[Eski] Midi Klavye - kontroller, karar?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

firestorm

Yeni üye
http://www.compel.com.tr/Include/Module ... ProID=2000

http://www.rolandus.com/products/produc ... rentId=114

Yukarıdaki 2 klavyeden birini alacağım. Yorumu veya tavsiyesi olan var mı? Bir türlü karar veremiyorum..

Artılar ve eksiler:

Daha önce midi klavye olarak maudio kullandım. Memnundum. Sorun yaşamadım. Edirol'u bilmiyorum. Ancak roland'la alakalı olarak bir güven veriyor.

Maudio 25 tuş, edirol 32...

Maudio'da 8 tane velocity pad var, edirol'da 18...Ancak pek küçük görünüyor, kullanışlı mıdır bilemiyorum. Tuşe hassasiyeti ne durumdadır?

Edirol'un anlayamadığım :oops: :) bir kaç artı özelliği daha var...Azıcık da daha pahalı.

Yani böyle bakınca edirol hep üstünmüş gibi duruyor ama maudio axiom nedense (sanırım daha önceki maudio tecrübem) daha sıcak geliyor. Saçma mı?

Bir de unutmadan söyleyeyim, klavye çalan biri değilim. Performans olarak kullanmayacağım klavyeyi. Sadece kayıtta 3-5 akor veya küçük melodiler. Onun haricinde davul yazmak ve controller amaçlı alacağım.

Şu başlıkta konuşmuştuk:

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... ic&t=15822

Acaba "edirol var iken maudio alınır mı?" diyecek birileri çıkar mı diye düşündüm aslında. Varsa kullananlar yorum yaparlarsa sevinirim.

:D

Ciddi misin? Olur...Kaça alacaksın? :lol:

Fiyat söyle... :D

Sanırım axiom'u alacağım yahu...Off, hiç bilmiyorum ama bir an evvel almam gerek. :( :roll: :shock:

:eek:

Onu ben de gördüm. Ama fazla artık onun fiyatı...TR'de kim satar bilmem bile, ama bu benimkilerden pahalıdır tahminen...Akai için bu kategori de bayağı da olumlu konuşuyorlar yabancı forumlarda... :roll:

Ben edirol için tereddütteyim 120 YTL fazla versem mi, değer mi acaba diye. Pahalı gelir o berkay. Çok sağol, ilgilendin.

Bakalım. Pazartesi alacağım. Muhtemelen axiom olur. Negatif bir şey duymaz isem.. :roll:

120 ytl ayrýca bir midi klavye parasý, yani 100 dolara bir midi klavye alýp onun kontrol kýsmýný söküp ayrý bir cihaz yapabilirisin. Tabi biraz uðraþ ve sabýr ister, ama zevklidir de. Senin iþin nedir bilmiyorum o yüzden yapabilirmisin veya vakit ayýracak kadar deðer verirmisin bir fikrim yok. Ama ben olsam edirol yerine 2 tane m-audio alýrdým. 2 cihaz 1 cihazdan herzaman iyidir :)

Ama þu aþamada ben bir satýcý olsam senden 120 ytl daha fazla verip edirol alman için seni ikna ederdim.:) Çünkü edirol m-audionun bütün özelliklerinin fazlasýný barýndýrýyor. Bu da seni ikna eder sanýrým.

Ama burada önemli olan sen gerçekten bu özelliklerin hepsini kullanacakmýsýn. Para gibi bu soruyada cevap verecek olan sensin o yüzden öncelikli düþünmen gereken þeyler þunlar

- müziði nasýl üretiyorsun?
- üretim sýrasýnda kullandýðýn veya kullanmayý düþündüðün ekipmanlar neler?
- gerçekten 30 küsür tane knoba ihtiyacýn varmý ?
- triger padlere ihtiyacým varmý ?
- klavyeye ihtiyacýn varmý ?
- kaç oktav yeter. 2 - 2.5 ?
- cihazý taþýyacak mýsýn ?
- cihazý produksiyondamý yoksa sahnedemi kullanacaksýn ?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hala ne yapacaðýný bilmiyorsan ucuz, özellikleri olabildiðince birbirinden farklý cihazlar alýp önce onlarla neler yapabilirisn onlarý keþfet derim ben ateþfýrtýnasý :)

bak nekadar soru-n çýkardým baþýna :D

Ben CME'yi alırken, Akalın'dan triggerlar hakkında, "abi takılırsın da, AKAI falan gibi olmaz tabi" demişlerdi. Onun üzerine bu alet ilgimi çekti.

Bir dahakine sanırım böyle bir şey alacağım.

CME'nin triggerları bir garip geldi. Alışamadım. Çok bastırmak gerekiyor, velocity dağılımlarını da kurcaladım, pek bir şey olmaz gibi. Ya da ben trigger olayından bi' haberim.

:D

Şimdiden hayırlı olsun.

:D Ben değilim Nurkan Abi. Hatta keşke o kadar ingilizcem olsaydı. :oops:

Nurkan Abi haklısın sağlam görünme konusunda. Tuşların falan da daha kaliteli olduğuna eminim. Roland zaten bu konuda köklü bir firma...

Zaten bu yüzden arada kaldıydım.

Şimdi bana toplamda 1 çift slider veya knob(adreslenebilir..), velocity özelliği olan trigger pad(davul yazımı için) ve 2 oktav tuş yeter.

Edirol'deki pad'lar buton olarak da kullanılabiliyormuş bu arada. Fakat bana biraz küçük göründüler. :roll:

Kafa karışık.

Ama kasarız 120 daha...Nelere vermiyoruz ki? diyorum..

Evet oldukça küçük o padler bende anlamadım :)

Davulu yazmak için illaki pad gerekmezki,tuşları kullanarakta yapabilirsin bu işi tuşlarla daha iyi olur diye düşünüyorum hatta,he ama kolaylık dersen pad tabikide tuşa göre daha rahatdır.

Emu Xboard a bak birde istersen sanırım tuzlu fiyatı ama :roll:

Bende Xboard alcağım bi 25 gün sonra , finaller bitse :oops:

Usta padler küçük de şimdi karıştırma aklını.

Bagetle çalacaksan başka. Al birini, olmadı satarsın, başkasını alırsın. Ben senin yerinde olsam Edirol'u tercih ederdim.

Şu gün ihtiyacın olan senaryo yarın değişebilir. 120 lira da fazla bir para değil bu değişken için. Alet de daha sağlam.

Geri