Merhaba,
OSX yerine windows kullanmanizi gerektiren durumlar varsa ve ram sorun oluyorsa (Mac PRO uzerinde 32 bit xp/vista 2 gb'den fazla goremiyor!) sorunun ustesinden gelmek icin tavsiyelerim:
64bitlik vista/xp kullanmadiginizi var sayiyorum (plugin'lerin/sampler'larin cogu 32 bit oldugu goz onunde bulunduruldugunda muhtemelen hayal kirikligi yasayacaksiniz. Bitbridge vs. teknolojiler saka gibi ve yine proje basina 2.6gb limitine takili kalacaksiniz + bir suru uyum sorunu, crash...)
Iyi eglenceler!
OSX yerine windows kullanmanizi gerektiren durumlar varsa ve ram sorun oluyorsa (Mac PRO uzerinde 32 bit xp/vista 2 gb'den fazla goremiyor!) sorunun ustesinden gelmek icin tavsiyelerim:
64bitlik vista/xp kullanmadiginizi var sayiyorum (plugin'lerin/sampler'larin cogu 32 bit oldugu goz onunde bulunduruldugunda muhtemelen hayal kirikligi yasayacaksiniz. Bitbridge vs. teknolojiler saka gibi ve yine proje basina 2.6gb limitine takili kalacaksiniz + bir suru uyum sorunu, crash...)
- * Isletim istemi olarak Windows 2008 Server kullanabilirsiniz. Gerekli feature'lari sectiginizde (desktop experience vs.) Vista'dan kullanislilik olarak farki kalmiyor. Ucretsiz, 120 gunlugune deneyebilirsiniz. Windows 2008 server (32bit), sisteminizdeki tum ram'i sorunsuzca taniyacaktir.
* 32bit sistemlerdeki process basina 2 gb (cubase/sonar vs icin kullanilabilir miktar yaklasik 1.7 gb) limiti hala gecerli. Yani total 5gblik sample yuklemek istiyorsaniz, bu mumkun degil. Burada fxteleport yardimimiza yetisiyor (90 dolar fiyati)
* Bilgisayariniza Terminal Services ozelligini ekledikten sonra yeni bir admin kullanici ekliyorsunuz (bunun sebebi desktop heap sinirlamalarindan kurtulmak) - fx teleport server ikinci bir kullanici olarak calisacak.
* Kullanmak istediginiz, cok ram isteyen (Kontakt, RMX, Trilogy, BFD) gibi pluginlerin LAN uzerinde olanlarini yaratiyorsunuz (Bu islem oldukca basit, fx teleport'un kullanma klavuzunu okumanizi tavsiye ederim.) Hizli transfer icin ip olarak network kartinizin ip adresini degil 127.0.0.1'i secmeniz gerekiyor.
* Remote Desktop uygulamasi ile yeni yarattiginiz kullanici adini kullanarak bilgisayariniza baglaniyorsunuz (127.0.0.1). Yeni bir desktop goreceksiniz. Bu desktopta fxteleport'u startup'a koyarsaniz her defasinda tekrar acmaniza gerek kalmaz.
Iyi eglenceler!