[Eski] Mac ve Logic

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Onursal

Yeni üye
Bugüne kadar hep pc ile cubase kullandım bu aralar güzel kampanyalar oluyor.bir mac ve logic alıp logiclede uğraşmak istiyorum.sizce başlangıç olarak düşük bir model mi almalı?yoksa müzik için minimum gereksinim nedir?

600 euro ya bitirelim yani işi diyorsun?ben sadece başlamak ve alt yapı yapmak için istiyorum.Logic Express 8 in fiyatı 199 euro bir terslik yok demi?bu harbi logic demi?

362,24 YTL+KDV Turkiye fiyati. Evet saniyorum o yani fiyati 199 avro etmekte.

Valla benim lafima guven olmaz, illaki Logic kullanayim diyorsaniz DazeJar Pcye kurup kullaniyormus. Bir suru seyler anlatmisti. Yani illaki apple almaya gerek yok.

Ha apple alacaksanizda ekran mekranda ugrasmayayim diyorsaniz imac alin gitsin. Hatta mobil olayim diyorsaniz mac book filan.

Bir suru secenek var. Ama sadece altyapi yapmak istiyorsaniz mac mini bile yeter.

Derseniz ki daha uzun soluklu olsun imac yada macbook alin. Saniyorum yurtdisindasiniz. Almanyada tanidiginiz varsa yanlis bilmiyorsam cok guzel bir ogrenci indirimleri var.

Söylemesi ayıp temizlik şirketim var(yeni kurduğum için bu sebeple baya uğrayamadım foruma) ve mac store un temizlik işini aldım fiyatta sorun yok yani :)

Logic icin mac aliyorsan baya guclu bir mac lazim :D

cunku acilan instrumentler tonlanmis aciliyor

mesela E piano actiniz uzerinde Eq,Comp,Chorus,Flanger vs..

tabi ef leri kapatip ta kullanabilirsiniz ama hic guzel olmuyor dolayisi ile

7-8 Instrument baya bir cpu demek

zaten hic sevmem Logic i :evil:

Tavsiyem, macbook alacaksaniz hic bulasmamaniz. Bence ikinci el bir ibook g4 ya da powerbook'larla (ramini yukseltirseniz) tatmin edici sonuclara ulasabilirsiniz.

Macbook gayet yetiyor bana. Logic 8 kullanıyorum, taş gibi, gıkı çıkmıyor.
Bu arada g4'ler çok daha yavaş Macbook'lara nazaran, anlayamadım ben aradaki bağlantıyı.

Islemcileri farkli oldugu icin, arada buyuk farklar oluyor malesef. Mesela macbook, durduk yere kitlenip, donabiliyor. Ya da ornegin kayitlarda kanali cok fazla actigimizda macbook, i booka gore daha gec algilayabiliyor ve kilitlenme orani cok yuksek. Ayni sekilde internet sayfalarinda da kilitlenme orani cok yuksek macbookun.

Ben de kendi ibookumu satip macbook alacaktim fakat benimle ayni evde kalan kuzenim bir macbook aldi. Bayagi bir kurcaladim ve kullandim aleti, sonucta bu kaniya vardim. Ama macbook pro derseniz, kullanmadim bilmiyorum. 4 senedir i-bookumla mutluyum :).

primitive,

Kuzeninin MacBook'una özel bir problem olabilir (sistem vb.) Saydığın problemlerle ben hiç karşılaşmadım. Ayrıca Intel işlemcili makinaların performansı G4 ve G5 işlemcili makinalara göre çok çok daha iyi. Farklı farklı modellerden çok fazla sayıda Mac var elimin altında ve çevremde. Tecrübe etme ve karşılaştırma şansım oluyor sürekli.

Berkay' Alıntı:
primitive' Alıntı:
Ama macbook pro derseniz, kullanmadim bilmiyorum. 4 senedir i-bookumla mutluyum :).

MBP ile MB arasında elle tutulur tek fark görüntü işleme kapasitesi.

Bir de FW-800.

Evet, video ile çalışırken render işlemlerinde ciddi fark oluyor. Yalnız bir de ses ile çalışırken real-time plug-in sayısında da fark var. Çok daha iyi performans alıyorsunuz.

Evet olabilir, ben elimdeki birer makineyle kiyaslama yaptim, gozlemlerimi sundum ama eger siz bu tur sorunlarla karsilasmadiysaniz o zaman problem benim bahtsiz kuzenimin macinde. Malesef mac, yeni urunlerini piyasaya surdugunde bizleri cesitli sorunlarla karsi karsiya birakiyor. ( pil isinmasi, guncellenmesi gereken eksik programlar, ekran problemleri ) Sanirim kuzenimin makinede de bit cesit problem mevcut.

primitive, haklısın, MB serisi bir yandan da bir o kadar sorunlu.

İlk MB'um, ekran problemlerinden değişti.

Şimdi kullandığım bilgisayarın ekranı da oldukça zayıf, en kısa zamanda servise gideceğim.

Bu arada, yeni çıkan MacBook Air de bir seçenek.

Dünyanın en ince notebook'u iddiasıyla piyasa sürülen Air, 0,76" kalınlığında, 13.3" boyutunda ekrana sahip.

MacBook Pro'larda olduğu gibi aliminyum kasası bulunan Air, Ethernet, Firewire, Optik Sürücü vb. bir çok şeyi içermiyor.

Intel tarafından özel olarak Air için üretilen işlemciler, ultra düşük voltaj sınıfında olmasına rağmen, 1,6 ve 1,8 Ghz'lik saat hızları sunuyor.

Draft-N destekli Air'de 1,8 Ghz'lik model, 64 GB'lık SDD (Solid State Disk) kullanıyor

Bence macbook air'da da bir cok problem kullanicilari bekliyor. Ve de Apple'in yaptigi bu hamle bence cok erken bir hamle oldu. Cd'lerin devrinin bittigini hepimiz kabul ediyoruz ama zaman bu zaman degil.

Geri