[Eski] Macintosh'ta harici harddiske format atmak?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

OrcunCanakli

Yeni üye
Tekrar merhaba.. Bir süredir kullanmadığım 750 GB'lık Seagate marka USB harici harddiskime format atmak istiyorum. Vakti zamanında PC'de sanırım "only read" tipinde formatlamışım hatırlamıyorum, bu sebepten ötürü harddiski Mac'e bağlayınca içerisindeki verileri okuyabiliyorum fakat silemiyorum, veya dosya yazamıyorum. Ben şimdi Mac'te bu harddiski nasıl Mac formatlı yapabilirim? Teşekkürler..

Mahcem bey baslik eski linke gore kalmis. ben external hdd`me dosya atamiyorum.. icinde silinmesini istemedigim onemli dosyalar var. format atmadan yada baska bir mudahele ile harddiske veri girisi yapabiliniyor mu ?

Kenan, eğer kullandığın hdd NTFS formatında ise Paragon(NTFS for Mac) diye geçen bir yazılım var. Çok pahalı bir yazılım değil, ben kullanıyorum gayet memnunum tavsiye edebilirim.

Eski başlıkta yazılan bilgiler nedir bilmiyorum, daha değişik bir yolu varsa bende öğrenmek isterim.

Saygılar.

Selamlar.

Baslik linki silinmis. Ben de arkadasimdan 500 gb smartdisk harici hdd aldim, diski gorebiliyor icindeki dosyalari alabiliyorum ama icine dosya atmaya veya icinden birseyler silmeye kalktigimda modifikasyon yapilmadigi soyluyor. Bunu duzeltmek icin diske format atmam lazim sanirim. Os x kullaniyorum, yardimci olursaniz sevinirim.

Tesekkurler.
Alican.

Macbook Pro ya 1 TB HDD koyma

merhabalar. elimdeki MAcBook Pro 2.4 ghz 4 gb ramli laptopuma 1 tb harddisk koydurmak istiyorum. mac servisi 500 gb tan daha fazla takamayız dediler. fakat western digitaller laptoplar için 1 TB internal harddisk çıkardılar. bu konuda bilgisi olan var mı ? teşekkür ederim. sevgiler

sanırım öğrendim
takılabiliyormus ama su an ellerinde yokmus . 500GB için Toplam maliyet 125 usd + kdv tutuyor ) .. . bilginize selamlar

Geri