[Eski] Mac beni üzer mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunç Akın

Aktif üye
Biliyorum çok saçma bir başlık oldu.

Neyse. Herkese merhabalar. Hayırlısıyla 2 haftaya kadar 23" Cinema Display + 2.66 gHz Mac Pro alacağım..

Ankaradaki fiyatı indirim filan her şey dahil yuvarlak hesap 6.500 ytl.

Uzun zamandır istediğim bir aletti, paramda birikince alayım diyorum ama takdir edersiniz ki gerçektende baya uçuk bir mebla.

Hayatta en nefret ettiğim şey, ben aldıktan sonra aldığım şeyin 2 gün içinde yeni kasasının, yeni özellikli olanının, bilmem ne eklenmişinin piyasaya çıkmasıdır.

Tabii verilen para 6.500 olunca insan biraz daha sinir olur buna.

Tamam eyvallah teknoloji ilerliyor, aletin eskiyeceği zaten belli olan bir durum. Ama ben bu aleti (şu anda pentium m 1.6 ghz dandirik laptop kullandığım ve 3 sene önce aldığım düşünülürse) en azından bir 6 sene kadar kullanmayı planlıyorum.

Tabii çeşitli upgradeler yapılabilir bu dönem içerisinde. Ama ben aldıktan 10 ay 1 sene sonra yeni bir alet çıkar mı? hiç duyumlarınız var mı bu tür şeylerle ilgili?

Çünkü gerçekten bu kadar para zor kazanılıyor (ki ben kazanmıyorum bile yoksa bu kadar üstünde durmazdım) almışken hakkını verecek bir alet almak istiyorum.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim, saygılar, sevgiler.

Yilbasindan sonra fiyatlar dusecek ve eski pc yi getir yeni mac i gotur kampanyasi olacak umarim dogrudur.

Caci, Berkay_B teşekkür ederim cevaplara.

Zaten götürebileceğim bir eski pc yok malesef ki: )

Caci bu fiyatların düşmesini nereden duydun acaba? Ve Berkay_B'nin dediklerine katılıyor musun?

Yani işlemcileri yenileyip yeni nesil G5 tarzı bir şey sürebilirler mi piyasaya?

Çünkü sanmıyorum ki MAC kayda değer bir indirim yapsın. Eski PC'm olmadığına görede çok bir şey değişmez diye düşünüyorum. Zaten Ankarada bir dükkan (yine MAC'in iş ortağı) zaten öyle bir kampanya yapıyordu ama fiyatlar şaka gibiydi.

20" crt monitörü getir 15 YTL verelim gibi bir kampanyaydı :)

O yüzden üstüne basa basa soruyorum, yeni nesil bir G5 çıkma ihtimali nedir acaba?

Çünkü sanıyorum şimdiki G5lerin işlemcileri değişemiyor. Kendimide çok 18'inde almaya şartlamıştım :(

Beni bu "yeni nesil" olayında da aydınlatırsanız memnun olurum teşekkürler.

Sen hemen al, hic uzulmezsin. Apple stratejilerini aciklamayan bir sirket, yeni modelleri piyasaya cikinca herkesin haberi oluyor, cikmadan once bilgi sizdirmiyorlar, o yuzden duydugun cogu sey dedikodudan ibaret. Apple cok uzun yillar PPC islemciler kullandiktan sonra Intel'e gecti, bu oldukca zor bir gecis, butun programlar Intel processorlere gore tekrar yazilmak zorunda kaldi, tekrar bir islemci degisikligi yapmak icin en az 10 yil kadar beklemeleri lazim. O yuzden uzun bir sure daha Intel islemci kullanacaklarina emin olabilirsin, yani G6 falan diye bir sey ufukta yok. Olacak tek sey daha hizli islemcili modeller cikartmak olabilir, yani Quad Core 3,00 yerine Quad Core 3,20 veya bilemedin Intel 8 cekirdekli islemci cikarinca OctoCore 2,66 falan gibi islemcilere gecebilirler. Senin elindeki sistem daha yavas olmakla beraber daha hizli bilgisayarlarla tamamen uyumlu olur. Bunun yanisira 2. el Macintosh fiyatlarini internetten bir arastir, goreceksin ki 5-6 sene oncesinin G4 makineleri bile hala para ediyor, hala G4 satip makul bir PC toplayabilirsin. Yani bence sen bu makineyi 6 sene rahat kullanir, daha yenisini alacagin zaman da satar yeni Mac Pro'nun % 20 - 30 luk parasini cikartirsin.

Macintosh pahali olabilir ama eskimeyen bir sistem, parayi ayarlayabildiysen al, "kendini simart" :)

Sevgilli ingilizanahtarinin dedigi gibi fiyat indirimi dedikodu olabilir

Ama sanirim 1 2 ay once idi apple tek basina adini unuttum borsayi ayaga kaldirmisti ve ipod apple i gercekten yok olmaktan kurtardi ve yine kendi hazirlayip el altindan piyasaya cikardiklari osx86 sayesinde binlerce pc kullanicisi mac aldi ve benim duydugum paranin sicak yuzuyle tanisan apple yeni seyler yapiyor.

Berkay_B nin dedigi yeni intel islemciler cekirdek sayisi ve islemci gucu degisikligi yoksa hersey ayni.

Bende macimi alırken aynı kararsızlık içinde bekliyordum, epey de bekledim gerçi.

Benim beklediğim model ABD'de piyasadaydı, en çok ilgimi çeken özelliği de Draft-N wireless bağlantıyla gelmesiydi. Bekledim bekledim, bir gün dayanamayıp girip aldım Bimeksten.

Bence gir al, çalışmaya başla, bunlar sadece insana vakit kaybettiriyor.

Bir önceki işlemciyle bir sonrakinin arasındaki hız farkından kaynaklanan zaman kaybından daha fazlası.

Şimdiden güle güle kullan. Monitor için Apple'da kararlı mısın?

Merhabalar,

Ben Mac Pro 2.00 kullaniyorum. O anki bütçemi 2.66 veya 3.00 için zorlayamadım. Çok memnunum tavsiye ederim. Digi 003 rack ile çok stabil bir çalışma ortamı oluştu, sanki bilgisayar değil de external hard disk recorder cihaz kadar rahat çalışıyorum.

Benim de merak ettiğim şu ; ram'den yana sıkıntımız olmaz. Şu an 5 GB takılı ve boş slotlarım mevcut aynı şey hard disk genişlemesi için de geçerli..

Fakat MacPro'larda sadece işlemciyi veya anakart+işlemciyi yükseltmek mümkün mü? Örneğin 3.00'a veya şu an belli olmasa da gelecek nesil intel işlemcilere?

Teşekkürler,
Yavuz

"Mac beni üzer mi?" sorusu, "Aşk Herşeyi Affeder miii"ye benzemiş :)

Evlenmiyorsun ki aletle, nedir bu korku? :mrgreen:
Al, tepe tepe kullan. Memnun olan tonlarca insan var.

Hem 2. eli de sağlamdır, doğrudur. Mac'ler hakkındaki en büyük doğru da budur. Benim AMD makineyi 50 liraya anca satarım, ama bunun yerine aynı eskilikte bir Mac olsaydı, en az 2 katı ederdi herhalde.

Caci,

Geçenlerde bir apple magazasina gittim. Satış Temsilcisi istersen 3.00'a yükseltebilirsin dedi ama fiyat ile ilgili detay veremedi... Çok bilgisi olduğunu zannetmiyorum zira apple'ları beyaz eşya satar gibi satıyorlar, temsilciler genelde zayıf... Belki de Bilkom'a direkt sormak lazım...

Çok kafama takıldı, tamam yeni nesil işlemciye yükselmeyelim ama ne bileyim 2.00'dan 3.00'a yükseltmek de mantıken mümkün olmalı diye düşünüyorum.

Eğer tüm macpro'lar aynı ana kartı kullanıyorsa neden olmasın ?

Ne dersin?

Teşekkürler,
Yavuz

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten içime su serptiniz.

Selçuk Abi, Windows kurmayı düşünüyorum, bulunsun bir köşede, alışamazsam (ki sanmam ama) açarım hızlı bir makinada windows kullanmış olurum. Oyunları filan windowsta oynamayı planlıyorum.

İlter Abi, tepe tepe kullanılacak bir alet biliyorum, başlığında saçma olduğunuda biliyorum ama sende takdir edersin ki para çok zor kazanılıyor.

Harcamışken hakkını verecek bir makina almak isterim, ki alacağım inşallah 8)

Caci, anakart ve işlemci değişemiyor malesef ki. Yani şu andaki durumda öyle bir şey söz konusu değil en azından.

Berkay teşekkür ederim umarım hayırlara vesile olur. Evet malesef ki Apple ekranda kararlıyım 2000 cukkada ordan girecek :lol:

İngilizanahtarı, söylediklerine harfiyen katılıyordum, başka birinden de bu kadar kapsamlı duymak içimi rahatlattı.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, bir gün ıslatmaya beklerim (inşallah yani son gün euro 2 ytlye filan fırlamazsa :) )

Yavuzy youtubeda aratırken bir elemanı bulmuştum, bir mac pro kullanıcısı ve işlemcinin değişemediğini söylüyordu ama onun RAM taktığı yer daha farklıydı.

Bilemiyorum, bende bakayım, eğer bulabilirsem bende yazarım, benimde kafama takılan bir sorun çünkü.

Tunç, ben de biliyorum, para gökten yağmıyor :)

Tunc_Akin' Alıntı:
...Çünkü gerçekten bu kadar para zor kazanılıyor (ki ben kazanmıyorum bile yoksa bu kadar üstünde durmazdım) almışken hakkını verecek bir alet almak istiyorum...

Bu cümlenden Mac'i aile ya da eş-dost desteğiyle alacağın gibi bir izlenim edinmiştim...

Gençsin, bu tip şeyleri ileride daha iyi anlayacalsın... sonucundan emin olunmayan alışverişi, 1001 zorluklarla kendi kazandığın parayla yapmak pek mümkün değildir.

Bu soruyu sormandan edindiğim izlenim, "Abi çok para... acaba yanlış bir şey mi yapıyorum... bu kadar parayı bir güzel yerdim halbuki" tarzında benim.

Yanlış izlenim edinmiş de olabilirim. Ama ben olsam bu soruyu kendime bile sormazdım. Alet gerekiyorsa fiyatına miyatına bakılmaz, para bir araya toplanınca, alınır.

İlter Abi, para eş dost değil ana-baba yardımıyla alıyorum.

Annem-babam sağolsun bilgisayarım bozulduğundan beri hesap kitap yaptığımı görünce yardımda bulundular.

Bu kadar para yardımı yapmalarındaki sebepte (aynı şeyi bir ablam var onada seramik fırını alarak yaptılar) büyük bir mebla ile alınabilecek, gerçekten ihtiyacımız olan şeyi almamıza yardımcı olmak.

Bu parayı 1001 zorlukla ben kazanmıyorum belki. Ama onların burda afedersin kıçlarından ter akarak saatlerce çalışarak kazandığı parayı mantıklı, beni uzun süre idare edebilecek bir yatırıma çevirmek istiyorum.

Beni az bir şey tanıdıysan (hoş internet ortamı nasıl tanıyaiblirsin diyeceğim ama(?)) zaten "Abi çok para... acaba yanlış bir şey mi yapıyorum... bu kadar parayı bir güzel yerdim halbuki" tarzında bir düşüncede olmayacağımı bilirsin.

Alet para toplanınca elbet alınır, zaten amaç o. Ama elimizde belli bir miktar para varsa, ve bu para bir ihtiyaç için harcanacaksa, seçimin doğru yapılması bence çok önemli.

Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Bu başlıkta yok sen kazandın yok ben verdim yok para yetmedi tarzı bir duruma dönüşmezse sevinirim.

Ben zaten söylediğin şeyde kötü bir niyet aramıyorum ama işte insanların bam telleri vardırya, benimde bir tanesi budur.

Neyse, iyi akşamlar.

Tunç, üzdüysem özür dilerim. Ama üzmemişimdir seni herhalde.

Ana-baba parası da gökten inmiyor tabii. Bunun bilincinde olduğunu tahmin ediyordum zaten.
Eğer mesajım "parayı buldun, ne soruyorsun, götür", ya da "parayı sen kazanmıyorsun ki, neden dert ediyorsun" anlamına geldiyse de o benim hatamdır.

Aslında başından beri demek istediğim, "Mac almanın getirileri, fiyatıyla doğru orantılı" tarzı bir şey :)

Terslik her zaman olabilir tabii. Ama bunun garantisi var, bilmemnesi var.
Ben olsam, o para bir araya geldiyse ve müzik için kullanılacaksa, fazla düşünmem gerisini.

Bu gibi konuları düşünmeyeceksin Tunç. Ağabey tavsiyesi. :)
Hatta forumlara da sormayacaksın. Direkt gidip alacaksın. Bilgisayarlardan anlıyorsun çünkü. Onca kullanmışlığın ve okumuşluğun var.
Sorma bize bu konuyu :)
Şıklatmamla beraber, kendini çok iyi hissetmeye başlayacaksın, bedenin hafifleyecek... üstündeki ağırlıkların tümü kalkacak, ve kendini az önce en sevdiğin tatlıyı yemiş gibi hissedeceksin...

:) Zaten "Şafak 13" durumundayım :lol:

Gelsin sizinlede paylaşacağım yeni "stüdyomun :p " fotoğraflarını.

Herkese teşekkürler 8)

Bence de eğer para varsa, ve ihtiyaç varsa aleti almak gerek.
1 yıl içinde yeni cihaz çıksa da çıkmasa da.
Yeni alet çıkacak diye beklersen zaten hiç alma.
Daha önce de belirtildiği gibi Apple ürünlerinin kullanılmış piyasası iyidir.
Madem bu kadar endişelisin, yeni ürün alma o zaman. Kullanılmış al. Parayı da memory'e ver.
Apple monitöre de onca para verilmez ama neyse.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri