[Eski] MacBook Firewire Girişi Hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ek öneri: PCIe slotları boşsa, oradan güç alan firewire ve USB kartları takılabilir. Ama şahsen ben ses kartını PCIe alarak (güncelleme olarak da) harici çıkışları hafifletmeyi planlıyorum.

Arkadaşım gitti 0 macbook pro ve presonus firebox ses kartı satın aldı. Uygun kablosuyla bağlamamıza (9pin-6pin) rağmen makine ses kartını görmedi. Ses kartını ( 6pin-4pin kabloyla) asus p5q anakartlı, windows 7 li bilgisayarıma takar takmaz gördü ve sorunsuz çalıştı.

Ben mac konusunda bilgili değilim. Cihazı kapatıp, macbook u kapatıp kabloyla bağlantıyı yaptım, ve önce mac i sonra da ses kartını çalıştırdım. Herhangi benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

@Minocan
Bendeki cihazda öyle bir slot yok :( (Benim için mi söylemiştin, bilemedim gerçi.)

@Kutay
Başka yerlerde çalışıyor olsa da, sorun kabloda gibi gözüküyor. Ödünç bir 9=>6 FW bulup deneseniz?

Valla kablo da öyle dandik bişeye benzemiyordu ama tabii ki çok mantıklı bir yaklaşım. Teşekkürler :)

Maalesef İstanbuldayız.
Şu yaklaşımınızdan sonra, buraya ne zaman gelirseniz mutlaka haberim olsun. :)

draobyek' Alıntı:
@Minocan
Bendeki cihazda öyle bir slot yok :( (Benim için mi söylemiştin, bilemedim gerçi.)

@Kutay
Başka yerlerde çalışıyor olsa da, sorun kabloda gibi gözüküyor. Ödünç bir 9=>6 FW bulup deneseniz?

Mac Pro denince öyle algıladım, meğer Macbook Pro'ymuş.

@Kutay: Ne demek; birilerine yardımcı olmak güzel. Teşekkür ederim.
@Minocan: Pardon, eksik yazmışım :wink: .
@Herkes: Yok mu nereden satın alınabileceğini bilen?
@Grego: Bus Power'ı sorunsuz destekleyebilmesi için hub'ın adaptörlü olması gerekiyor galiba, değil mi? 7 değil, 3 port'lu da olsa adaptör şart mı?
NOT: Distribütör firma, artık o hub'lardan getirmediklerini söyledi.

Epey bir zaman geçmiş; kendi kendimi yanıtlayayım da sonraki nesiller yararlansın. :)
USB Hub'a birden fazla bus-powered cihaz bağlayınca sorun çıkacağı için, adaptörlü bir hub almak en garantisi. İstediğim gibi bir hub'ı epey aradım. En sonunda Belkin'in 7 Port USB Plus Hub'ından getirttim. Yaklaşık iki aydır da sorunsuz kullanıyorum. Adaptör kablosu biraz kısa; onun dışında güzel bir ürün.
FUL1_F5U307-WHT.jpg

Geri