[Eski] Mac mi Pc mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Enes

Yeni üye
Merhaba;
Evdeki bilgisayarımda genelde grafik programlarını kullanıyorum. Freehand, photoshop v.b...hobi olarakta akustik gitar çalıyorum ve besteler yapıyorum. Bu nedenle Radium61 ve Audiophile 2496 yı aldım. Yakında da mixer almayı düşünüyorum.

PC im
17 inch LCD Philips
Pentium 4 2.6
1024 DDRAM
128MB Radeon Ekran kartı
DVDROM, CDWriter
120GB Hafıza
Audiophile 2496 ses kartı
Tv kartı, AOPEN 400W Kasa

Bunu satıp yerine Laptop Mac almak istiyorum. İşim gereği...

Sorum şu PC imle aynı düzeyde hangi Mac i ne kadara alabilirim ya da almalımıyım? müzik yapımında da işimi görürmü? Yeni aldığım seskartına yazık olurmu. Ve elimdeki pc ne kadar eder?

Teşekkürler...

Alabilecegin en hizli powerbook sana 2500 Euro civarina malolur eger 17 inch ekran falan dusunmuyorsan.G5 lerin powerbooklari henuz uretilemedigi icin alacagin G4 powerbook un P4 2.6 na gore dusuk performansli kalacagini tahmin ediyorum..Powerbooktan vazgecip bir desktop G5 alirsan feci bir performans a sahip olursun,fakat 4500 Euro gibi bir parayi gozden cikarman lazim monitor haric..
Her 2 ihtimalde muzik yapmak icin iyi makinalar...

PC ne kadara gider sizce ?
Laptop almayı düşünüyordum yoksa masabaşı olarak PC imden memnunum. ama görülen o ki PC deki hızı o fiyata MAC te bulmam imkansız... :(

MACler Kagit uzerinde PClerden yavas gibi gorunse de performans acisindan kiyaslanamayacak sekilde hizli ve guvenilir aletlerdir. Ozellikle MacOSX'in yaziliminda Audio ve Video gibi uygulamalarda performans artirici degisiklikler yapildi. Kullanim kolayligi da cabasi. :wink:

yukarda soylendigi gibi powerbook g5 i beklemek lazim..

masabasi icin ise powermac g5 lerden en dusuk olani bile is gorur cunku yazilim olayi koparmis diyebilirim. windows u muzik ve grafik dizayna uygun hale getirmek icin ugrassan da sonunda windows yine windows bir yere kadar oluyor....

yakin zamanda amd athlon 64 939 ayakli islemci ile yeni bir bilgisayar yapmayi dusunuyordum ama bu gidisle powerbook g5 i de beklesem iyi olacak cunku tasinabilir bir bilgisayarimin olmasini hep istemisimdir. ozellikle bu bilgisayar muzik kayit etmeye de cok elverisli ise daha ne isterim?

hemen sunu ekliyim djlik tecrubemden biliyorum technics pikaplarin yerini 30 senedir tutacak bir pikap cikmadi hala yeni modeli uretiliyor...baska pikaplar kullandim ama ayni isi gormuyor bugun "bu ise yeni basliyacagim ne aliyim?" diyenlere de technics de ogrenir isen cihaz a bosuna para vermis olmazsin diyorum..satsan da ogrendiklerin yanina kar kalir. bundan yola cikarak mac leri de technics e benzetiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri