanmak istiyorum.

Hangisini almak doğru olur?
SSD teknolojisi çok güvenli ve hızlı olduğunu okuyorum. Sorun var mı?

3.06GHz Intel Core 2 Duo
4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2X2GB
256GB solid-state drive
-------------------------------------------
2.8GHz Intel Core 2 Duo
8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2X4GB
500GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm

Islemcinin ram den daha oncelikli oldugunu dusunuyorum ki ram i daha sonra da artirabilirsiniz fakat iki seceneginiz arasindaki islemci hizlari da cok farketmeyecektir eger islemcideki cekirdek sayisini arttirabiliyorsaniz en mantiklisi o olur sanirim.

Acikcasi su an ne kadar artisi olsa da ssd a vereceginiz parayi bu tarz seylere aktarabilirsiniz. Hala cok pahalilar ve 4gb lik DDR3 ramlerin de cok ucuz olmadiklarini biliyorum, bence HDD ve ram sonradan upgrade edebileceginiz seyler.

Ama eger ikisi arasinda ise butun cekisme ben ilk secenegi tercih ederdim.

Mahcem,

Bende hem işlemci hem de SSD açısından birincisini düşünmüştüm. Gerekirse ram'ler değişebilir. Ayrıca, SSD içinde son derece olumlu yazılar okudum.

Teşekkürler

Selam
ordaki SSDye aldanma cunku full SSD hizi degil ( 3.0 G) Apple onu 1.5g ye sinirlamis.

buyuk kazik :?:
belkii ilerde sistem upgrade ile acar.

ozkansunar' Alıntı:
Mac + Logic ha!! yirttin Levent! Dogru yolu buldun, seker kardesim.
Makinalarin ikiside güzel,Butce varsa 1. olsun,derim!

ÖzkanSunar,

Dur be abi hemen heyecanlanma. Arkadaşım Amerikada gelirken ne getireyim dedi. Öyle bir nabız yokluyoruz. Ne kadar Amerikadan da gelse bütçelerimizi oldukça zorlar nitelikte. Garanti olayını da atlamamak lazım. Dimyata giderken eldeki pirinç durumunda olmamalı. :)

Berk,

Bütün hayallerimi yıktın. :)

Fakat ne kadar sınırlama da olsa, normal SATA'dan çok çok daha hızlı olduğunu düşünüyorum. İkinciyi mi alasak acaba :(

2. tercih icin - :-( isareti kullanmissin...Yavuzunda benimde kullandigimiz mac ler, buna esdeger! suratimiz mac ten dolayi hep :) olmustur. oldu olcak 2. olsun..

Levent Abi,

Mac + Logic setup'ı seni çok rahatlatacak.

Özellikle bireysel çalışmalarında, yaratım sürecinde Logic inanılmaz faydalı olacak...

Bana sorarsan da birinci seçenek derim ama her halukarda ikisi de işini görecektir...

OS-X'te Ctrl + X (cut) kullanamamak ve Logic'te audio kutucuklarının üzerinden pratik gain/fade işlemleri yapamama kısıtlaması üzecek ama yine de rahatlatacak.

Geri