[Eski] Michael Jackson Fenomeni

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

E kadının ensesine bir tek füze rampası yerleştirmedikleri kalmıştı, o kadar olacak tabii :)

O kadar devasa sahen sovlari var ki (sahneye tank girmeler, yerden dunya cikmalar, sahneyi jetpack le terketmeler...) bunlar goze batmiyor :)

Tabii eklediğin birinci resimde adamın yüzünde ten rengi bandajlar olduğunu da belirtmek gerekir herhalde Sir...

Evet şimdi farkettim, sanırım burnundan yeni bir ameliyat geçirmiş, bu resim 2006 da çekilen resimi çünkü. Bir dönem boğazını korumak için lösemi hastası gibi tamamen maske ile dolaşıyordu. Yanlız son resimlerinde resmen adamın burnu kaybolmuş ve birazda bizim Ajda Pekkan'a da benzemiş.
Şu sanırısam en son resimlerinden biri

Değişimi de şu youtube görüntüsü daha iyi anlatıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=FRAK8IFhZkk

Ajda Pekkan'ın son halini bilmiyorum ama, tahminimce Ajda Pekkan hâlâ görsel olarak 'normal' kabul edilebilir :)

Ben Michael Jackson'ın çok güzel bir pop anlayışı olduğunu düşünüyorum.Günümüzde dejenarasyona uğrayan basit ve kolay algınabilir geçici müzikler yerine , Michael'ın müziğini dinlediğimde veya herhangi bir videosunu izlediğimde farkettiğim ; "İçine güzel bass rifleri koyalım Funk dinleyende dinlesin" , "Güzel gitar sololar koyalım Rock dinleyende sevsin" , "Sahne şovları olsun , görsel boyutuda insanları çeksin" şeklinde bir düşünce anlayışının hakim olduğu...

Amaç bu şekilde geniş kitlelere ulaşmak ve bu müzik böyle popüler olup Pop Müzik olmuş oluyor.Bunlar benim gözlemlerim ve düşüncelerim.Ayrıca hit olmuş çoğu şarkısına baktığımızda bestecinin Michael Jackson olduğunu görürüz.Hiç birşey olmasa , sırf bunun için bile takdiri son derece hakettiğini düşünüyorum ben. :)

Biraz alakasız olacak ama, lisedeki okul müdürümüz MJ için Cavdır Cıvdırson derdi.

Hatta bununla da yetinmez, sabah sınıfa girmeden önce "Sınıflarda Cavdır Cıvdırson, çinko, metal dinlemek yoh!" diye de okula vaaz verirdi.

Alakasız oldu ama paylaşmadan edemedim. :)

Cavdır Cıvdırson tam literatüre geçecek bir kelimeymiş yahu; yeminle sevdim diyebilirim :D Bir arkadaşımda babası ile Moonwalker izliyormuş (ilk çıktığı yıllar; video kasetten) Meşhur araba sahnesinde müthiş bir kelime etmiş;

-Araba noldu? Michael nerden geldi ?
-Baba araba Michael oldu, zaten önce Michael araba olmuştu, öyle kaçtı ya
-Hadi len öyle film mi olur

-Araba noldu? Michael nerden geldi ?
-Baba araba Michael oldu, zaten önce Michael araba olmuştu, öyle kaçtı ya
-Hadi len öyle film mi olur
Tabii, öyle uydurmasyon şeyden film mi olur... saçma sapan... :)
Çok tatlı bir yorumdur o sahi. Birkaç kere ben de duydum bunu.

+

yau bi arkadaştan duymuştum.. michael jackson kayıtlarını shure dinamic mic ile yapıyormuş.. doğrumudur acaba..? artık hangi modelidir bilmiyorum ama öyle bi laf duydum.. onun sesine o mic gidiyormuş falan diye.. doğrumudur bu acaba..?

Re: +

condenser_apo' Alıntı:
yau bi arkadaştan duymuştum.. michael jackson kayıtlarını shure dinamic mic ile yapıyormuş.. doğrumudur acaba..?...
Ben de duydum. Bruce Swedien yazmıştı bunu yanılmıyorsam.
Ama her koşulda, albümde ve ortamda olmadığına eminim.

Ünlü parçalarda kullanıldığını duydum ben de, ama şartlar gerektirirse. Her parçada ve durumda değil. Olamaz.

Michael Jackson and Bruce Swedien give special thanks for technical support to:
Glenn Phonenix and Westlake audio
Electrocompaniet AS...
Arthur Noxon and ASC (acoustic Sciences Corparation)
John Jenings and Roger Microphone Labs.
Recorded, Mixed and Mastered with Monster Cable.
Bill Putnam and Dino Virrella of Universal Audio
Neumann Microphones and Karl Winkler
AEA (Audio Engineering associates) and Wes dooley.

Invincible albümünden

Thriller'ın 25. yılı şerefine, Popun Kralı'na özel bir video yapıyorum (tamamen hayransal içgüdüler ile :lol: ) Çok enteresan bir fikir geldi aklıma ve ilk denemelerden enteresan sonuçlar aldım. İnşallah beğeneceksiniz.

Thriller [25th Anniversary Edition CD + DVD]

51jdj%2Bxoh7L._SS500_.jpg

img474f6b9b6759fwd8.jpg

THRILLER - 25TH ANNIVERSARY EDITION

Thriller - original track listing - US Billboard Chart Peaks
"Wanna Be Startin' Somethin'" - (#5 Hot 100, #5 R&B)
"Baby Be Mine"
"The Girl Is Mine" (with Paul McCartney) - (#2 Hot 100, #1 R&B, #1 Adult Contemporary)
Thriller" - (#4 Hot 10, #3 Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks)
"Beat It" - (#1 Hot 100, #1 R&B)
"Billie Jean" - (#1 Hot 100, #1 R&B, #9 A/C)
"Human Nature" - (#7 Hot 100, #2 Adult Contemporary)
"P.Y.T. (Pretty Young Thing)" - (#10 Hot 100)
"The Lady in My Life"

Bonus Material:
10. Someone In the Dark ^
11. Billie Jean (Michael Jackson's original demo recording) ^
12. Carousel ^

Previously Unreleased Tracks For 25th Anniversary Edition
13. The Girl Is Mine 2008 with will.i.am*
14. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 with Michael Jackson and will.i.am*
15. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 with Michael Jackson, Akon and will.i.am*
16. Billie Jean 2008 with Kanye West*
17. For All Time (unreleased track from original Thriller sessions)*

^From 2001 Thriller Special Edition
*-previously unreleased

Bonus DVD
The Videos
Thriller
Beat It
Billie Jean
Billie Jean performance from Motown 25: Yesterday, Today and Forever
25th Anniversary Executive Producer: Michael Jackson
Original Album Produced by Quincy Jones for [Quincy Jones Productions logo]

http://www.amazon.co.uk/Thriller-25th-A ... 182&sr=8-3

Bu kacmaz!

Paketleyip paketleyip tekrar satiyolar adamcagizi. Gecende bir muzik markete gittim, MJ Essentials, MJ Greatest Hits vb bir suyu sey vardi.

Para basmaya devam ediyor makina islemiyor halde olsa da.

Ya hadi böyle bir şey yapıyorsunuz; bari içerisine zengin bir içerik koyun. Örneğin; 8 Grammy aldığı ödül törenini ve tabi başka ödül törenlerini. İlerki yıllarda bu albüm için eklenen törenleri. O yıl Thriller hakkında yapılan yorumları, albümün oluşumunda emeği geçenlerin röportajlarını, albümün kayıt görüntülerini vs. vs. Dünyanın en çok satan albümünün biraz farkı olsun. Kutlama öyle yapılır. Hem siz sevinirsiniz hem biz :lol:

MJ Greatest Hits (History ile verildi)
MJ Greatest Hits Vol 1 (aynı CD)
Number Ones
MJ Essentials
The Ultimate Collection (+ DVD vardı; ki o DVD sonradan ayrıca satışa çıkarıldı)

ReMastered vs. vs. aynı şarkıların kapağını değiştirip değiştirip satıyorlar.

Geri