[Eski] mavi ekran

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tanzer

Yeni üye
arkadaslar xp me service pack2 yi yeni kurdum.daha once çalışan usb aygıtlarımdan bazılarının driverlarını yukledıgımde mavi ekrana dusuyor.ornegın a4 tech mouse wıreless.service pack yok ıken bu mouse kendı cd sınden kurdugum drıverı ıle tam olarak kullanabılıyordum.service pack 2 dan sonra drıvrı kurar kurmaz mavi ekrana dusuyor.microsoft a sordum bana anakart bios guncellemesı yapmamı onerdıler.benım anlıyamadıgım bu anakart sp 2 den once nıye çalışıyordu da şimdi çalışıyor.ben bios update in konu ilealakası olmadıgını dusunuyorum.anakartım p4 c800 asus.bu problemı yasamıs olan varsa bı zahmet fıkır versın bana.xp im orjinal.irq çakışması oldugunuda dusundüm fakat daha once nıye bu çakışma yoktu.konunun sp 2 ile oldugunu dusunuyorum.

Bir ihtimal kanımca eski driver lar üzerine paket inince sapıtmış olabilir kanısındayım buna benzer bir durum arkadaşımın creative ses kartında gerçekleşmişti...

format atıp temiz sistem yükledik,hiç bir driver yüklemeden sp2 ve internet geri kalan tüm güncelleştirmeleri indirdik en son driverlara el attık..sorun çözüldü...denemende fayda var..bu arada wireless olduğu için geçici usb/ps2 cinsinden mouse temin etmelisin gecici süreliğine :wink: ..bu arada bazı sürücülerde olduğu gibi senin mouse driverinda muhtemelen SP2 başlıklı sürücüsü olabilir nette bilgin olsun araştırmanda fayda var...

iyi çalışmalar...

noyan

DİPNOT;
sp2 yi hangi kaynaktan yüklediysen bir doğrulama yap...ondanda kaynaklanıyor olabilir..sonuçta usb niye sapıtsınki...sp2 nin xp cd sine yama olarak atanmış bir cd temin etmen yararına olacaktır..

SP2 kurulumunu doğrulamaya gerek yok. SP2 Windows'un neredeyse çalışan tüm dosyalarını yenileriyle değiştirdiği için böyle bir problem çıkıyor. Örneğin SP2 kurmadan çalışan Firewire bir cihaz SP2 sonrası sapıtabiliyor. Ama SP2 sonrası update'ler de var. Mesela bu örneğe göre konuşursak 1394 yaması kurulunca Firewire cihaz düzgün kullanılır hale geliyor.

Besteci' Alıntı:
Firewire bir cihaz SP2 sonrası sapıtabiliyor. Ama SP2 sonrası update'ler de var. Mesela bu örneğe göre konuşursak 1394 yaması kurulunca Firewire cihaz düzgün kullanılır hale geliyor.

anlıycağın yamanın yaması var... :wink:

sp2 doğrulamasınadan kastım;microsoft harici bir adresten indirilip sana getirilmesi durumu sp'nin...

örneğin;
20060118-windows_xp_service_pack_3.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri