[Eski] Mac beni üzer mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya aslında kafama takılan 2 şey daha var,

1.si bir yerlerden boot camp'in beta sürümünün (ne dediğimi bilmiyorum) sadece leopard kullanıcıları tarafından kullanılabildiğini duymuştum.

Yani ben şu anda MAC PRO alsam boot camp kurabileceğim değil mi?

Ayrıca Apple'ın kendi sitesindeki download linki çalışmıyor boot camp için başka bulabileceğim bir yer var mı?

Yani ben mutlak suretle windows kuracağım. Kurabilecek miyi doğru soru olur sanıyorum.

2.side beraberinde gelen ekran kartı. 128 mb olması biraz çekingenlik yarattı bende. Hoş youtubeda bir iki tane videoya baktım her türlü oyunu şakır şakır çalıştırıyor alet.

Dışardan alacağım herhangi bir PCI ekran kartı bunu çözer mi yoksa gidip yine para bayılıp Appleden mi almak gerekiyor?

ben mac e windows kurmayi akil almaz buluyorum
pc sistemlerinde bir sikinti yok o kadar
esas kurtuldugun sey windows un ta kendisi
ben kesinlikle tavsiye etmiyorum windows kurmani
ve ihtiyacin olmayacagini dusunuyorum kesinlikle
uzun zamandir mac kullanan biri olarak ve cevresinde bircok arkadasi bu yeni mac furyasinda mac alan biri olarak bu windows kuran herkesin pisman oldugunu gordum, kesinlikle tavsiye etmiyorum
kurtul su windows dan :)

kodomo Türkiyeye mac için oyun geliyor mu ki?

İnternet sitesinde Apple'nin bir kaç tane oyun vardı ama hiç birisi stokta yoktu, birde Ankarada olunca, hani belki İstanbulda vardır.

Windows sadece oyun amaçlı kullanılacak kısacası ve kuracağım :twisted: :lol:

7300 GT 256 mb, oyunları orta kalitede oynatır. İyi bir oyun keyfi için ATI kartlı Mac Pro öneririm. (ATI x1900 xt, 3.0 ghz quad versiyonu var, 8 çekirdeklide standart)

Mac için oyunlar geliyor, ben Battlefield 1942 oynuyorum mesela, Call of Duty 1-2, Battlefield 2142, Quake 3-4, UT2004 vb. oyunlar var.

ATI için "Ati Displays" var os x için, Anti Aliasing, Anisotropic Filtre, V Sync vb. özellikleri açıyor. Ayrıca indirmek gerekiyor tabi.

Tunç, Bootcamp Leopard'la birlikte geliyor. Ek bir download yapmana gerek yok, ki zaten Apple bootcamp downloadlarını durdurdu. Para peşin Windows meşin diyor Apple.

Windows kurma konusunda; ben kurdum, sorun çıkıyor dediler, hiçbir sorun çıkmadı.

Bende, Warrock oynamak için kurmuştum. Oynadım, sonra kaldırdım.

Bence asıl şov Windows'u kaldırırken. Sil diyorsun siliniyor, anında. Öyle "please wait" falan yok.

:)

Berkay şu anda Apple'nin sayfasında Leoparda geçişin ücretsiz olduğu söyleniyor? Bu doğru mudur?

Yani yine sorumu kısaca amelece tabiri caizse tekrar etmek istiyorum, ben Apple aldığımda Boot Camp kurabilecek miyim?

Kurabileceksem nasıl olacak bu iş?

Teşekkürler.

2. Berkay cevap versin evet doğrudur. Bir kupon veriyorlarmış nasıl olduğunu bilmiyorum ama geçiş yapılıyor öyle bir hakkın oluyor.

Berkay' Alıntı:
Tunç, Bootcamp Leopard'la birlikte geliyor. Ek bir download yapmana gerek yok, ki zaten Apple bootcamp downloadlarını durdurdu. Para peşin Windows meşin diyor Apple.
.....

Şimdi benim burda kafamın basmadığı şey şu oldu. 2.Berkayda bende Leoparda geçişin ücretsiz olduğunu düşünüyoruz, ama 1. Berkayda( :) ) para peşin Windows meşin diyor.

Bu durumda ben aleti aldım diyelim, Leoparda geçtim (beleş olarak) ve 1.Berkayın dediğine göre zaten Boot Camp beraberinde geldi.

Yani bir para ödemedim, ve Windowsuda sorunsuz kurdum.

Leopardında durumu Vista gibi olmasın? Hani sürücü derdi filan yok ama ne bileyim insan işkillenmeden edemiyor. Yeni bir sistem yanlış bilmiyorsam.

Valla benim bu kafamla bu başlık 10 sayfayı bulur, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

EDIT: Şimdi Ankara Macrom bilgisayarı aradım, iş ortağı olurlar Apple'nin, ordaki bey zaten Leopard'ın cd olarak yanında geldiğini, makinanın içinde Tiger yüklü olduğunu söyledi.

Boot camp'i ise Tiger'a yükleyebildiklerini söyledi. Cidden kafam karıştı.

EDIT: Şimdi Ankara Macrom bilgisayarı aradım, iş ortağı olurlar Apple'nin, ordaki bey zaten Leopard'ın cd olarak yanında geldiğini, makinanın içinde Tiger yüklü olduğunu söyledi.

Boot camp'i ise Tiger'a yükleyebildiklerini söyledi. Cidden kafam karıştı.

Şimdi durum şöyle; Leopard'a kadar Boot Camp zaten Tiger ile çalışan bir programdı. Yeni sürümünü Leopard'la beraber çıkardılar.

Leopard daha çok yeni bir işletim sistemi. Tiger kadar stabil olmadığını Bilkom 'un düzenlemiş olduğu Logic 8 seminerinde şahsen gördüm (gerçi çakılan projeyi MacPro ile açması yaklaşık 4 saniye sürüyordu ama genede problem var). Bu sebepten Tiger'la devam etmenizi önerebilirim.

Tunç, adresini ver yollayayım bir Bootcamp CD'si sen de kurtul, biz de kurtulalım, Apple da kurtulsun.

:twisted:

Kurarsın, Windows kurarsın. Rahatla :D

Bir süre sonra kuramayacak olanlar biz, Tiger kullanıcılarıyız.

O yüzden söyledim para peşin diye.

Berkayım ben anlatamıyorum :lol: Bootcamp Leopard ile tümleşik geliyor, Leopard da şu anda Mac Pro ile tümleşik geliyor.

Ben Leopard kurarsam sıkıntı yok kısacası.

Ama ben Tiger kurmak istiyorum, zaten alet şu anda Tiger ile geliyor, Leopard cd olarak yanında geliyormuş..

Zaten elemanda dedi telefonda siz bulamazsanız biz kurarız diye ama allah bilir bi' 100 kağıt alır.

mse'ninde dediği gibi Leopard daha yeni olduğu için şu anda onu kullanmak istemiyorum, daha öncede belirttiğim gibi.

O yüzden ben aleti alıyorum, Tiger ile kullanıyorum, Bootcamp'i (nereden buluyorsam artık!) buluyorum kuruyorum paşalar gibi çalıştırıyorum Windows'u taa ki canım Leoparda geçtmek istediği zaman :p :)

Tekrardan teşekkürler.

Tunç işine karışmak gibi olmasında bence windows işini boşver mac in üstünde boşuna kasmış olacaksın :) Pc ye hakimsen mac inan kolay alışılıyor. Bu arada mac OSX Tiger da bootcamp i çalıştırabiliyor.

2.Berkay :lol:,

Windowsu sadece oyunlar Türkiyede Windows tabanlı olarak daha yaygın olduğu için kuruyorum.

Vedat Abi,

Tigerda ısrar etmemin sebebi, Leopard'ın daha yeni bir işletim sistemi olması, aletlerin içinde Tiger kurulu gelmesi, Tiger'ın (herhalde) Leoparda göre daha oturmuş bir işletim sistemi olmasıdır.

Aralarında bir fark var mı bilmiyorum bile o derece câhilim bu konuda. Ama dediğim gibi belki (mantık yürüttüğümde) Tiger'in daha stabil çalışıyor olması gerekir diye düşünüyorum.

Ya zaten en kötü ihtimalle BootCamp'i kuramazsam Tiger'e yüklerim Leopard'ı.

Ama zaten dediğinize göre oda kurulabiliyormuş. Dediğim gibi Windowsuda sadece oyun oynamak için kullanacağım, yoksa bir daha bakacağımı sanmıyorum Windows'a.

Tunc_Akin' Alıntı:
...Ya zaten en kötü ihtimalle BootCamp'i kuramazsam Tiger'e yüklerim Leopard'ı...
Kardeşim, dedik sana... ne gerek vardı Aslana Gaplana...
Bilgisayar mı alıyong, ormanda kamp yapmaya mı gidiyong, töööbe töööbeee...

Bir de bunun ardından "Bear" Mear gibi işletim sistemi çıkartırlarsa, dilimden gurtulamazsınız,
"uyarmadı" demeyin...

Aslan, gaplan, yer sürüngeni, salyangoz... ıiyy...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri