[Eski] Metal müzik için klavye önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

gerekyok

Yeni üye
Metal müzikte kullanacağım bir org arıyorum bu işi bilenlerden yardım bekliyorum. tarz olarak gothic black çalacağım.Marka Korg düşündüm mesela x50 yada ne önerirsiniz? Teşekkürler.

Pop için: Korg X50
Jazz ya da blues için: Kurzweil K2 serisi
Trance için: Virus TI
Türk Rock için: Yamaha MO6
İngilizce sözlü Rock için: Kurzweil PC serisi
Latin kökenli pop için: Farfisa F5
Oryantel pop için: Roland
.
.
.

Komik oluyor değil mi :)

Tonlarını denediğin ve beğendiğin klavyeyi almalısın. Grubunuzun soundunu sen biliyorsun, o soundu tamamlayan klavyeyi seçeceksin elbet..

bütce önemli öncelikle nekadar bütce ayırabileceğini paylaşırsan daha kolay yardımcı olabiliriz.

kendi adıma daha cok prograsive metal tarzıyla uğraşıyorum ve KORG TRİTON LE kullanıorum. gercekten tatmin edici tonları ve kolay bir arayüzü var. kesinlikle öneririm. ikinci el olarak 400 dolardan 1200 dolara kadar fiyatları deişiyor tabi aletin yıpranma payına göre:) onun yerine yeni cıkan modeli TRİTON TR yi önerebilirim ki bir cok kaliteli metal grubu kullanıyor.

Bence bütçeden de önemlisi senin hangi tip seslere ihtiyacın olduğu .

Herhangi bir ses de müziğin türünden bağımsız olarak herhangi bir parçada kullanılır sonuçta , bu sadece kullananın zevkine , bakış açısına ve yaratıcılığına kalmış . O yüzden müzik türüne göre de keyboard önermek pek mümkün değil .

triton aşar beni :) bütçeden çok metal müzikte çogunlukla hangi klavye kullanılıyor bunu merak ettim. Bu müzikte klavye çalan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum.. teşekkürler

arkadaşlarda zaten bu konuya yeterince deyinmişler. bir müzik türü için en iisi bu diyebileceğin bir klavye yoktur. synt klavyelr zaten ses yaratmak için uretilir ki istediğin sesleri kendin sentezlyerek yapabilirsin fakat belli kalıplar içinde. bir ip ucu olarak; kesinlikle piano onemli bi tonsa senin için korg onermem. arkadaşlarımda hak verecektir gercekten sinir bozucu piano tonlarına sahip bir marka.

gerekyok' Alıntı:
...bütçeden çok metal müzikte çogunlukla hangi klavye kullanılıyor bunu merak ettim ...

Öyle bir soru sormuşsun ki , şu cihaz şu müzik türünde kullanılır gibi bişey demek hem çok yanlış olur hem de müziğin doğasına ters bir durum . Müzikte mühendislikteki , fen bilimlerindeki , matematikteki gibi kesin doğrular , formüller ve cevaplar yok .

Ayrıca başkalarının ne kullandığı değil senin ne yapmak istediğin önemli . En iyi ya da en meşhur klavyecilerin ekipmanının aynısını al , onlar gibi çal , sonuçta yaptığın iş onların yaptığının bi kopyası olur ve hiçbir kopya gerçeğinden daha iyi de olamaz .

Metal müzikte ne kullanılır demek de çok yanlış , çünkü metal kelimesi birçok farklı türü temsil ediyor .

Klavyenin en çok kullanıldığı metal türleri hard'n heavy ( fanatikler onları metalci saymak istemez ama ) , progressive metal ve gotik dersek çok da yanlış olmaz ; bunlar dışındakiler klavye kelimesine bile pek tahammül edemezler o da ayrı mesele . 70'lerin sonu 80'lerin başındaki birçok metal grubu ise bugün artık klasik rock olarak da anılıyor malum .

Progressive müzik yapan adamlar genelde ne kullanır ? Bunu listelemek imkansız , herşeyi kullanıyorlar çünkü . Gotik - death grupları org ve pad tonlarını seviyor malum ama onlarda da çok öne çıkan bi cihaz yok .

Sadece 80'lerin sonu olması nedeniyle , hard'n heavy için şu cihazlar kullanılırdı diyebiliriz . Bunun nedeni de analog teknolojiden digitale geçilmesi ve herkesin digital cihazlara saldırması . O zamanlarda hard'n heavyde en çok kullanılan cihazlar Roland D50 , Korg M1 , Yamaha DX7 . Özellikle 80'lerin başlarında Oberheim OB8 , Roland Jupiter 8 ve 80'lerin ortalarında Roland JX-8P de çok kullanılan synth'lerdir . 90'ların başında ise belli süre Korg 01 piyasayı domine etmiş rock müzikte .

Adam döktürmüş doktor misali.... 8) Metal müzik klavyesi soruna gelince al bitane korg pa80 işini görür hem macunda atarsın.

Geri