[Eski] midi klavye+laptop+ses kartı sahnede güvenle 1 synth yerine?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

VSTi nin özelliklerine göre değişir. Eğer birden fazla kanal özelliği varsa iki klavyenin send kanallarını farklı olarak ayarlayıp çalarsın. Ya da en kötü ihtimal aynı VSTi nı iki kere yüklersin ve öyle kullanabilirsin. Ama sonuç olarak her şekilde aynı VSTi dan iki ayrı ses alman mümkün. Kullandığın programı söylersen ona göre daha ayrıntılı da anlatabilirim.

Genel tavsiyeler üzerine V-Stack programını elde ettim ve biraz kurcaladım sanırım istediğim sonucu elde edebilicem. Biraz daha kurcalamam gerekiyo sanırım ve sizlerden de tiyolar bekliyorum değerli üstadlarım. Saygılar.

Mehdikonya' Alıntı:
peki üstadlar tek vst den birden fazla sesi aynı anda kullanma ihtimalim var mı ve yöntemi nasıldır ?

eğer ableton live kullanırsan, onun bir plugini var (kendi içinde var) adı : Instrument Rack. Onu atıyosun bir midi kanala daha sonra içine gayet basit bir arayüzle, sürükle bırak tekniği ile aynı anda kullanacağın vstileri atıyosun. Eğer 1 vstiden 2 ayrı ses almak istiyosan 2 kere atıyosun ama farklı sesler varken. Biraz karışık bir anlatım oldu ama ableton un kullanım biçimi çok basit ve biraz kullandıysan çok rahat anlarsın ne demek istediğimi. Daha sonra o Intrument Rack ten hangi vsti nin hangi oktav için, hangi tuş hassasiyeti için olduğunu ayarlıyorsun ve o oktavlarda atadığın vsti çalışıyor. Hatta bazı yerlerde 2 tane vsti yi aynı anda da çalabiliyosun (üst üste). Klavyeni böldüğünde eğer oktavı çok düşük yada yüksek gelirse. Yine ableton un plugini olan (midi efektlerde) Pitch i kullanıyorsun, oktav arttırıp azaltmaya yarıyor. Bu şekilde çok rahat bir şekilde klavyeni farklı seslere bölebilirsin.

Canlı performansta kullanıcaksan Ableton Live ı denemelisin. Adından da anlaşılacağı gibi Live performansta çok basti arayüzüyle çok rahat bir kullanış sağlıyor.

V-Stack ile de anlatılanların hepsini yapabilirsin. Biraz kurcala takıldığın yerler de yine yardımcı oluruz.

Geri