[Eski] MCS (HOPARLÖR SANAYİ) Ürünleri hakkında Tecrübesi olanlar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

EminEsref

Yeni üye
la6_5%5B0%5D.jpg

http://www.hoparlorsanayi.com/modules.php?name=Kategoriler&opt=urun_goster&u_id=285

MCS nin Line Array serisinin makul fiyatları (6.5" aktif için) ilgimi çekti .

Neticeleri ,saglamlıkları hakkında bilgisi olanlar varmıdır acaba?

Power ampları nasıl?
Ethernet Arabirimli kontrollerları var crossover frekans degişimi yapmak için.Nekadar Başarılı?

Türk üretimi deniliyor. Aslı varmıdır ?

Düşünceleriniz .. ??

Abi valla görünüş ve özelliklerine bakılınca hoş ama netice nedir bilinmez bide hep düğüncülerde görmüşlüğüm var :) , bende Servo ya gitmiştim üretim bantları ve işçilik güzel ama taklit :lol: Onlarda Line array üreteceklerdi ama henüz sonuç yok.

Evet,
Ürünler Türk üretimi. Performanslarini sadece ses siddeti olarak degerlendirirsek fena degil diyebilirim. Sound 07 fuarinda standlari vardi. (Hoparlör Sanayi:www.hoparlorsanayi.com) Ne kadar duzgun ayarlanmis bir cross-over a sahip ve en onemlilerinden biri hoparlorler esdeger mi. (Biri birini tutuyor mu?)

Line-array seviyesinde birseyler dusunebiliyorsaniz makul fiyat degil, istenilen marka sistem arayisina girmeniz gerekli. Bu isler ucuza kacmak ile olmuyor.Rider'larda genellikle E.V., Meyersound, Martin Audio, JBL gibi markalar tercih;
Bir başka bakış;
Biri 1000$ dir, garantisi 2 yildir, tamire verirsiniz 2 ay sonra gelir. Digeri 1500 dir, garantisi 5 yildir, sorun oldugunda yenisini verirler. Bunlarda onemli faktorler. Bunlari da goz onune alarak tekrar incelemenizi tavsiye ederim.

Bu arada BeatMaster, fuarda Servo'da Line-arraylerini asmisti. Artik var :)

Ben Kendime düşünmüyorum . Acaba büyük bar vs yerler için onerilebilirmi diye sormuştum . Yani elbet kotaracak soundu vardır . Türk markaların önünü açmak için markacılıktan vazgeçmek denemeden karar vermemek lazım diye düşündüm onun için bu markayı araştırmak istedim.

Bir sorum daha var . Grego sen muhakkak incelemişsindir fuarda yapıları nasıl saglamlık vs acısından. Malzemeler kalitelimi vs .. ?? Yani tabi bir martini Meyeri EAW vs yi tutmayabilir ama fiyatına göre yapısı vs nasıldı fuar teşhir ürünlerinde.. ?

Bide accık isimden kaybediyor firma HOPARLÖR SANAYİ..

EminEsref' Alıntı:
Bide accık isimden kaybediyor firma HOPARLÖR SANAYİ..

Tam aksini düşünüyorum, bence çok güzel bir isim.

PMC dünyanın en iyi monitörlerinden birini üreten bir İngiliz firması. Açılımı:

Professional Monitor Company.

Profesyonel Monitör Şirketi.

Onlar kendi dillerinde deyince ayıp olmuyor da biz kendi dilimizde deyince mi ayıp oluyor?

M.

Yanlış anladın abi ..

Benim açıdamdanda problem degil marka isim vs. Ama insanımız markacı oldugu için kötüleyecektir kesin malı o yüzden kaybediyor dedim.. Bende isterim bu ürünlerin kaliteli olmasını ve dünya çapında bi pazar payı alabilmesini. Çünkü baya bir arge yapılmış gibi. Özellik açısından baya ileri seviye bi alet.. Acep soundu nasıldır. Gİtar anfi vs degilki sample koysunlar.. Fuarada gidemedimki deneyelim..

Sevgilerimle..

Saygılar Bizden Mahcem abi..

Herzaman türk malına daha fazla şans vermişimdir ama inan ilgilendigim alanlarda hiç marka yok ama gelişecegiz elbet yerimizde sayamayız..

Sevgiler Tekrardan..

MCS'nin bir kac seri line array i vardı standlarinda, digerleri ile karsilastirilinca bu seri hemen ayirt ediliyordu. Hem iscilik olarak daha iyiydi, hem de aktif olmalari ile. Acikcasi gecerken dinlemek disinda uzun sureli dinlemedim. Zaten cok kotu sekilde teshir ediliyorlardi, fotograf bulabilirsem koyarim. 2,3 metre yukseklidigindeki bir truss uzerine asilmisti. Array'in bir ucu yere degecek kadardi. 15-20 metre uzaktan dinleyebilme imkanim olamadi. Digerleri ile karsilastirinca aklima baska birsey geldi. Cin'de uretilen hoparlorler oluyor.Noname. Onlarin uzerine marka da basilmis olabilir gibi geldi bana. Cunku digerlerindeki iscilik ile aralarinda daglar kadar fark var idi. Ben onu sorusturup buradan yazarim tekrar. Simdilik benim sahsi dusuncem sadece.

Selamlar,
Aslinda Türk firmalarını destekliyorum sonuna kadar ama çoğu malesef kopya yapıyor...Malesef Çin den sonra dünyanın kopya cennetiyiz...
Hele ki tekstilde, Lewis vs. yi bizden daha iyi kim taklit edebiliri?? :)
Hoparlör sanayinin yaptığı Line-Array hoparlörleri dinledim.
Line-Array de asıl problem High driverlar olduğundan, Ribbon yani şerit tip driverin başarılı olması, kaliteli bir şekilde tasarlanıp uygulanması esastır....
Hoparlör sanayi görünüşte başarılı ama dinleyince 12Khz civarında distorsiyon ve daha üstlerde (sanırım 16khz e kadar okuyabiiyor( net duyulan bir Çatlama sesi var...
Sistemin Sub-bass ları güzel entegre olmuş ama onda da ses yükselince anlamsız uğuldamalar ortaya çıkıyor....
Yani bu firmanın biraz daha çalışması lazım..... :)
Artıları da var, tamamen yerli üretim olduğundan oldukça uygun fiyatta ve teknik destekleri başarılı..
Uygulama yerine göre yeterli olabilir...
saygılarımla....

Know-how kolay gelişmiyor Özgür, öyle deme. Bir yerden başlamak lazım. Umarım işin kolayına kaçmazlar, bilimsel Ar-Ge'ye para ayırıp o sorunlara kendileri çözüm bulurlar, ondan bundan araklamak yerine.

M.

Mahcem' Alıntı:
Umarım işin kolayına kaçmazlar, bilimsel Ar-Ge'ye para ayırıp o sorunlara kendileri çözüm bulurlar, ondan bundan araklamak yerine.

M.

İnşallah, bu işin tamamı Ar-Ge'ye dayalı, bilimsel araştırma yapmadan, mühendislik harcamadan taklitle iyi üretim yapmak çok zor. Birazda imkan ve vizyon meselesi.

Bende 2006 Fuarında dinlemiştim. Açıkçası daha yüz fırın ekmek yemeniz lazım demiştim içimden. Ama çabalar güzel, çok üstün çözümler gerektirmeyen yerlerde kullanılır. Beğenebilmeye bağlı.

İnşallah bigün ne gerek var canım KF serisine deriz.

BBC : British Broadcasting Company (İngiliz Yayın Şirketi)
AOL : American Online (Amerika Hatta :p )
Hatta şu anda ses kartına gözüm kaydı : Firestudio. Ne kadar anlamlı?

Tartışmayı böldüğüm için özür dilerim ama bu konuda çok duyarlıyım. Bu konuda tutarlı ve ısrarlı olmamız gerek. Zamanında yeterince duyarlı olunamadığı için bu forumda "Türkçe Müzik Terminolojileri" diye bir başlık var.

Teknoloji üretimi konusunda geriden geliyoruz ama dil kullanımı konusunda da geriden gelmemizin, kendi dilimizden utanmamızın bir gereği yok.

denizdurdag' Alıntı:
BBC : British Broadcasting Company (İngiliz Yayın Şirketi)
.

Yanlış.

Britanya Yayın Şirketi.

British'e Scotland, Wales ve Northern Ireland da dahil ve onlar İngiliz değil. :wink:

Demek ki; bu işler eski ile yeni ile olmuyormuş. Her 40 yıllık sürücü de rally kazanamıyor. Konu aslında hangi kalite ürün üretildiğinde değil, üretilen ürünün konulacağı yeri bilememekte. Kalitesiz şeyler üretmek firmanın kendi seçimidir saygı duyulur. Behringer de çok kalitesiz ürünler üretiyor ama büyük firma. Neden behringer array kabin işine de girmiyor? Fakat bizde işler böyle yürümüyor. 2 yollu hoparlörü tam olarak üretmeyi başaramayanlar aynı 2 yollu hoparlörü yan çevirerek array işine bulaşıyorlar. Büyük firmalar ar-ge ile doğarken bizimkiler ar-ge sizlikten ölüyor.

Geri