Midi Klavyenin Device Setup'da Görülmemesi durumu

kabaca

Yeni üye
Merhabalar. Benim problemim başlıktada belirttiğim gibi Cubase içinde devices setup da pc nin USB girişinden taktığım M-Audio 61es modeli midi klavyemim kesinlikle görülmemesi. Yalnız bu durum, evdeki iki pc den yalnızca birinde oluyor. Diğerinde takar takmaz Cubase içinde görülüyor. Başlıklarda da arama yaptım ama bulamadım. Var ama gözümden kaçmışsa özür diliyorum.

Pc ye USB klavyeyi taktığımda donanım bulundu ibaresi geliyor. Dada sonra yazılım yüklendi ve kullanıma hazır ibareleride tamam. Ama Cubase yi açınca herhangi bir projeji açmadan transport paneldeki midi sinyalleri bile yok. Sizce bunun nedeni ve çözümü nedir?

Şimdiden teşekkürler.

"herhangi bir projeyi acmadan"demissin.

Önce yenide olsa bir proje ac.Daha sonra sol taraftaki input kisminda senin usb klavyeyi sec.Klavye secenegi orada yoksa zaten bir hata vardir,driver durumlarinida gözden gecir.
Daha sonra bir midi kanal ac ve yuvarlak isaretli kayit kismini aktive et.
Sinyal gelecektir.

Cevap için teşekkürler. Yalnız şu ana kadar kullandığım tüm cubaselerde devicesde görünüyordu ama bunda yok. Ayrıca devices da olmadığı için projeyi açsamda hiç bir şekilde olması gereken "USB ses aygıtı" yazısı çıkmıyor. Çok garip bir durum. Kesinlikle anlam veremiyorum. Az da olsa anakart uyumsuzluğu çıkacakmış gibi geliyor bana.

kabaca' Alıntı:
Cevap için teşekkürler. Yalnız şu ana kadar kullandığım tüm cubaselerde devicesde görünüyordu ama bunda yok. Ayrıca devices da olmadığı için projeyi açsamda hiç bir şekilde olması gereken "USB ses aygıtı" yazısı çıkmıyor. Çok garip bir durum. Kesinlikle anlam veremiyorum. Az da olsa anakart uyumsuzluğu çıkacakmış gibi geliyor bana.

Farklı USB girişleri ile denedin mi? Bir kaç kere midi klavye ile olmasa da, farklı aletlerde yaşadım bunu. Mesela işyerindeki lobi bilgisayarının ön girişleri taşınabilir harddiskleri görmüyor. İlla arkadan bağlaman lazım.

Ebenezer' Alıntı:
Farklı USB girişleri ile denedin mi? Bir kaç kere midi klavye ile olmasa da, farklı aletlerde yaşadım bunu. Mesela işyerindeki lobi bilgisayarının ön girişleri taşınabilir harddiskleri görmüyor. İlla arkadan bağlaman lazım.

Denedim ama nafile. Hatta tüm pc lerde kurmama rağmen sitesinden driverini indiripi kurdum yine yok. Daha sonra bios ile ilgili bir şey mi kapalı diye düşünüp onuda inceledim yine olmadı. Üstüne midi çıkışını kullanarak E-MU nun midi portuna takıp oradan sinyali USB ye çevirip USB girişine tekrar taktım yine yok.

Herhangi bir web kamera gayet iyi çalışıyor, sorunsuz. Öncedende bahsettiğim gibi klavyeyi yaktığımda yeni donanım bulundu, yazılım yükleniyor ve yükleme tamamlandı ve aygıt kullanıma hazır ibareleri gayet sağlıklı bir biçimde var. Anlayamadım gitti.

Ayrıca ses kartım Fire wire solo. Yani midi girişi yok. Usb den başka seçeneğim yok.

Geri