[Eski] Macbook yeni nesil - eski nesil.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

vega_dj

Yeni üye
Merhaba; bir şey sormak istiyorum bir MB nin veya MBP nin yeni veya eski seri olduğunu nasıl anlaya bilirim.

Birde MBP veya MB de ekran kartını değiştirme geliştirme gibi bir şansımız var mı?
Bulduğum Geforce 8600M Gt 250Mb sd Ram li Macbook Pro, intel x3100 144mb ekran kartılı MB den daha iyi mi performans verir.

Dip not: Photoshop ile de uğraşmayı düşünüyorum.

Model numarasından anlarsın.

Pil yuvasının altında ya da kutusunun üzerinde MB133B/A, MB403LL/A vesaire gibi bir kod yazar. O elindeki Macbook ya da Macbook Pro'nun model numarasıdır. Onunla şu listelerden spec sayfalarını takip ederek hangi nesil MB ya da MBP olduğunu ve tam özelliklerini bulabilirsin:

http://support.apple.com/specs/#macbook

http://support.apple.com/specs/#macbookpro

(Örnek olarak, MB133B/A ile MB133LL/A aynı modeldir, benimki UK klavye olduğu için B/A mesela, ama aynısının Amerikan klavyelisi LL/A diye geçiyor, Türkçe F ve Q klavyeler daha başka bir harf kullanabilir, o yüzden öndeki rakam tuttuğu sürece doğru yoldasın.)

MBP'da veya MB'da ekran kartını değiştirebileceğini zannetmiyorum, ama benim sözümle yola çıkma, sen sormaya devam et o konuda.

M.

Malesef ki ekran kartlari degistirilemiyor. Ama o 8600 gt denilen kart ile saniyorum istedigin her seyi yapabilirsin. Cok son moda oyunlar oynamadiktan sonra photoshop'ta problem yaratacagini sanmiyorum.

MB lerde değişmiyor ama yeni nesil ve bir önceki nesil MBP lerde ekran kartını değiştirebiliyorsun.

Bu ve bunun gibi sitelerden fiyatlarını ve hangi parçaları değiştirebileceğini öğrenebilirsin.

Ozgur Abi, ben goremedim ekran karti ama herhalde ben bulamadim. Bir de 8600 gt'den daha iyi bir ekran karti var mi ki Mac Book Pro uyumlu?

Şu an MBP lar için en iyi ekran kartı son nesil de kullanılan: NVIDIA GeForce 8600M GT with 512MB of GDDR3 SDRAM and dual-link DVI.
Çift DVI çıkışlı, tabi ki iki ekran destekliyor. PCI slot olarak değişiyor MBP larda.

Ben sanirim anlayamiyorum, yada sen yanlis okudun Ozgur Abi. Arkadas DVI cikisi, yada kac ekran baglayabilecegi hakkinda bir sey sormamis.

Ekran karti degistirilebilir mi demis.

Ben ekran kartlarinin degistirilmedigini biliyorum. 2 farkli ulkede sordugum Apple Store elemanlari boyle soylemislerdi, internetteki forum sitelerinde yazanda bu.

2. olarak zaten degistirlebiliyorsa, alabilecegi en iyi kart zaten bilgisayarinin icinde :)

Ama herhalde ben yanlis algiliyorum bir cok seyleri, 6 saat araliksiz ders bunyeye iyi gelmiyor :roll:

Tunc_Akin' Alıntı:
Ozgur Abi, ben goremedim ekran karti ama herhalde ben bulamadim. Bir de 8600 gt'den daha iyi bir ekran karti var mi ki Mac Book Pro uyumlu?
1. yeni nesillerde ekran kartı değişebiliyor, çünkü PCI yaptılar.

2. En iyi ekran kartı, 8600M Gt nin çift DVI çıkışlı olanı, şu an için, yarın daha iyisi çıkabilir :)

3. Evet, bu gün için eğer 8600m GTin varsa değiştirecek kart yok karşılığındaaa :)

Öğrenmişken yazıyım dedim;
Apple yeni nesilini 14 Ekimde piyasaya çıkartıyormuş. Acaba 14 ekimde aynı anda türkiyeye de girer mi bilmiyorum. Ama ben 14 ekimi bekliyeceğim galiba. Hiç değilse yenisinden alamasam bile 14 Ekimden sonra eski nesilleri ucuzlar ondan alırım bende :D

Amerikada piyasaya çıkan yeni nesli 3 ay beklemiş, sonra da gidip halihazırda bulunanlardan alıvermiştim dayanamayıp. :D

Geri