[Eski] Mac OSX de pro tools projeleri yedekleme

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

davulzade

Yeni üye
Çok amatörce bir soru olacak, üstelik forumda da göremedim. Mac osx konusunda yeniyim. Bir adet external 3.5" HDD'yi mac pro'ya bağladım ve time machine için bu hdd'yi set ettim. Sistemi formatladığım ilk güne dönmek istiyorum. Pro tools projelerimi plug-in ayarları ile yedeklemek istiyorum. Sadece proje klasörünü yedeklemem yeterli mi ? Ayrıca digidesign databases var ki sanırım bu da veriyolunu kaydediyor. Ben projelerimi de bu time machine harddiskine yedeklemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Butun kayitli dosyalar klasorun icindeyse butun klasoru HD'ye kopyalaman yeterli.
Volume DB dosyalarini kopyalamana gerek yok.

Pro Tools projelerini yedeklemek için en güvenilir yöntem; bütün projelerini teker teker açıp "File>Save Copy In" seçerek, yedeklediğin diske bir kopya çıkarmandır.

Bu şekilde, başka projelerden çağırdığın dosyaları veya birden fazla harddiskte çalıştığın projelerin bütün dosyalarını eksiksiz şekilde korumuş olursun. Bir de "Dont Copy Fade Files" seçeneği vardır ki; harddiskte yerden acaip tasarruf etmeni sağlar.

Region başları ve sonlarındaki fadeler ve regionlar arasındaki crossfadelerin dosyaları. Kopyalamazsan projeyi açtığında bir süre tüm fadeleri tekrar hesaplar.

Geri