[Eski] Mac OS X v10.6.5 Update

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Daha çok kurumsal kullanıcıları ilgilendirse de PGP çözümlerini kullanan (http://www.pgp.com/) makinelerin 10.6.5 update'inden sonra tamamen göçtüğü ya da sistemin harddiski yanlış algıladığına dair geri bildirimler geliyor, aman dikkat =)

Bir de bu tip update'leri Elma menüsünden değil de Apple web sitesinden combo update indirerek yapmakta fayda var, yoksa bazan checksum'da sorun çıkabiliyor, o zaman da uyumsuzluk sorunları başgösteriyor.

M.

digitolia' Alıntı:
Acele etmemekte fayda var.Bir kısım hardware ile driver problemleri oluşmaya başladı

nasil sorunlar yasiyorsunuz?

Ben de sabahtan beri trackpad ile sorun yaşıyorum.Bilgisayarın kapağını kapatıp tekrar açtığımda trackpadin orta bölümü sanki mouseun orta tuşuymuş gibi çalışıyor.Mesela internet tarayıcısında, sekmeler arasında geçiş yapmak için sekmeye tıklıyorum, sekme kapanıyor.Trackpadın sağına ya da soluna tıklarsam sorun olmuyor.

10.6.5'den sonra bazı trackpad sorunları okudum ama benim yaşadığımla ilgili bir yazı bulamadım.

timemachine kullanmadığım için eski OS versiyonuna geçiş yapıp sorunun işletim sistemi mi başka bir şey mi olduğunu bulamıyorum.

Bir fikri olan var mı?

5 dk. sonra gelen edit:

Magicprefs adında bir plug-in var, magic mouselara bir çok özellik ekleyebiliyorsunuz.Bu plug-inin de güncellemesini yapmıştım bu sabah.Magicprefs, trackpadlere ''middle click'' özelliği eklemiş ama nedense bu özelliği kapatma şansı yok.Magicprefsi deaktif hale getirince özellik de kapanıyor.

Aynı sorunu yaşayabilecek kullanıcılar için üstte yazdıklarımı silmedim ama yine de konuyla alakasız mesaj kalabalığı için kusura bakmayın.

Ben hala bir tanesi haricinde tüm mac lerimde 10.6.4 teyim ve herhangi bir sorun yaşamıyorum.10.6.5 le ilgili bildiğim sorunlar bazı ses kartlarının driver sorunları.10.6.5 e geçtiğim tek mac imde buna benzer bir problem yaşamadım henüz ama zaten prodüksiyon a ait bir makine olmadığı için farkedemediğim birçok sorunun var olduğuna eminim.

Ben de 10.6.5 kurdum , harici ses kartıyla ilgili bir deneme yapamadım ancak trackpad veya klavye ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadım. Kullandığım bilgisayarlar Macbook 1.1 ve Macbook Pro 6.1 . Onboard ses kartıyla Ableton Live Lite 8.1.5 , Logic 9 Express ve Cubase 4 LE programlarıyla herhangi bir sorun yaşamadım.

İnternette bir kaç sorun okudum ancak ben daha hiç birini yaşamadım. Sistemi denemek maksatlı sizin önerebileceğiniz işlemler var mı?

Benim USB ler 1.1 hizinda calismaya asladi updateten sonra. Anlam veremedim. Acaba USB HDD de mi sorun var, baska bilgisayar ile deneyip tekrar yazacagim.

Sistem gereksinimlerinde avid.com şöyle diyor:

*Pro Tools 9 has not been qualified with Mac OS X 10.6.5 (released November 10, 2010)

Update'i yükledim "kernel panic" manyağı yaptı bilgisayarı. T.C. electronic Desktop Konnekt 6 kullanıyorum. Korkudan Leopard'a geri döndüm. "Reaper'da 32 mi 64 mü ?" gibi anlamsız sorunlarım kalmadı.

Şu ram mevzusunu biraz açayım, belki başkalarına da faydam dokunur. Palladium'daki Lydia'dan İMac'i alırken 2 gb'den 4 gb'ye yükseltmiştim, herifler bana 667 mhz'lik ram satmış. ddr2 800 mhz olması gerekiyormuş. Snow Leopard'ın bu update'inde hata vermeye başladı her ne hikmetse. Üstelik bu tek hataları değil. İlk aldığım makine gürültülü çalışıyordu, değiştirdim. 8 ay sonra da bu çıktı. Galiba bir "yersen" durumu var ortada.

Geri