[Eski] Midi Klavye seçimi 49 tuş mu yoksa 61 tuş mu ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Baran99

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar bu sıralar almayı düşündügüm Aixom Modeli olan klavyeden seçiminde kararsız kaldım. Aklıma takılan 49 tuş mu yoksa 61 tuşlu mu alsam diye düşünüyorum.Kullanacagım Tarz Elektronik techno trance vs. olacak, yani 5 oktav gerektirecek muzik yapımlarında ne kadar çok kullanıyor melodi tonları ? Umarım anlatabilmişimdir. Önerilerinizi bekliyorum :oops:

Melodilerin yapisindan ziyade senin calis teknigin ile ilgili.
Iki el calmaya alisiksan (piano calan biri isen) 61 tus alman daha faydali.
Aslen keyboardci degilsen, tek elle calip 49 tusla idare edersin, sorun olmaz.
Neticede oktavlari degistirebiliyorsun, 49 tus yetmez diye birsey yok.

Burak' Alıntı:
Melodilerin yapisindan ziyade senin calis teknigin ile ilgili.
Iki el calmaya alisiksan (piano calan biri isen) 61 tus alman daha faydali.
Aslen keyboardci degilsen, tek elle calip 49 tusla idare edersin, sorun olmaz.
Neticede oktavlari degistirebiliyorsun, 49 tus yetmez diye birsey yok.
+1

Arkadaşların söylediği gibi konu üzerinde eğitimin, ciddi bir piyano altyapın yoksa 49 tuş gayet yeterli ve mantıklı olacaktır.
Bir de ben Axiom'un tuşesini pek sevmedim, birkaç farklı markaya bakmanda fayda var diye düşünüyorum (CME, Roland-Edirol, Novation, E-MU vs. vs.).

Sagolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için ! Digerlerinide yeniden düşüneceğim.Ama ben daha fazla kişinin yani her konu okuyan az çok bilgisi, kullanmışlıgı olan arkadaşlarında yazmasını isterdim. Çünkü her zaman alınacak bir şey degil bu ! Her konuda 2-3 tane cevap yazıldıktan sonra nedense sanki sorun hal olmuş gibi mi düşünüluyorda cevap yazmıyorlar anlamış degilim.Herkes düşüncesini fikrini yazarsan sadece bu benim sordugum konuda degil tüm forumda daha faydalı olacaktır ! Ve soran kişide içinden en uygununu en saglıklısını seçecektir.Yanlışmıyım ? Lütfen biraz daha yardımcı olalim bir birimize !

Söylenmesi gereken hersey söylenmis zaten.

Eger Prelude calmayacaksan iki oktav midi klavyede isini görür. 49 tus rahat rahat isini görür.

Ama yok ben Bach calacagim, Chopen calisacagim diyorsan zaten böyle bir soru sorman anlamsiz olurdu degil mi?

Eğer bu senin ilk ya da tek midi keyboard'un olacaksa kesinlikle 5 oktavlık modeli al.

Tek başına Synth tonlarını kullanırken gerçektende 4 oktav yetiyorda artıyor bile ama iş midi keyboardu ayrı ayrı zonlara bölmeye gelince , 5 oktav bile yetmiyor.İkinci bir midi keyboard gerekiyor.

Bildiğim kadarı ile çoğu markada 4 ile 5 oktavlık modeller arası ya fiyat farkı yok ya da çok az bir fark var zaten.

Elinin altında 5 oktav olsun sen yine yarısını kullanma istersen , ama günün birinde 5. oktava ihtiyacın olduğu bir durumda elinin altında 4 oktav varsa çok pişman olursun.

synfox' Alıntı:
Eğer bu senin ilk ya da tek midi keyboard'un olacaksa kesinlikle 5 oktavlık modeli al.

Tek başına Synth tonlarını kullanırken gerçektende 4 oktav yetiyorda artıyor bile ama iş midi keyboardu ayrı ayrı zonlara bölmeye gelince , 5 oktav bile yetmiyor.İkinci bir midi keyboard gerekiyor.

Bildiğim kadarı ile çoğu markada 4 ile 5 oktavlık modeller arası ya fiyat farkı yok ya da çok az bir fark var zaten.

Elinin altında 5 oktav olsun sen yine yarısını kullanma istersen , ama günün birinde 5. oktava ihtiyacın olduğu bir durumda elinin altında 4 oktav varsa çok pişman olursun.

Abi yapma ya :( 2 gün önce hepsiburada.com'a siparişi verdim axiom 49 tuşu. :roll: Bak korktugumda buydu, yani tamam belki başlarda (1-2 yıl belkide ) dedigin gibi 5 oktav gerektirecek tuşlara bile basmayacağım ama İleride ! yani yazıda da belirttigim gibi bir daha klavye almak çok zor bir ihtimal onun için dogru seçimi yapmak adına foruma yazdım sizlerin fikirlerini almak istedim..Teşekkür ederim Artık ileride porfesyonel olunca belkide alırız normal birşey :?

Baran, tanidigim cogu elektronik muzik yapan arkadaslar 49 tus kullaniyor, midi'yi zonlara ayirmak gibi olaylar konser durumlarinda gerekiyor, kayit sirasinda degil.
Dolayisi ile icini ferah tut.

Burak gayet iyi yazmış...49 tuş yeterli. Elektronik ağırlıklı müzik için, daha büyük bir şeye hiç gerek yok.Ayrıca 61 tuş parasız şantör/şantöz aletidir;Karizması sıfır.Sahnede falan da kullanacaksan 2 oktav bile yeter bence...

Eyvallah saolun arkadaşlar yani bende pat diye almadım araştırma yaptım dediginizgibi genel 49 key kullanılıyor.
Hani iş maddiyata dayanınca ileride tekrar 400-500 lira verecegimize 80 lira daha verir 61 alırız diye düşündüm :) (Fikirlerinizden önce öyle düşünüyordum)
Ve srcn arkadaşımın dedigi gibi :D görselliğede önem verdigim için 49 seçmemdeki başka bir etken oldu.
Valla 61'in boyutlarıda maşallah ancak kanepeye falan oturtup cihazın önunede bir sandalye atıp çalmak lazım :D estetikle sıfır. :p
Ama bunu dile getirmedim, Çünkü teknik olarak yapılacak iş, amaç muzik/performans/kısıtlama yaşamamak vs. ise tabiki bu durumda görselilkmiş, falanmış filanmış düşünülemez bile.. Tekrar teşekkürler yorumlarınız için :wink: Bide gelse şu melet 4 gün oldu çatlayacam :cry:

Ben kendime 1350 tuslu klavye yaptirdim. Herhalde karizmanin cizilme katsayisi ters orantili olarak 0 falandir.

:twisted:

Ha bu arada, asagida ki resimde herhalde piyanist santörün krali calisiyor !!!

depeche_mode.jpg

Depeche Mode studio Gear.

:D

Merhaba arkadaşlar Çok şükür 49 Axiom Klavye elime bu sabah ulaştı. Cihaz çok şık ama ilk dikkatimi çeken biraz agır olması yani bir midi klavye için sanki biraz agır gibi. içine taş koymuşlar agır olsun para etsin diye heralde :lol: Ama başlayıncada hiç bırakmak istemiyosun o kadar çekici 8) İçinden Adaptörü çıkmadı Compel'i aradım bize böyle geliyor dedi, pek tatmin olmadım açıkcası yani neden çıkmasın eğer ürünün yanında gösterilen bir aparat ise ! Bir tane usb ara kablo çıktı. Ve Kullanma kılavuzuda Hızlı başlangıç diye 10 yapraktan oluşan sadece Cd kurulumunu anlatan bir klavuz :cry:
Klavye üzerinde kucuk ekranı ile baglantısı olan bir çok buton var grup oluşturma atama vs. için Ama bunların nasıl yapılacagı,atanacagını gösteren bir kılavuz yapmayı gerek görmemişler Nasıl olsa çözerler veya işte sadece midi olarak kullansın demişler.. :evil: yani yazık yaklaşık 500 liraya cihaz alıyoruz degil mi ben şimdi bu butonları tamamıyla nasıl ögrenecegim ?
Not: bugun cumartesi Forumda he ne kadar Pzr Olarak yazıyorsada sonra kargo pazar çalışmıyor nasıl geldi bu demeyin :p

Bende V-Drum aldigimda icinden pedal cikmamisti. Ama sitedeki fotografinda da Tama koymuslardi kicke. Kizdim unuttunuz diye ama megerse ufacik bir yere yazmislar dahil degildir diye. Albeni yapiyor cakallar.

ercingokce' Alıntı:
Bende V-Drum aldigimda icinden pedal cikmamisti. Ama sitedeki fotografinda da Tama koymuslardi kicke. Kizdim unuttunuz diye ama megerse ufacik bir yere yazmislar dahil degildir diye. Albeni yapiyor cakallar.

Aynen öyle valla baba :D

Geri