[Eski] Midi Klavye Yardım Lütfen.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hulkekmek

Yeni üye
Merhabalar. Midi klavye alacağım fakat iyi piyano tuşesi olsun istiyorum ( 88 tuş ). Önerileriniz nedir ? Maksimum 1200 liraya çıkabilirim.

içinde ses bankası olan modeller de var, olmayanlar da. ayrıca USB bağlantısı olup olmaması ilginizi çekiyor mu? ne amaçla kullanacaksınız?

ses bankası çok önemli değil ama iyi bir piyano tonu olursa da hayır demem :)

aslında m audio'nun key station 88'i beğendim. ama satan yok maalesef. compel'de de bitmiş. yine m audio'nun prokeys 88 var. kararsız kaldım bu aletleri kullanan,bilen birileri var mı ? bana artıları eksileri sırayalabilir mi ?

maudio tuşesi çok kötüdür. internetteki satış sitelerinde 2.el bulabilirsiniz. ama tavsiye etmem. elimde yamaha p80 stage piyano var. kendime farklı bir piyano almak istediğim için satabilirim. MİDİ giriş çıkışı olan mükemmel sesi olan ve profesyonel tuşesi olan bi piyanodur. internetten özelliklerine bakabilirsiniz...

İyi tuşeli sahne piyanolarını normal midi - usb çeviricileriyle de bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Minocan' Alıntı:
İyi tuşeli sahne piyanolarını normal midi - usb çeviricileriyle de bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

+1

kesinlikle evet... maudio, edirol, emu ve yamaha gibi firmaların ürünleri var çok kaliteli... ayrıca internet üzerinden daha az kaliteli ama çok ucuz usb-midi dönüştürücü edinebilirsiniz..

KeyMaster' Alıntı:
maudio tuşesi çok kötüdür.

Düşüncen sadece bahse konu keystation 88 için mi, yoksa M-Audio'nun tüm midi klavyeleri için mi böyle?

Axiom61 almayı düşündüğüm bir dönemdeyken, hele ki Bodrum gibi deneme imkanım olmayan bir yerde, aklım karıştı şimdi. :)

konu bir anda değişti şimdi sen axiom diyince, çünkü en başta 88 piyano tuşlu demiştin. normal tuş konusunda axiom serisi fena değildir hatta başka modellere göre iyi bile diyebilirim...

KeyMaster' Alıntı:
konu bir anda değişti şimdi sen axiom diyince, çünkü en başta 88 piyano tuşlu demiştin. normal tuş konusunda axiom serisi fena değildir hatta başka modellere göre iyi bile diyebilirim...

Hatlar karıştı. Konuyu açan kişi ben değilim. Sadece tuşe konusu açılınca devreye girdim, şimdi aynen çıkıyorum. :)

aaaa evet ya pardon ben de bakmadan yazmışım =))

özet:

maudio'nun normal klavye tuşesi iş görecek düzeyde iyidir ve uygun fiyatlı olduğu için tercih sebebidir. ancak 88 piyano tuşlu modelleri hiç önermiyorum...

Yamaha P serisi piyanolar bence değerlendirilmesi gereken bir alternatif. Studiologic VMK'lara da bakabilirsin, Akalın müzik'te vardı. Ayrıca CME kullananlar da tuşesinden memnundular. Tuşe meselesi çok tercihlerle alakalı, bence almadan önce denemen gerekli. Ayrıca m-audio'larla ilgili hiç yorum yapmadığıma da dikkatinizi çekerim :)

Geri