[Eski] MD'den PC'ye transfer sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

moon00

Yeni üye
bende SONY MiniDisc REcorder var.
NET MD WALKMAN MZ-N707 modeli.
MDLP isareti de var uzerinde. Atrac3-mp3-WMA-WAV dosyalarini PC den
MD ye aktarabiliyor sticker i var ustunde.
USB connection u var 32 X hizla aktariyor yaziyor ustunde.
Optik kablo cikisi-Line in- Mic in-headphones cikisi var.
sorun surada. Sony sitesinden EN SON SURUM SOFTWARE i
SonicStage CP 4.1 i yuklememe ragmen MD ye kaydettigim Atrac formatini (baska formatta record etmiyor maalesef) PC ye aktaramadim.
Hem windows XP de hem Vista da ayni sorun oldu.
Sonradan kilavuzu okudum, forumlari okudum anladim ki MD'den PC'ye aktarim bayagi zor, ozel decode eden software bulmak lazim diye musteriler sikayet etmis. Tek derdim kaydettigim sesleri aktarabilmek PC ye... Bir forumda Optik kablo veya Line in ile ses kartiniza girin demisler. Kalite biraz dusuyormus USB ye kiyasla.... SOn care onu deneyecegim...
Bu aletten umudu kesmeli miyim? COK COK BASIT ve hesapli bir FIELD RECORDER onerebilr misiniz kaydettigim sesleri rahatca PC ye aktarim yapabilecegim?

Bendede bir ara vardı benzeri bir alet.sonicstage 3 programı ile sorun yaşadım.Daha sonra eski versiyon bir sonicstage programı yükleyip halletmiştim ama uzun zaman oldu çok net hatırlamıyorum.
Ayrıca şu attrac formatınıda anlamış değilim.Reklamlarında mp3' ün yarısı kadar yer kapladığını falan yazıyor halbuki alakası yok.64 kbps den örnekleyip 128 kbps lik mp3 le karşılaştırıyorlar.

Ben programı yükleyememiştiö bile pcye.Direk ses çıkışını ses kartıma girdim wave lab ile aldım kayıtları.

WaveLab olarak alinan kayitlar kulagima cok da dusuk kalite gelmedi.
Optik cikisi olsaydi bayagi farkederdi sanirim kalite..?
USB nin optik giristen tek farki hizli aktarim avantaji demisler bir yabanci forumda. ne kadar dogru merak ettim?

Optik çýkýþ da, USB de veri taþýyor, ikisi de digital ve aralarýnda bir fark yoktur. Optik çýkýþtan kayýtlarýný bigisayarýna transfer edebilirsin. Ancak tabi bir kaydý almak için onun çalmasýný beklemen gerekiyor. yani Play e basýp, bilgisayardan da record a basýp bitmesini bekleyeceksin. Eðer böyle beklemek sorun deðilse optik çýkýþý kullanmanda bir sakýnca yok.

Ses kartýn neydi?

roni_aran' Alıntı:
Usb ile optik girişin alakasını anlayamadım.Biri ses taşıyor diğeri veri.

İkisi de aynı veriyi taşıyor.

Optik SPDIF çıkışı var dedin. Onu ses kartının optik SPDIF girişine bağla, kayıt programından SPDIF girişini seç, bir tarafta kayıt tuşuna, diğer tarafta da oku tuşuna bas, voila!... desem olmaz mı?

Mini Disc hayatımda kullanmadığım bir format.

M.

Aslinda yanlis yazmis olabilirim :
Optik Giris var sadece. Bu eski NET MD lerde PC ye aktarim sansi
yokmus. Daha ziyade PC den aktarim icin kullaniliyormus.
(yabanci forumlardan ogrendim) Ama Optic cikis degil giris oldugu icin MD nin ustunde, mecburen HEadphone cikisindan PC nin Line in girisine girip real-time kaydediyorum. (es zamanli kaydetmeyi dert etmiyorum sadece kalite USB veya optik e gore ne kadar dusmus oluyor merak ettim...)

roni_aran' Alıntı:
Yani optik ile usb nin hiç farký yokmu ?
Bu amaca yönelik düþünülürse yok. USB den de optik çýkýþtan da içerideki sesi 1 ler ve 0 lar formatýnda yolluyorsun. Analoða çevirmeden, disk üzerindeki veriyi aktarýyor.

USB ve optik baðlantý ayný þey deðil, ama burada ayný görevi yapýyorlar yani. Veriyi dijital olarak taþýmak.

moon00,
Optik çýkýþ var sandým ben cihazýnda. Kulaklýk çýkýþýndan aldýðýn zaman tabi ki kaydettiði sesi ekstra iþlemlerden geçirmiþ oluyorsun. Headphone dan çýkabilmesi için dijital veri MD içindeki düzenekte analoða çevriliyor. Ses karýnýn içindeki düzenekle de tekrar dijitale çevriliyor. Burada tabi ki bir kayýp sözkonusu.
Ne kadar kaybý göze alabileceðin önemli.

Eðer çýkan sonuçtan memnunsan duyum olarak fazla öteleme bence. Onu geçebilecek, para vermeye deðer en düþük seviyeli alet, ilter abinin baþta bahsettiði M-Audio Microtrack olur. Ona para ayýrabiliyorsan en iyisi tabi ki.

Bir de ZOOM H4 varmis 4 kanal.
M-Audio'ya yakin fiati var.
O alet hakkinda fikri olan var mi?
Kullanim kolayligi da onemli benim icin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri