[Eski] mikrofon hakkında..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

layne

Yeni üye
herkese selam.
canlı performans için gitar amp. önüne mikrofon almak istiyorum.araştırdım ve sm57 nin fiyatı ve kalitesi iyi geldi. ama şu mikrofonu almak istiyorum sizce nasıl olur? arkadaşlarım shure alacağına AKG,Sennheiser,Audix falan al diyorlar, fiyatları hemen hemen aynı olan mikrofonlarda bu markalar daha iyi dediler sizce? teşekkürler iyi çalışmalar..
almak istediğim mikrofon bu
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=276668

SM57 perküsyon, trampet, gitar kabini gibi enstrumanların kayıtlarında ve sahne uygulamalarında standartlaşmış bir mikrofondur. AKG Sennheiser Audix ise birer mikrofon değildir, birer mikrofon MARKASI'dır. AKG'nin 50 tane farklı modeli vardır, Sennheiser'ın da. Her biri de ayrı amaca ve kulak zevkine yöneliktir.

Sana "SM57 alma" diyen arkadaşlarına sor bakalım, onun yerine hangi modelleri öneriyorlar, ondan sonra tartışalım.

M.

AKG,Sennheiser,Audix marka tabi bende farkındayım :wink: sm7 (shure) bununda farkındayım..
Audix in bu modeli olabilir demişti mesela.
http://www.music123.com/Audix-Audix-I-5 ... 6592.music
ama ben yukarıda dediğim mikrofonu merak ettim. sm57 yerine onu alsam gitar amp. önü için nasıl olur? sm 57 kullandım memnun da kaldım, ama para vermişken daha iyisi olursa neden olmasın.80-110$ (usa fiyatı) arası bir para ile alabileceğimin en iyisi olsun diyorum.

denemek icin alabilirsin ama diger bir yandan amerika`yi tekrar kesfetmenin de cok manasi yok.

finansal olarak birsey farketmeyecekse, al dene gor, sonucunu buraya yaz biz de ogrenelim nasilmis performansini.

herhangi birþeyin standartlaþmasý için bir sürü alternatif denenmiþ olmalý zaten. yoksa biri alýp hiçbirþeye bakmadan, "aha standart" dememiþtir :?

zevk meselesi tabi. burdan biri çýkýp evet denedim süper diyebilir. sen de alýp memnun kalmayabilirsin. o zaman ekonomik durumuna göre hareket etmen lazým. paran sýnýrlýysa al sm57'yi geç. hem garanti hem de kullaným alaný geniþ..

bence sana tavsiye eden arkadaþýndan ödünç isteyip dene :twisted:

param gerçekten sınırlı almışken amaca uygun birşey olmasını isterim. sm57 ilk baştan beri aklımda. ben sadece daha uygun olabilirmi diye Sennheiser ın mikrofonunu merak ettim..sanırım şimdi sm57 alıcam ama ilk iş o mikrofondan edinmek olacak.benim tek derdim sahnede gitar amp. önüne koymak başka kullanmam yani vokal davul için falan.bakalım nasıl olacak.yorumlar için sağolun.deneyen varsa o mikrofon hakkında birşeyler yazsın lütfen.iyi çalışmalar
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=276668

Zar zor okudum son mesajını, hala anlayamadım. Bende bir salaklık var bu aralar... Neyse :)

sm57 al.

SM57 aldık! sonuç bildiğiniz gibi..şimdi Sennheiser peşine düştüm. eğer iyi olursa sm57 yi arkadaşıma satıcam.bu mikrofonu deneyen hiç kimse yokmu? en azından bir fikrimiz olsa iyi olurdu..
saygılar,sevgiler...

bence sen iþe gittiðinde bir gün çaktýrmadan o mikrofonun altýndan çýkan kabloyu takip et, üzerinde bir sürü düðme olan bi alete giriyordur o kesin :D baþýnda da biri duruyor olmasý lazým. ikisini de deðiþtir, mikrofonun da günahýný alma :D

layne' Alıntı:
SM57 aldık! sonuç bildiğiniz gibi..şimdi Sennheiser peşine düştüm. eğer iyi olursa sm57 yi arkadaşıma satıcam.bu mikrofonu deneyen hiç kimse yokmu? en azından bir fikrimiz olsa iyi olurdu..
saygılar,sevgiler...
aman yanlış anlaşılmasın ''eğer iyi olursa sm57 yi arkadaşıma satıcam'' demişim yani: Sennheiser SM57 kadar iyi olursa, sm57 yi arkadaşıma satıcam.Sennheiser da kötü değil, sm57 kadar olur heralde...bende işi gücü bıraktım mikrofonla uğraşıyorum, çal işte sm57 ile mis gibi ne kurcalıyorsun daha deseniz yeri yani.
şu kablo değişimi fikride iyi aslında.. en iyisi olur... :)

hımm..bende şey diye düşündüm..bu 2 mikrofonu al tek tek dene çalarken falan..amma uçmuşum yaa :oops: abi o başındaki adamları grayder getirsen kaldıramazsın oradan..neler çektirdiler bu zamana kadar...

bencede yani sm57 yi beğenmemen oldukça garip bu Mahcem abinin de dediği gibi standartlaşmış bi mikrofon Türkiyeyi bırak dünyadaki çoğu seslendirme şirketi sm57 kullanır sahnede vokale ulx telsiz mikrofon geri vokallere ise sm 58 verirler geriye kalan enstruman ve anfilerin değişilmez mikrofonu sm 57 dir bu bizim şirkette bile böyle yaklaşık 10 sm57 11 sm 58 var hiç bir şikayet alınmadı bu güne kadar Shure dünya standartı oldu sayılır yani..

SM57 yi beğenmiyorum demedim!! sadece farklı birşey denemek daha farklı bir sound yakalamak istedim..beğenmesem niye gidip sm57 alayım. zaten standart olduğu için farklı birşey istiyorum. herkes aynı ürünü kullanıyor.. ben gitaristim ve gitar amp. önü için bir mikrofon üretmiş adamlar(Sennheiser) doğal olarak dikkatimi çekti...eğer sm57 nin yaptığı kadar iş yaparsa Sennheiser ilk tercihim olacak..herkesden biraz farklı olsun..eğer bu mikrofonu kullanan deneyen varsa buraya birşeyler yazsın denemeden konuşmayalım.

bugün elimden bitane geçti bi mekan kapanıyodu sahipleri amerikadan getirmişler ve içerideki pa ekipmanın işimize yarayanlarını aldık hatta ben 50 dolara lexicon efek aldım kendime sıfırdan farkı yok :lol: neyse konuyu dağıtmıyım verdiğin linkteki mikrofonun aynısıydı hatta mikrofonun aynısıydı önünde Senneiser arkasında guitar yazıyodu patrona alabiliriz işe yarar dedim ama satan elemanda müzisyenmiş kendim kullanırım dedi satmadı..

Sevgili Fidanses, Cevap yazdığın konu iki sene önce tartışılmış, bir daha ki sefere cevap yazmadan önce konun tarihine bakarsan iyi olur.

Sevgiler.

Moderatör

Geri