[Eski] Mac Mini Hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Merhaba,

Ben Logic 9' u Snow leopard' lı bir Mac Mini'de kullanıyorum ( 4 GB Ram, işlemcim sanırım 2.53 olmalı- güncel bir alet). Daha önce de Logic 7 ve 8'i core2duo 1,66 ghz' lik bir Mac Mini'de rahat bir şekilde kullandım.

Aletin iç yapısı Mac Laptoplarla aynı teknoloji. İstediğin ekran ve klavye-mouse ile çalışabiliyor. Hem Mac laptoplarla aynı performans hem de çok daha hesaplı. Ülkemizde Mac ürünlerinin fiyatlarını düşünürsek mantıklı bir seçim olduğunu düşündüğüm için kullanıyorum ve tavsiye ederim.

Çok güçlü bir donanım gerektiren projelerle meşgulsen pek tabii ki Macmini veya Laptoplardan ziyade güçlü bir IMac ya da Mac pro düşünmelisin. Tabii bütçe olarak biraz sarsıcı:)

Kolay gelsin.

Bu alete laptop diyen bir sitedeki fotoğrafa ne kadar güven olur bilemiyorum ama kasası makyajlandı (inceldi ve adaptörü aletin içine gizlemişler) bu aletin. HDMI filan eklendi. Daha sessiz ve güçlü olduğu hakkında yorumlar okudum. Memlekete daha gelmemiştir sanıyorum ama ben olsam bekleyip onlardan alırdım.

http://www.apple.com/macmini/

Bu yeni Mac Mini'lere 002 veya 003 ile 18 kanal canlı kayıt yapan, duyan var mı? Sabit disklerin 5400rpm olması endişelendiriyor. Veya başka bir arayüz de olabilir. Merakın canlı kayıtta kanal sayısı.
Ayrıca 2 analog monitor bağlanabilir mi? HDMI to DVI adaptör varmış. Ona da DVI to VGA adaptör bağlansa ve ayrıca Minidisplay to VGA adaptör ile 2. analog monitor bağlanabilir mi?

Bu mac minilere değil ama daha düşük konfigürasonlu 5400 rpm diskli macbooklara Tascam DM-3200lerle 16 kanal sıkıntısız kayıt yaptık.

Mac minilerin yeni versiyonları 2 tane 7200 diskle geliyormuş. Onlar RAID edilebiliyorlarsa, zaten disk performansı epey yüksek olur.

Berkay yanlız o bahsettiklerin Mac Mini Server'lar ve Server OSX yüklü geliyorlar. Bazı insanlar server OS silip SL install ediyorlarmış, sorunlardan bahsediyorlar. Logic çalıştırmıyormuş vs. gearslutz okumaları...

Diğer tecrübeni paylaştığın için tşkr. 5400 rpm ile ilgili endişelerimi ikinci plana atıyorum.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/Mac-m ... 14048.html

arkadaslar bu ürünü sonunda bugun almıs bulunmaktayım.izmir apple bayiisinde incelemesinide yaptım gayet basarılı.fakat dvi to vga aparatı olmadıgı icin su an kullanma olanagı bulamadım henüz.onuda yarın temin edip izlenimlerimi size aktaracagım :) şöyle bir sorum olacak acaba aparatla lcd monitöre baglıyacagım icin cok asırı bir görüntü kaybı yaşarmıyım?

arkadaslar konnektör olayını bir türlü tutturamadım yardımınıza ihtiyacım var :( bugun 1 tae dvi to vga (erkek dvi-dişi vga) adaptör aldım ama mac ten cıkan kablonun ucuna uymadı ayakları.monitörüm sadece VGA destekliyor.bu aleti LCD monitöre baglamak icin hangi dönüştürücüden almam gerekiyor.cevaplarınız icin simdiden tesekkürler...

Geri