Çok teşekkürler. En azından bir fikir edindim, araştırmalara başlayayım
Safe Areas kısmını sürekli açık tutuyorum. Uygun mu bilmiyorum ama, konu ile ilgili nacizane 1-2 sorum olacak. Aşağıdaki örneklerden yola çıkarsak;
Pan/Crop'tan önce
görüldüğü gibi resimler güvemli bölgenin dışına taşmış durumda. Aslında 2 . resimdeki sağa daha yanaşık, soldaki siyah kısım daha fazlaydı, Pan/crop ayarına girerek ortaladım. Her görüntünün kenar boşluğu farklı (böyle karışık bir video hazırlıyorsanız; tek kaynak olmayan) Yapmam gereken resimleri tam güvenli bölge içerisine almak mı, yoksa biraz taşması iyi midir? Birde diyelimki MPEG-2 görüntü açıyorum. Otomatik olarak biraz zoom yapılmış olarak açıyor. Yani resimlerdeki görüntülere göre, bu yan kısımlar dışarda kalıyor ilk açılışta. Yani normalde ben TV'de izlerkende mi görmüyorum o kısımları? Yoksa açtıktan sonra tam olarak güvenli kısma oturtmam mı gerekiyor? Resimle sorayım;
Programa ilk attığım anda
Pan/Crop yaptıktan sonra
Hangisi doğru? Televizyonuma güvenemediğim için sormak istedim. Televizyonum belki olması gerekenden daha fazla kesiyordur. Siyah kenarlar görüntüye girdiği halde görmüyor olabilirim. Ayarları düzgün yapılmış bir televizyonda, bu boşluklar görünüyordur belki.
Son olarak TV çıkışının çözünürlüğünü kaç yapmam lazım? Ben şu an TV out ile bağlıyorum ve windows üzerinden 2. monitore uzat seçeneği işaretli. Çözünürlük olarakta 1024 x 768 seçili. 1024 / 768 = 1.33 yapıyorki bu da 4:3 bir televiyonun görüntü oranına denk geliyor. Ya da 800 x 600 mü ayarlamalıyım?
Teşekkürler.