[Eski] Mackie S408

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

dilbata

Yeni üye
Bu hoporlör hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Hangi alanlarda başarılıdırlar veya başarısızdırlar? Artıları ve eksileri nelerdir? Türkiye'deki kullanım ve satış potansiyeli nasıldır? Ciddi referans verebileceğiniz kiralama şirketleri varmı dır? Mackie'nin başka hangi modellerini önerebilirsiniz?
Teşekkür ederim...

Selam,
Mackie'nin bu modelini kullanmadım. Açıkçası kullananı da görmedim, hatta Türkiye ye bu modelini ithalatçısı getirdi mi onu da bilmiyorum.

Forumu ararsanız Mackie ile ilgili genel görüşlere ulaşabilirsiniz. Mackie ikinci sınıf bir hoparlör olduğu için ciddi referanslar da bulamazsınız.

Tabi bu, kötü bir hoparlör olduğu anlamına gelmiyor.

Turkiyede kullanilmis olarak gormedim
pasif oldugu icin pek ragbet gormuyor olmali
bir buyuk yerine 4 ufak woofer nasil bir sonuc veriyor merak ediyorum
aktif olsaydi herhalde srm450 ye rakip olurdu. yada 1521 e.

Henüz geçmedi canım, L-Acoustics, ClairBrothers, EAW, Martin, Adamson gibi liderlerin meşhur modelleri, hatta %90 modelleri hala pasif.

Abi sen bigün benim bütçemin yetip alabileceği bir marka tavsiye etsen. :shock:

Gözlüklerde yakıyor ayrıca 8)

Üzgünüm ama bu iş biraz şeye benziyor, nasıl desem, BMW 5.20 kullanmıştım 14-15 yıl önce ilk defa, Antalya ya gidip geldim hemde.. Geldikten sonra Tosbaa marka arabama (1303 big) bir daha "isteyerek" binmedim, zaten bir kaç içinde sattım gitti :p

Şimdi V-Dosk yada d&b J Serisi ile çalıştıktan sonra , sana ne tavsiye edebilirim : )))))))

Bütçeni söyle bana, ne amaçla kullanacağını da, ona göre uygun bir tavsiyede bulunacağım....

Zaten problem orda sen kullanıyosun. Senet sepet ben ödüyorum. :) Bizim şirketteki çocuklarda böyle diyo abi konsere gittik o hoparlörlerden alalım deye :D Kötü örnek oluyosun hep :)

Yok valla daha bişi almıcam. Bi line array hayalim vardı ondan da vazgeçtim. Sonra üç kuruş paraya düğüne müğüne kurmak zorunda kalırsam kudururum hırsımdan :D

Bundan sonra çan çin çon alıcam yeter valla. Bende dönüş yapıyorum bu işin öbür kanalına doğru :( Kimse kusura bakmasın.

Bu sene bi kriz dalgası daha yemezsem 4 lü bi set JBL prx 535 ve 518 set dış sahne içide 512m lerden yapabilirim. Buda alacağım son kaliteli malzeme olacak onuda sadece kendi orkestrama kullanıcam.

Onun dışında tüm tırı vırı işlere çin malının harbi modellerinden en ucuzlarından ürünlerle. Her iş nasılsa kendini amorti ediyorlar. Bol yedekli böyle ahahaha :D 2 hoparlör kurulcak yere 6 hoparlörle gidicem belediye anons sisteminden az daha kaliteli çamur soundlar. :D

Yaşasın ucuza çamur sound :D

Valla bak PRX serisi demişken, 535'leri dinlemedim, 15" monitörde sevmem zaten, küçük hoparlörlerin sesi kulağa daha yakın geldiği için (12" başta olmak üzere 10" ve 8"'ler daha yakından geliyormuş gibi duyulur) tercih ederim, PRX512m kullandım bir - iki kere, Fiyat/Performansa göre oldukça başarılı buldum.

Türkiye deki son kullanıcı fiyatını bilmiyorum ama Avrupa da seslendirme firmaları 800- 950 USD arasında....

Tavsiye ederim, bu bütçede, oldukça iyi performans, üstelik Crown amplifikatör olmasına rağmen içinde, rakiplerine göre çok çok hafif.
(Gerçi ucuz malzemeden yapılmış kasası)

Hem PA olarak da kullanabiliyorsun, ayaklı sehpada da.
;)

Mackie hakkında yeterli bilgi alamadım.Demekki çok kullanılan bir model değil.Bunu anladım.Peki Rcf Art (Aktif) serisinden hangi modeli önerirsiniz? Bana 7 serisinden 725A önerdiler.Siz ne dersiniz bu model için...

Bahsettiğiniz konularda Rcf ile ilgili yorum göremiyorum.Ben sizden Rcf için cevap bekliyorum.Teşekkürler...

RCF ile DJ işerinde başarılı sonuçlar alırsın. Neredeyse tüm serilerini kullandım ( yeni tt ler hariç ) Yalnız iş canlı müziğe gelince böyle çok metalik sesler çıkıyor. Tamam güçlüdür falan filandır dB i yüksektir. Anladıkta bi türlü ton alamadım bu RCF lerden ben. ( Özellikle ART nin subb ları sahne içinde felaket davula falan verirseniz kurdeşen eder adamı. 6001 leri anlayamadım. Çok çabuk clip e giriyor.Boyutuna oranla beklediğim performans çıkmıyor onlardan. art315 - 325 ler fena değil ama onlarda çok metalik tonlu )

Yurtdışında bir forumda kendi RCF in kendi processorü ( bir çeşit parametric eq ) ile kullanıp canlı müzikte başarılı olduğunu iddaa eden bir arkadaş vardı.

Bu arada neden daha önce hiç kullanılmamış piyasada yaygın olan modelleri sormak yerine bu tip değişik hoparlörler soruyorsunuz.

Seslendirme yapıyorsanız:

Ağırlıklı hangi alanda kullanıcaksınız ?
Fiyat / performans aralığınız nedir ?

Piyasada az kullanılan ürünlerle yedek parça, servis vb... konularında çok sıkıntı çekersiniz. Piyasada sebil gibi olan malzemenin parçası yokken. Bu tip bir malzeme fabrikasyon bir arıza verirse işiniz durur. İş yapamazsınız.

2500-2800 TL aralığında genelde canlı müzik ve konuşma ağırlıklı işlerde kullanacağım.Müzik olarak Pop, Rock, TSM, THM gibi işlerde kullanılacak.Fakat Hoporlör olarak sağlamlık ve güç istiyorum.Şimdi varsa önerileriniz alabilirim.Teşekkürler...

2500 - 2800 tl hoparlör adedine vereceğiniz rakamsa JBL PRX512M derim hiç düşünmeden. Ancak nerelerde kurulum yaptığınız çok önemli. Açık / kapalı kişi sayısı vb....

Sağlamlık ve güç kullanan kişiye bağlıdır hoparlöre değil. Case siz taşınan en sağlam malzeme bile 2 iş sonra çizik içinde kalır. Gücü yönlendirmekte tonmaisterinize bağlı. Doğru yerleştirilmiş hoparlör konumları ile inanılmaz sonuçlar alınabiliyor. Ancak her zaman bir bit yeniği çıkar şu hoparlörü kaldırın ordan diye :D

Bende basit işlerde kullandığım (ki küçük işler yapıyorum zaten;ufak açılış, minik barlara mini konserlere sistem ilavesi vs.) 2 adet mackie 1521 var dj işlerinde bir sıkıntı yaşamıyorum, canlıda da side olarak kullanıyorum.Ancak sabit bir dip ses var, sinyal yollamadığım anda bile kapatırken gelen bir pat sesi var ki beni kıl ediyor herseferinde daha ucuz markaların aktif modellerinde rastlamadığım bir olay.İyi bir EQ ile fena değil diyebilirim.Ama beklenti fiyat-performans benim için zayıf.

onemusic' Alıntı:
2500 - 2800 tl hoparlör adedine vereceğiniz rakamsa JBL PRX512M derim hiç düşünmeden. Ancak nerelerde kurulum yaptığınız çok önemli. Açık / kapalı kişi sayısı vb....

Sağlamlık ve güç kullanan kişiye bağlıdır hoparlöre değil. Case siz taşınan en sağlam malzeme bile 2 iş sonra çizik içinde kalır. Gücü yönlendirmekte tonmaisterinize bağlı. Doğru yerleştirilmiş hoparlör konumları ile inanılmaz sonuçlar alınabiliyor. Ancak her zaman bir bit yeniği çıkar şu hoparlörü kaldırın ordan diye :D
Bu son yorumu okuduktan sonra bir gülme geldi. Hizmet sekterö böyle birşey :D :D Her zaman çıkıyor. :D

Geri