[Eski] MBOX 2 Mini !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Olay Mahcem'in dediği gibi. Biz aldığımızda 6.9 du yanlış hatırlamıyorsam. Kurulum aşamasında internet kaydından hemen sonra 7.1 sürümünü indirdik.

Benim de bir sorum olacak.

Bende E-MU 1820m var. Cubase kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla tekbaşına protools çalışmıyor PC'de. Bir de Mbox 2 Mini eklesem sisteme, böylece protools'um da olsa, :twisted: protools ta öğrensem ayrıca "çok rahat" denilen editing özelliklerinden de yararlansam diyorum.
Tek çekincem uyum sounu olur mu? Zaten "iş" amaçlı değil, editleme, öğrenme amaçlı istiyorum. Yoksa zaten Projeleri Cubase'de yaparım.
Bilgisi olan? ya da İskender Bey? :D

Not: PC'm AMD XP2500+ , 1GB RAM
Saygılar...

Yalnız versiyon 7'den itibaren paketle beraber gelen bazı plug-inler iLok gerektiriyordu sanırım, gerçi ekstra 30-40 dolar birşey ama onu da hesaba katmak gerekiyor sanırım. İskender nedir onda durum?

Biz almıştık o zaman ama onu TL plug-inleri için mi aldık, yoksa Audio Production Kit için mi hatırlayamadım şimdi.

Neyse ama öyle bir detay da var, hatırlatayım dedim.

Gerçi lisanslı Cubase'i olanların iLok'ları zaten olması lazım, onlar yeni lisansları aynı iLok'a bağlayabiliyorlar.

M.

inan' Alıntı:
Benim de bir sorum olacak.
protools ta öðrensem ayrýca "çok rahat" denilen editing özelliklerinden de yararlansam diyorum.....
.

Gördüm ki, protools ta edit çok rahat abi diyen adamlarýn çoðu cubase kullanmayý bilmiyorlar.

Mahcem' Alıntı:
Yalnız versiyon 7'den itibaren paketle beraber gelen bazı plug-inler iLok gerektiriyordu sanırım, gerçi ekstra 30-40 dolar birşey ama onu da hesaba katmak gerekiyor sanırım. İskender nedir onda durum?

Biz almıştık o zaman ama onu TL plug-inleri için mi aldık, yoksa Audio Production Kit için mi hatırlayamadım şimdi.

Gerçi lisanslı Cubase'i olanların iLok'ları zaten olması lazım, onlar yeni lisansları aynı iLok'a bağlayabiliyorlar.

M.

Mahcem,
Protools iLok kullanıyor. Cubase ve steinberg'in diğer ürünleri ise Steinberg key denilenilen parçayı kullanıyor.
İkiside USB den çalışıyor Ancak iLok internet üzerinden keyleri alırken ve kontrol edililirken, Steinberg key yanlış hatırlamıyorsam kurulum CD içinden keyleri alıyor.

Gördüm ki, protools ta edit çok rahat abi diyen adamların çoğu cubase kullanmayı bilmiyorlar.

BrN:
Walla ben de öyle diyenlerin yalancısıyım. :lol:
Evet! Cubase uzmanı değilim!! :shock: Allaha şükür işimi görecek kadar biliyorum. :D
Bakalım, belki daha kolaydır, belki değil. Ekstra bilginin zararı olmaz.

Benim için mühim olan E-MU ile Mbox 2 mini uyuşacak mı?

Mahcem' Alıntı:

M.

Digi'nin LE serisindeki ürünlerle beraber gelen plug-in'ler ilok gerektirmiyor. Opsiyonel olanlar için gerekli sadece.

Steinberg'in koruması ise synchrosoft adında bir firma tarafından yapılıyor. ilok ile uyumlu değiller yani....

mbox2mini nihayetinde aldım...7.3.1 upgrade yaptım sorun yok.

--sistem stabil,cs2 update de yaptım..

fakat şöyle bir sorun var..forumda karşılaştım fakat ırdelenmemiş yeterince..

windows sesleri yok..yani x bir programda wave out seceneği yoksa sesi unut..mesela winamptan çıkış alabiliyorum..ancak windows üzerindeki tüm uygulamalar sessiz..

örneğin; youtube yi açsam ses yok yada ses,flash içerikli x bir site yada uygulama..

Denetim masasından bakınca ses özelliklerine ses aygıtı yok diyor fakat ses aygıtlarına baktığımda diğer sekmede,varsayılan aygıt olarak kullan diyorum mbox 2 için ...seçili olmasına rağmen bir etkileşim söz konusu değil..pro toolsta herşey hayet normal mesela..

bunun sebebini sormak istiyorum..?

dipnot** onboard olan eski ses kartımıda biostan kapattım

iyi çalışmalar..

noyan

hacı ben onuda yaptım versiyon 7 yi çektim..pro tools u sistemden uçurmamı istedi ilk olarak ve setuptan attı

versiyon 7.3 indirdim..yüklendi o fakat,banamısın demedi..aynı

Windows'ta Pro Tools versiyon guncellemesini yaparken, bir onceki versiyonu kaldirmani istiyor once. (Mac'te yok oyle bir sey tabii, hehe...) Kurdun tamam. Wavedriver'i da kurdun mu? MME Helper'i kurdun mu? Anlamadim.

MME Helper'i kurduktan sonra, Digi ses kartini kullanmasini istedigin programlari teker teker ekledin mi MME Helper'a?

Hos o da sakat program, resmi bir sey degil zaten. Eklesen de tekrar eklemen gerekiyor bazen. Ozellikle I.E'yi...

Sonucta 7.3'ten bahsetmiyorum.

Dedigim seyleri indirdin mi, anlamadim.

Onur

noyan' Alıntı:
mbox2mini nihayetinde aldım...7.3.1 upgrade yaptım sorun yok.

--sistem stabil,cs2 update de yaptım..

fakat şöyle bir sorun var..forumda karşılaştım fakat ırdelenmemiş yeterince..

windows sesleri yok..yani x bir programda wave out seceneği yoksa sesi unut..mesela winamptan çıkış alabiliyorum..ancak windows üzerindeki tüm uygulamalar sessiz..

örneğin; youtube yi açsam ses yok yada ses,flash içerikli x bir site yada uygulama..

Denetim masasından bakınca ses özelliklerine ses aygıtı yok diyor fakat ses aygıtlarına baktığımda diğer sekmede,varsayılan aygıt olarak kullan diyorum mbox 2 için ...seçili olmasına rağmen bir etkileşim söz konusu değil..pro toolsta herşey hayet normal mesela..

bunun sebebini sormak istiyorum..?

dipnot** onboard olan eski ses kartımıda biostan kapattım

iyi çalışmalar..

noyan

aynı sorunla ben de karşı karşıyayım. üstelik örneğin winamptabir şarkı çalarken, altta duran ikona tıklayıp winampı pencere olarak açmak istediğimde çalan şarkı 1-2 saniye tıkanıyor sonra devam ediyor çalmaya. ya da örneğin msn penceresine tıkladığımda, internette gezinirken çalan şarkıda kesilmeler olabiliyor. MME Helper ı indirdim ama nasıl kullanılacağına dair bir anlam veremedim. Kurcalamaya devam ediyorum... Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim. İçinden çıkamadım...

öncelikle winamp ta direct out ayarlarını kontrol et..özellikle buffer size kısmını..mme programına add olarak explorer.exe dosyasını tarat ve alt kısımda update gibi bişey var..her program atayışında ona tıklamayı unutma..

bu arada 7.4 e upgrade yaptım mutluyum deydi valla:)

bu arada explorer.exe yi tanıtıp explorer uygulamalarında ses işini hallettikten sonra kaldır ve tekrar update et..çünkü;eğer yapmazsan winamp yada pro tools vb. programları açarken..ses arabimin kullanımda git kapa öyle gel gibi bir hata mesajı alır ve kapıyı gösterir sana..

işin garibi windows media player her türlü çalıyor :?

çok sağol bu dediklerini yapıcam ama MME Helper ı açtığımda hali hazırda bir liste var orda. O kısmını tam anlayamadım. O listedekiler tanıtılmış olanlar mıdır? nedir? bende, windows media playerda "tık" yok şu anda vallaha... dediklerini bir yapayım...

doğrudur evet..dijiciler windows ta default olanları zaten auto save etmişler ancak farkettiysen explorer.exe yok..nedenini belirttim zaten:)

explorer işini halletmemin yanında media playerdan ses alamadım ama çalışmalarım sürüyor.gerçi beni asıl sinir eden winamptaki tıkanmalar. yukarda açıkladığım şekilde, winampla ilgili bu sorunun çözümünü üretmiş birileri varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olacağım.

Geri