[Eski] Magma Expansion Chasis + Gerçek Protools :)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Seha_Emin

Yeni üye
Herkese merhaba,

Bu kısmın yöneticilerinden görmüş ve forum sakinlerinden çalışmış olanlar tabiiki olabilir ama gerçek Protools diye adlandırabileceğim (ki ben pek PT düşkünü bir adam da değilimdir :p ) HD Core + 6x HD Accel karttan oluşan Magma EB7 ile bütünleşen sistemi merak edenler olabilir düşüncesiyle kurulum fotograflarını sizinle paylaşmak istedim. PT sevenler klavyelerini bir kenara koysunlar zira bu sistem tahminim bir çoğunun pazar pazar ağızlarını sulandırabilir :)

Magma Expansion Chassis
CIMG0045.jpg

Ön panel
CIMG0046.jpg

HD Core + 6x HD Accel
CIMG0048.jpg

EB7 arka panel
CIMG0049.jpg

Henüz içi boş
CIMG0050.jpg

Magma Processor
CIMG0052.jpg

HD Core
CIMG0053.jpg

HD2
CIMG0054.jpg

HD3
CIMG0055.jpg

HD3 +1 :p
CIMG0057.jpg

HD3 +4
CIMG0060.jpg

TDM Flex kablolar da takıldı
CIMG0062.jpg

Exp. Chassis hazır
CIMG0063.jpg

Magma PCIe kart
CIMG0064.jpg

O da MacPro 2xQC 3.2GHz içerisindeki yerini alır
CIMG0068.jpg

Bağlantı tamam
CIMG0071.jpg

Dolu bir proje ve hala ciddi kaynak hazırda kullanılmayı bekliyor
CIMG0072.jpg

Tüm PT kullananlara nasip olur inşallah :) Herkese iyi pazarlar.

@Bora

Kartlar PCIe. Şasiyi soruyorsan kasa içersinde Magmanın kendi kartı, arayüzü ve güç kaynağı dışında birşey yok. Host kartın bağlandığı Mac ise sekiz çekirdek 16GB RAM bir 3.2GHz.

@fantasma

Bilmiyorum. Sanırım UADlar 4 karta kadar destek veriyor. UADcılara soracaksın. Ama bu Magma genişlemeleri bilgisayar içindeki slotun yetmediği durumlar için kullananlar var tabii .] Örneğin aynı şasiyi güçlü bir MacBookPro'ya PCMCIA host kartı ile adapte etmende mümkün.

Emin' Alıntı:
Host kartın bağlandığı Mac ise sekiz çekirdek 16GB RAM bir 3.2GHz.

Emin,

Biraz fantezi yaptınız galiba, Bir şişe kırmızı şarap açıp, mum ışığında filan kursaydınız sistemi. Üstünede bir sigara içmek lazım. :) :)
Ne yaptınız abi ya bu nedir? Rüya gibi bir şey. Stüdyoyu sormuyorum artık. Kontrol kesin ICON filandır. Tam olsun.

Levent

Kriz bitti mi yahu!

Hani 2009 falan diyorlardı? Bittiyse tabii ne mutlu bize size :lol: :lol:

Hayırlı uğurlu olsun valla pek güzel pek şirinler :)

Sahibine hayırlı olsun Berkay ben sadece aracıyım.

Bu arada sizde de benzer bir sistem mi var? Öyleyse süper. En azından PT'yi HD3 ten öteye geçiren stüdyolar arasına bir tane daha katıldı.

edit: ben yazarken değiştirdin sanırım. Exp. chassis durumunu soruyordum bende.

Neresi için bu Seha?

Bildiğim kadarıyla film stüdyoları kullanıyor bu boyutlarda HD sistemleri. Film başına 300-400 track ile ilgilendikleri için. Filme ses mikslemek başlı başına bir iş...

M.

Kartları kullanıldığı yer Angora müzik
Kendilerine 2 adet HD3, Apogee Rosetta 800 HD Pack, Apogee Bigben, TC System 6000, Waves Mercury TDM ve bir sürü plugin verdik
Yakında çok ciddi bir stüdyo olarak karşımıza çıkacaklar
Şu an Yamaha DM2000 kullanıyorlar

Mahcem' Alıntı:
Neresi için bu Seha?

Bildiğim kadarıyla film stüdyoları kullanıyor bu boyutlarda HD sistemleri. Film başına 300-400 track ile ilgilendikleri için. Filme ses mikslemek başlı başına bir iş...

M.

Doğru diyorsun Mahcem ama film işi ile ilgilenmiyorlar belki ilerde ilgilenirler onu bilmiyorum.

SelcukSerbest' Alıntı:
Kartları kullanıldığı yer Angora müzik
Kendilerine 2 adet HD3, Apogee Rosetta 800 HD Pack, Apogee Bigben, TC System 6000, Waves Mercury TDM ve bir sürü plugin verdik
Yakında çok ciddi bir stüdyo olarak karşımıza çıkacaklar
Şu an Yamaha DM2000 kullanıyorlar

Tebrik ederim Angora muzik ve AYS muzik i

studio ortakligi varmi ?
ne zaman ziyaret edebilirim ?

Teşekkürler sevgili Caci biz sadece malzemelerin satışını ve kurulumunu yaptık
AYS Müzik ile Angora müziğin herhangi bir ortaklığımız yoktur.
Ne zaman istersen gidebiliriz
Şu an Etilerdeler ancak yeni bir yer aldılar ve inşaatını yapıyorlar asıl inşaat bittiğinde çok ses getirecek :)

Seha,

Bana tüyo verdiğin bombalar Angoraya'mı ait olacak merak ettim şimdi bak.:)

Bunlarla 64 kanal masa'ya güzel yatırılır.:)

Yoksa gene patavatsızlıkmı ettim. :)

Hadi Angora Muzik bunun üzerine bir de Neve Genesys Masa alacak deyin düşüp bayılalım.... :lol: Hakikaten çok merak ettim, bomba stüdyo oluyor galiba...

ProTools HD 6-7 biraz show olmuş herhalde, HD3 müzik kayıtları için çok rahatlıkla yeterdi... Hardware rack'leri de tahmin ediyorum aynı derece iddialı olacaktır...

Meraklılar için turistik tur düzenlesinler, gezip görelim... :lol:

Geri