[Eski] mac g bilmem kac quad core - artisi eksisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Riontron

Yeni üye
gecenlerde magzada macintosh g (bilmem kac) quad core gordum, herhalde intelden daha erken davranmislar, simdiki dual core intel islemcilere gore performans i nasildir acaba? birde fiyati cok iyidi 4500$ + %15 vergi

Ben Apple IMC'deyim son bir haftadır.
Böylece orada çalışan biri olarak fiyatlardan ve performanslardan baya haberdar oldum.

Söyle diyebilirim.
Yeni intel çift işlemci (ki bu 4 çekirdek ediyor=quad) eski intel işlemci olmayan G5'e göre audio rendering'de 1.4 kat daha hızlı. Her ne kadar eski mac'ciler intel işlemciyi sevmeseler ve problem çıkaracağını düşünseler de 1.4.. nerdeyse yüzde 50 bir performans artışı oldu. Şaşırtıcıydı bu tabii. Eski G5'ler üretilmiyor artık.

Yeni olanın adı Power Mac...
Amerika satış fiyatı 2995 dolar.
Türkiye'de ise bu fiyatın euro'lu hali bile almaya yetez o makine'yi.
Dikkatini çekmek isterim.. monitor bu fiyata dahil değil. G5'e yakışacak karizma bir monitör'ü de Türkiye'de 2000euro gibi uçuk bir fiyata alabilirsiniz.. :)

hmmm tesekurler Ahter, Intel'ciydik, Intel'ci kalcaz herhalde :D birde mecburiyet var haliyle, benim dukkanda gorudugumdekinde de monitor dahil degildi, monitorlusu filan baya tuzluyla malolur, Intel'le idare edicez napalim :)

bu arada seni oteki forumdan Ahtermisin? bizim bildigimiz Ahter?

Bu arada aklima bisey geldi, eskiden motorola'nin 68000 islemcisi amiga kullanirdim, o zamanlar soyle birsey konusulurdu, amiganin islemci saat hizi 7 mhz idi, ama intel 486 33 mhz kadar performans yapar derlerdi, 486 - 33 lerden yukarilar amigayi geciyordu, ama saat hizi 7 mhz ile 33 mhz calismasina ragmen , nasi ayni performans yapiodu tabii bilemiycem, sanirim bi islemcinin her clock tur dondugu zaman, execute ettigi komut sayisina bagli bi dalgalar filan demislerdi, ilginc, intel o zamanda yavasti simdide :D kazikliolar valla bizi :D neyse, tekrar tesekurler

Geri