[Eski] Monitörün açılmama sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar,

1-2 hafta önceye kadar hiçbir sorunum yoktu. Fakat bu aralar sıklıkla başıma gelen ve beni korkutan bir sorunum var bilgisayarla ilgili.

Bazen bilgisayarda işlem yaparken, aniden monitör kapanıyor ve bir daha açılmıyor. Bilgisayarı düğmeden kapatmak zorunda kalıyorum. Tekrar açtığımda sorun düzeliyor(-du).

Fakat şimdi, durum iyice değişti. Artık bilgisayarı açarken de aynı sorunla karşılaşıyorum. Kasadan power düğmesine basıyorum, monitörü açıyorum. Windows XP ekranı geliyor, tam şifre girme kısmına geldiğimizde, ekran kararıyor ve daha sonra kapanıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor fakat haliyle işlem yapamıyoruz. Bilgisayarı düğmeden kapatıp tekrar denediğimde de sonuç alamıyorum. Bazen "haydi bismillah" diyorum, 6. ve hatta 7. denememde açılıyor bilgisayar.

Sorunun kaynağını bir türlü anlayamadım.

Odamda elektrik topraklı ve 2 hafta önceden bu yana donanım olarak bir değişiklik yapmadım.

Evde elektrik 4 koldan kullanılıyor. Aşırı yükten dolayı iflas ediyor desek, sigorta atar. Yani elektrik tamamen gider. O zaman sorunun bunla bir alakası olamaz herhalde?

Donanım olarak son değişikliğim, 1-2 ay önce onboard ses kartının yanına bir de Creative Soundblaster Audigy 2 ZS Platinum takmak oldu.

Benzer sorunlar daha önce yaşayan ve yaşadığı sorunun kaynağının ne olduğunu fark edenler, bunu yazarlarsa sevinirim.

Zira, hem monitöre bir şey olacak diye korkuyorum, hem de sürekli power düğmesinden kapatmak durumunda kalıyorum bilgisayarı. Veriler gidecek, hdd ya da başka alet edevatlar bozulacak diye korkuyorum.

Özellikleri de her ihtimale karşı yazayım:

Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66 GHz, 2 GB ram,
320 gb hdd, Ati Radeon 256 mb ekran kartı.

Hdd'nin %75'i dolu. Bununla alakalı olabilir mi sorun? Zira Cubase de sürekli problem çıkarıyor. Projeler açılmıyor, açılsa da hata veriyor, sonra dayanılmayacak seviyede cızırtı ve "dııııııt" sesleri alıyorum, bilgisayarı kapatmazsam kesilmiyor bu sesler vesaire vesaire. Bu yüzden ses kartıyla ilgili bir problem de olabilir diye düşünüyorum ama, sadece düşünmekle kalıyorum. Çözemedim sorunu ve bulamadım sorunun kaynağını.

Problemin ortaya çıkış anı sadece Windows yüklenirken ya da yüklendikte sonra mı? Bios boot ekranında (Açılan ilk siyah ekran) da yapıyor mu aynı sorunu?

Dediğim gibi. Bazen internete girerken, müzik açarken, vs. oluyor.

Bazen ise Windows yüklenme ekranında gidiyor, bazen şifre girme ekranında. Takılmak istediği yere bağlı. :D Değişiyor gittiği yerler.

Siyah ekrandayken sanırım gitmedi.

RAM sıkıntısı gibi geldi bana ama sen gene de aşağıdakileri bir oku.

PCI kartlarını tek tek çıkartarak dene problem ortadan kalkıyormu diye. Çıkardığın bir kart ile problemin ortadan kalkıyorsa sürücü yüklemesinde veya o kartın PCI yuvasına tam oturmaması gibi bi problem olabilir.

Bunlar sıkıntını çözmez ise BIOS reset yap, board üzerindeki ClearCMOS jumperını bul kitapçığında yazılan şekilde resetleyip eski haline getir. Kitapçık yoksa yada jumper kayıp ise board üzerindeki pili çıkar sonra tekrar tak. Resetlemeden önce her ihtimale karşı BIOS ayarlarını bir yere yaz sonradan girmen için.

İyice bezersen imkanında varsa git Macintosh al kurtul gitsin ebediyen bu sıkıntılardan. :roll: :lol: :lol:

Problem RAM sıkıntısı değil kanaatimce. Ekran kartı Driver problemi olabilir ya da direk Ekran kartı ısınma vs. sebeplerden ya da statik yemeden işlevini yitiriyor olabilir. Ancak BIOS ekranında donma olmuyor demiş arkadaş. Burası kafa kurcalıyor biraz. Yine de ben oyumu Ekran Kartında donanım problemi olarak görüyorum. SLotlarda değil problem Ekran kartının kendi yongasında büyük ihtimalle.

ara ara mavi ekran uyarısı geliyorsa büyük ihtimal ram dedir diye tahmin ediyorum. Ancak sen Psu' da bi kontrol etme imkanın varsa bir kontrol et ondanda olabilir.

Ekran kartın arızalı olabilir. Benim başıma daha önce geldi benzer şeyler.

Emanet bir kart al, onu tak dene, eğer yine aynısını yaparsa başka taraflara bakarsın. Ama benim aklımdan geçen o ki düzelecektir.

M.

Ekran kartın nedir?
Bende Asus EAH3650 (ati) var.
Çift DVI çıkışı var.
Ekrankartının driverlarında sorunum vardı...
Bazen, windows açılırken kullanıcı seçme, parola girme ekranı gelmiyordu; ekran kararıyor sonra da uyku moduna geçiyordu.
Bazen de sistemi kapatırken tam kapanmaya yakın mavi ekran veriyordu.

Bendeki sorunda, windows açılırken kullanıcı seçme, parola girme ekranında monitörün kararmasının sebebini tespit edebildim;
Ekran kartının monitör bağlı dvi çıkışı kafasına göre iptal olup, diğer dvi çıkışı aktif oluyormuş (oraya bağlı monitör olmadığı için ben olayı ekran kartı çalışmıyor olarak algılıyorum).
Ben de diğer monitör bağlantı noktasını kullanmaya başladım ve donanım yöneticisinden düzgün çalışmayan donanımları devre dışı bıraktım.
Şimdi nazar değmesin tıklamıyor :D

Emin' Alıntı:
PCI kartlarını tek tek çıkartarak dene problem ortadan kalkıyormu diye.

Floppy disk, HDD ve CD/DVD'leri de sökerek denemek lazım. Bir süre önce ben de benzer bir problem yaşadığımı sitede paylaşmıştım. Aynı gidişatı yaşamışız gibi görünüyor. Benim başlığa da bakmanı öneririm.

eğer imkanın varsa başka bir ram tak bir dene derim . Mavi ekran sorunu genelde ram da veriyor ama kesin olan bişey değil tabiki.

Sözünü ettiğiniz çızıtı ve dıııııt sesi nerden geliyor? Monitörden mi? sistem hoparlöründen mi? HDD'den mi?...vs önce bunu tayin etmenizi öneririm...

Böyle şeylerden pek anlamam ama.Benim de başıma gelmişti böyle bir sorun .Bir arkadaş ^'ram leri çıkart tak güzelce' demişti.Dedigini yaptım düzeldi..Gerçi sen denemissindir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri