[Eski] Mini Mac Kayıtlarda Yeterli Olur Mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

redboll

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben sağlam bir bilgisayarla müzik işlerimi yapmak istiyorum.
Mac ürünlerinden bütçem ancak mini mac e yetmektedir.
Mini mac in sanırım birçok modeli var.
Ben kayıtlarda cubase kullanıyorum fakat pek vst plug in kullanmıyorum.
Benim kayıt işlerime mini mac modellerinden hangisi yeterli gelir?
ayrıca bunların parçası tek satılmıyor değil mi?
Örneğin ram, hdd falan :)
Teşekkürler

Mac Mini'lerin HD hızı 5400 rpm, yetmeyebilir. Kullanacağın program Mac Mini support ediyor mu bir araştır. Bizde eskilerinden var sadece ofiste e-mailler, MS Office vs için kullanıyoruz, henüz 3 yıl oldu teker teker dökülüyorlar.

Mac'teki en büyük sıkıntı herşeyi apple'dan alman. Üstünlüğü tartışılmaz ama aynı ram apple mağzalarında 150 dolar, PC mağzalarında 75 dolar. Bu yüzden apple'ı şiddetle kınıyorum. Ayrıca mac servisi için aldığın yerden servis almak zorundasın gibi bir yaklaşımlarıda vardı. Bu yüzden mac alamadım.

Levent

Vedat; 5400 rpm 120 GB Hdd, 1 GB Ram 2.0 MacBook ile komple dizi projesi yürütüyorum. Bilemiyorum neden böyle ama, import export işlerinde stüdyodaki PTHD1'e göre biraz yavaş, playback, stop, playback gibi ardı ardına yapılan işlemlerde HD'nin verdiği tepkiden çok daha hızlı tepki verebiliyor. Projeler de az yüklü değil. 1.5 saatlik görüntülü işler, 10 kadar fx kanalı, 6 kadar amb kanal, 4 dia, müzik, auxlar, pluginler vs.

Levent; sanırım intel tabanlı maclerde o sorun artık yaşanmıyor. Mini için bilemiyorum ama, macbooklarda normal hdd ve ram değişimi standart. Bu bağlamda sanırım minimace de 7200 2.5" hdd takılabilir.

redboll, ben olsam iyi bir PC toplarım o paraya, genişletilebilir, upgrade edilebilir düzgün bir alet. Emin ol mini mac'in sunduğu avantajlardan fazlasını yakalarsın.

Berkay' Alıntı:
redboll, ben olsam iyi bir PC toplarım o paraya, genişletilebilir, upgrade edilebilir düzgün bir alet. Emin ol mini mac'in sunduğu avantajlardan fazlasını yakalarsın.

Bende aynı fikirdeyim. Ayrıca PC amacına uygun olarak ve lisanslı programlarla kullanıldığında minumum düzeyde problem çıkarıyor. Örneğin benim PC de internet yok (sadece gerektiği zaman) Gereksiz hiç bir şey yüklü değil, mayın tarlası bile yok. Temiz bir XP ve sadece müzik programları.

Levent

Mundox, LeventUslu ve Berkay üstatlarım hepinize çok minnettarım.
Ben 2. el almayı düşünüyorum bir sorun olur mu?

Eğer evet olacaksa Berkay ve LeventUslu abimlerimin dediği gibi upgrade edilebilir güzel bir PC alacağım.

Teşekkürler :)

400 ytl çok komik bir rakam sadece mac öğrenmek için bile değer. Kesinlikle kayıtta yaparsın ama midi alt yapı hazırlarken özellikle vsti plugin kullanırken epey bir kasılacaktır bu alet, bunuda bilmende fayda var.

Forumda da vardı bir G4 mini mac. Bu o mu acaba?

400-500 YTL hakkikaten oturma odasına koymak için bile alınır. :)

Evet efendim piyasası bu cidden :)
Ben pcı kartım var bunu usb veya firewire çevirmem lazım.
Kartı dsp li alırsam plug-in çözüm bulur değil mi?

Ama ben ancak kendi çalışmalarımı kaydeceğim için çok plug in yüklemeyeeğim herhalde en azından şimdilik.

Alacağım baktım olmadı yetersiz, satarım :)

Ikinci el Mac Mini almazdım ben. Diyorum ya bizdekiler teker teker dökülüyor. Upgrade etmesi de ayrı bir dert, değmez.

Peki, üstatların tecrübelerinden yararlanarak normal upgrade etmesi kolay bir pc alacağım. :)
Yardımcı olan, yorumunu eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum :)

Geri