[Eski] MDynamic EQ!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mertay

Yeni üye
Başka bir başlıkta söz vermiştim yayınlandığıda haberdar edeceğim diye, işte linkler;

http://www.meldaproduction.com/mautodynamiceq/

http://www.meldaproduction.com/mdynamiceq/

Beta-testerların bütün isteklerini yerine getirdi diyebilirim, ilk versiyonu son derece basitti şu an piyasadaki ilk 3 eq arasına rahat girer desem abartı olmaz :twisted:

Mastering'le uğraşanların high-low slope filtrelere gözatmasını tavsiye ederim, bunlar zaten "birşekilde" önceki eq'larında yapılabiliyordu ama (adamın başının etini yedim) standardize et diye ve sonunda lafımı dinledi :lol: min-phase olarak ilk defa bu eq'da bu filtreleri bulabilirsiniz :wink:

Her yeni plug-in yayınladığında indirimli fiyat uygular (bu seferde süper fiyat vermiş) ama bu pek uzun sürmez, kaçırmayın derim. :aynen:

Bakımdan çıktık gibi görünüyor... 8)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=07Df5kDC9xY&feature=player_detailpage[/youtube]

Ikisinden birini alacagim, henuz karar veremedim, mautodynamic'in demosunu indirdim, haftasonu kurcalayacim. Sen hangisini tavsiye edersin?

Burak' Alıntı:
Ikisinden birini alacagim, henuz karar veremedim, mautodynamic'in demosunu indirdim, haftasonu kurcalayacim. Sen hangisini tavsiye edersin?

Spectrum match açıkçası pek kullandığım birşey değil, gerçi o eq spectrum difference'ta yapıyor yani ör. kick'le bası ayırmak istiyorsunuz ikisininde spectrumunu taratıp farklı alaları daha da abartabiliyor, daha ayrık duyurabiliyorsunuz. Fazladanda 2 eq band'ı vardı sanırım.

Normal versiyonda bu yok ama default analyzerları zaten çok güzel, kulağa yeterince destek olabiliyor diye düşünüyorum...bence o difference olayını mixlerinizde test edin, çalışma şekili hoşunuza giderse (hazır ucuzken) mautodynamic eq'yu kapın derim :)

Cok tesekkurler Mertay iyice inceleyecegim. Malesef bu aralar ortalik kayniyor, simdi studioone ve melodyne ARA'nin videolarina bakiyorum onlar da aklimi celiyor :)

MDynamic EQ'yu aldim, biraz ekonomik olmak istedim, bu aralar baska seyler de almistim. Su ana kadar izlenimlerim cok olumlu. Bayagi da az islemci gucu kullaniyor, 64 bit calisiyor, arayuzu de cok rahat calismaya musait.

En güzelini yaptınız bence :) bende bir heyecan kaptım ama özelliklerini test etmenin ötesinde henüz deneme şansım olmadı, sık kullanacağıma dair çok umutluyum :)

Ben de Waves'in şu yeni Hybrid EQ'sunu almak istiyorum zira indirim kuponum da var 8) ama bu da fiyatıyla kafamı karıştırdı; sound olarak nasıl ve siz hangi plug-inlerle kıyasladınız bu MDynamic EQ'yu ?

BubbleTrouble' Alıntı:
Ben de Waves'in şu yeni Hybrid EQ'sunu almak istiyorum zira indirim kuponum da var 8) ama bu da fiyatıyla kafamı karıştırdı; sound olarak nasıl ve siz hangi plug-inlerle kıyasladınız bu MDynamic EQ'yu ?

Açıkçası temiz, minimum-phase bir eq ama yeni filtre ve dinamik opsiyonu olduğu için açıkçası pek rakibi yok gibi. Saturation knob'u var ama hiç kullanmıyorum çünkü renk işini başka plug-inlerle gideriyorum.

Crossoversız multiband comp. gibi düşünmek lazım; traşlama dinamik ayarı, sorun gidermede...ben yeni defoult eq'm diye kullanmak için değerlendireceğim en sorunlu iş 2-3 plug-in gerektirse bu çoğu konuda tekbaşına yeterli olacaktır diye umuyorum ama tabii zaman ve tecrübe lazım zira multiband comp. gibi değil konsept olarakta yeni (ki öyle olmasada...) ürün olarak değerlendirmek lazım.

İndirimli fiyatın süreside pek kalmadı galiba, dövizin yarını belli olmuyor son günlerde...kararınız ne olursa olsun beklememeniz avantajınıza olur diye düşünüyorum :)

Firma hala tannmaya çalışan bir firma ama güvenilir, developerı yardımsever ve bence çok yetenekli. Ürünlerin upgrade'lerinden para istemiyor ve önceden e-mail göndermek şartı ile sanıyorum bundle almak istediğinizde daha önce aldığınız plug-in fiyatlarını düşüyor.

Su anda cok yeni oldugu icin, her turlu ota, boka kullanma surecindeyim. Genelde her VST'i ilk aldigimda boyle oluyor, zamanla gercek degerini anlayacagim sanirim. Waves'in EQ'su bende yok, o yuzden karsilastiramiyorum. T-Racks Classic ve Pulltech, Wavearts, ReaEQ, DDMF EQ, LP10 EQ kullandigim diger EQ'lar, bunlarin mevcudiyetine ragmen MDynamicEQ'yu aldim, cunku deger diye dusunuyorum. Vokal icin cok faydali, deesser gibi de calisabiliyor. Kick (ozellikle canli ise) ve bass ayarlamalari icin de guzel, HP ve LP filtreleri de bence pek lezziz.

Burak bey güzel açıklamış. Aslında yeni konsept olması (beta sürecine dahil olmasaydım) benide en azından düşündürmezdi diyemem, hele bir eq'ki benimde eq olayım iyice saçmaladı :lol:

Bu eq'yu aynı adama tasarlatmıştım ve burada paylaşmıştım; http://www.meldaproduction.com/mfreeformanalogeq/

Aslında fikir auto-eq'yu geliştirmekti ki hala öyle ama sanıyorum rakiplerini bekleyince devreye sokçak, o süreçte teknolojiyi cebinde tutuyor ;)

Ben bu eq'yu elbette her projede açmadım, sonuçta değişik bir şey derken değeri sonradan anlaşıldı...amfi kabin sim.leri biliyorsunuz hemen her firma convolution (IR) kullanıyor. Bende sound yakalamak için kafayı geçen haftasonu buna taktım :lol:

Web'de gazilyon tane IR var, kafayı yedim tabii ve nefret ederim preset mantalitesi çalışmaktan...derken hepsini inceledim ve kafamda şimşek çaktı; Kendi kabinlerimi (latency sorunsuz) bununla tasarlayabilirim!

Ve çokta güzel oldu, hele distortionda frekansı ayarladıktan sonra mesela harmonikler resmen çığlık atabiliyor inanılmaz keyifli bir keşif oldu...hemen KVR'de paylaştım ve...

1 kişi bile (afferin sana tarzı) cevap yazmadı!! :lol: düşündüm tabii neden hiç cevap yok diye ve farkettim 79 euro'ya satıyor eq'yu-o paraya komple amp sim.ler var :lol: bana bedavaya gelmişti, çıkış fiyatıda çok ucuzdu zamanında ama sonra öyle olmamış tabii bende takip etmemiştim :lol:

Geri