[Eski] Midi kullanırken kanal sayısı artınca ortaya çıkan cızırtı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar. Midi wav karışımı bir proje üzerinde çalışıyorum. 11 adet midi kanalı, 8 adet wav kanalı mevcut. Belirli aralıklarla cızırtı ve takılmalar yaşıyorum. Bu cızırtı uzun süren bir gürültü değil, sık aralıklarla meydana gelen patır kütür cızırtılar. Kullandığım program Fl studio 9 kullandığım vsti lar ise Ohmicide, Nexus, Vanguard, Zeta,Superior drummer. Kullandığım notebookun özellikleri ise şunlar;

- İşlemci Intel Core 2 Duo işlemci T7500
( 2.2 GHz, 4 MB Cache, 800 Mhz FSB, 64 bit )
- 4 gb ddr 2 667 mhz ram
- 7200 rpm harddisk.

Projeyi cubase 5 ortamına aktardım fakat sorun hala devam ediyor. İşlemciden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü çalışma anında cpu nun anası ağlıyor :) Ne dersiniz acaba yeni pc vakti geldi mi? yoksa sorun teknik bir sorun mu?

serkancinioglu' Alıntı:
... 11 adet midi kanalı, ... kullandığım vsti lar ise Ohmicide, Nexus, Vanguard, Zeta,Superior drummer... İşlemciden kaynaklandığını düşünüyorum çünkü çalışma anında cpu nun anası ağlıyor :) Ne dersiniz acaba yeni pc vakti geldi mi? yoksa sorun teknik bir sorun mu?
Teknik sorun, evet... "teknik" olarak işlemcinin sınırlarına dayanmışsın :mrgreen:
Fakat aynı anda kullanılan sanal enstrüman sayısını abartırsan, ancak i7 serisi işlemcilerle rahat edebilirsin bir nebze.
Bir de işlemciye ek olarak, Superior Drummer gibi enstrümanlar da epey RAM ister. Yeni kurulacak sistemde de en az 8GB RAM olması, gelecek 2-3 senenin ihtiyacını karşılayabilir herhalde.

Şu an için;
DAW yazılımında Cubase/Logic'tekine benzer freeze özelliği yoksa, bir çare olarak, ileride değişiklik yapmayacağını düşündüğün enstrümanların wave exportunu proje içine almayı, ve projeyi farklı adla kaydedip birkaç sanal enstrümanı aradan kaldırmayı deneyebilirsin.
Freeze özelliği varsa, tabii işler birkaç kat daha kolay.

Bugün farkettim yeni oluşturulmuş bir proje dosyasına sadece superior drummer açıyorum ve sorun yine aynı :cry: bu sefer mouse yardımı ile kitlere tıkladığımda sesler cızırtılı geliyor. Bunda bir anormallik yokmu sizce ?

Ses kartinin Buffer(latency) ayarlarini düsür.Zamansal olarak 9-10ms. civarini bir dene...Buffer olarak 512 veya 1024 ayarlarina bak...
Kayit yapacaksan ses gecikmeli gelir ama sadece mix yapacaksan gecikme olmaz,PC'yi rahatlatir.

Buffer ayarlarından 1024 ü seçtiğimde sorun seyrekleşmekle birlikte halen devam ediyor. Tamam bilgisayar biraz eskimiş olabilir fakat sadece superior drummer kullandığımda bile bu sorun devam ediyor :shock: Önceki kartım fast track usb idi böyle bir sorunum yoktu. Benim kafamda şöyle bir soru işareti var ?

-Ses kartının driverını kurduktan sonra sistemi yeniden başlattım ve kartı taktım. Yeni donanım bulundu diyor lakin gereken yüklemeleri yapmıyor.
-Fl studio kullanırken ses kartı seçiminde asio devices altında tc near görünüyor tc near asio diye birşey yok tc near asio görünmesi gerekir mi ? (Cubase'de tc near asio görünüyor)
-İlk defa firewire kullanıyorum ve bu konuda bir bilgim yok. Ses kartını notebookumun pcmcia girişine taktığım digitus marka pcmcia aracılığıyla bilgisayarıma bağladım. Digitus marka pcmcia kartımın kutusunda yazdığına göre firewire 400 hızını destekliyor. ( Tc electronic konnekt 24 d nin firewire 800 de çalışması gibi bir imkan varmıdır? ) bu bir sorun olabilir mi ?

Açıklayıcı bir mesaj olmasına dikkat ettim fakat Firewire konusunda tamamen saçmalamış olabilirim. Dediğim gibi ilk defa firewire ses kartı kullanıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...

24D, firewire 400 bir donanım.

Firewire bağlantı, sistemdeki başka bir donanım/ayar yüzünden aksamaya uğruyor olabilir.

"DPC Latency Checker tool"u indirip, sisteminde diğer sorun çıkartabilecek donanım olup olmadığını kontrol edebilirsin:

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Ayrıca o sayfada tipik firewire problemleriyle ilgili tavsiyeler de var(mış meğersem). Onları da bir kontrol et.
Örneğin wireless modem kullanıyorsan ve o açıksa, onu kapatıp dene, vs.

Programı indirdim fakat pek birşey anlamadım :roll: Bir de şunu atlamışım. Kullandığım vsti ların ton bankaları harici hard diskim de bulunmakta. Sonuçta taşınabilir hard diskler daha yavaş olduğu için cızırdama sorunu yaşıyor olabilirmiyim ?

Sorunum uzun süredir devam ediyor. Vsti ların kaynak dosyalarının hepsini bilgisayarıma taşıdım. Harici hard disk kullanmıyorum ve halen cızırtı sorunu yaşıyorum.

Buffer lenght: 256 iken tek kanal superior drummer kullanamıyorum. Davul çalarken 256 sample da (6ms) görünüyor lakin ciddi bir gecikme yaşıyorum. (cızırtı devam ediyor)
Buffer lenght: 512 samples gösterdiğinde cızırtı seyrekleşmekle beraber devam ediyor.

Birkaç kanaldan oluşan nexus kullanırken 2256 samples seçtiğim de ancak cızırtı duruyor. Bu durumda davul çalamıyorum, midi yazamıyorum adeta kanser oluyorum :evil:

M audio fast track usb kullanırken 256 da çok rahat çalışıyordum. Aynı sorunu yaşayan tc electronic konnekt 24 kullanıcılarının da yorumlarını bekliyorum.

İşletim sistemin ne ve 64 bit mi?
24D için hangi sürücüyü kullanıyorsun?

C:\ partisyonunun büyüklüğü ne, ne kadarı dolu? Diskinde ya da disklerinde başka partisyonlar var mı?
Sanal enstrümanların hangi diske/partisyona kurulu?

İşletim sisteminde hiçbir optimizasyon ayarı var mı?

Bir de tabii, TI Chipset'li PCMCIA ile çalışıyor olsan da, dizüstünden kaynaklanan bir nedenle sorun yaşıyor olma ihtimalin halâ var. Ne yazık ki.

İşletim sistemim xp 32 bit. C: 120 gb %40'ı boş ve tek yerel disk kullanıyorum. 24d için son sürücüyü kullanıyorum. (cd ile gelen sürücüyü kurduğumda da sorun devam ediyor) İşletim sistemimde hiçbir optimizasyon ayarı yok. İlginiz için teşekkürler.

serkancinioglu' Alıntı:
...İşletim sistemimde hiçbir optimizasyon ayarı yok.
O zaman şu başlığa git:
http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=107

ve özellikle/öncelikle
1, 2, 3, 7, 15 ve 16. maddeleri uygula.

Daha sonra eğer dizüstünde wi-fi varsa onu kapatıp çalışmayı dene.

Ek olarak disk birleştiricisini çalıştır (Defragmentation).
Eğer uzun süredir disk birleştirmediysen, 2-3 kere tekrarla, ve en az ayda bir bu işlemi tekrarlamayı adet haline getir.

Ben şu anda 3.4.0.5254 numaralı sürücüyle sorunsuz şekilde çalışıyorum. Son sürücü bu olmayabilir (Genellikle son sürücülerin daha iyi çalışıyor olması beklenir). Ben Konnekt Live ile iki senedir sorunsuz çalışıyorum (24D ile aşağı yukarı aynı alet).

İnternet üzerinden donanımlara ait sorun çözümü pek mümkün değil... o yüzden bilgisayarını bu işlerden anlayan birine götürüp göster, biraz da o uğraşsın. O kadar çok faktör var ki bakılacak, buradan anlamamız mümkün değil birçok şeyi. Her şeyi kontrol etmişsindir örneğin, ama alet yine de çalışmıyordur, ve tek sebebi de ufacık bir donanım parçasının uyumsuzluğudur... ona yapılabilecek hiçbir şey olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri