[Eski] N364 Kaosu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

nordiclord

Yeni üye
Arkadaşlar ben biliyorumki siz doğru yönlendiren insanlarsınız...bunu dışında yüksek kaldırıma gittiğimde Korg n364 sorduğumda bana kahkaha atıyorlar (ki bu satış tekniğidir saf olan yer aşşağalama mimiklerini...) yada aletin bir halt olmadığınından bahsediyorlar hatta ve hatta onu alacağıma korg x5 almamı triton LE ile aynı olduklarını gözümün içine baka baka yalan söyleyenler var.mesela x5 ile x5d arasındaki farkı ben bile aletlerden anlamama karşı ararlarında user tonlarının ve sabit tonların 2 katı olduğunu biliyorum ama soreduğumda bir dakka düşünüp hiç bir fark yok diyip aynı fiyatada satabiliyorlarne ilginç.Ya şimdi ne yapmalı birde en fazla sıfır gibi temiz olsada 400 ytl anca eder diyorlar n364 için ve gene üstüne basa basa tarihi eser ve bir işe yaramaz diyorlarki ben buna hiç inanmıyorum.Çoğu dinlediğim grup hala bu aletleri pc ile birlikte kullanıyorlar hemde en kaliteli kayıtlarda (enslaved,moonsorrow,negura bunget gibi gruplar).yaptığım tarzda aynı olduğu için genellikle atmosferic sesler lazım olucak.Şimdi sizmi bilmiyosunuz arkadaşlar onlarmı ticari sallıyorlar :) ..korg n364 için en son yardımı bir arkdaşın benle satın alma durumunda yanımda olmasını istiyorum yardım edecek birisi varmı içinizde?

Seslerini dinle, aleti çal, seversen al usta.

Yazımına da okuyanlara nezaket olsun diye biraz daha dikkat et lütfen.

Yaklasık 4 sene setup içinde ana klavyem olarak kullandım N364'ü ki o zamanlarda da Trinity,Triton vs. vardı, ona ragmen vazgecmeden kullandım. Halen de çok özel bir yeri vardır benim için. O1W'lerden beri var olan AI2 ses işlemcisi kullanır, hatta AI2 kullanılan en gelişmiş aletlerden. 4 grup Combi ve Program var,özellikle bahsettiğin sesleri güzeldir. Hala bir çok son model klavyeye sahip olup da özellikle pad sesleri için N364 kullanan çok grup var.

Ne kadara buldum bilmiyorum da, çok çok temizse yine de 500-600 Dolar eder bence. Ama malum Türkiye'de çok bulunmadığından, çok da istiyorsan malesef bazen parayı fazla vermek gerekiyor.

Arkadaşlar bana 1-2 saat ayıracak kimse yokmu acaba bu hafta klavyeyi görmeye gideceğim.Haftaiçi olacak cevaplarınızı bekliyorum

Değerli arkadaşım,

Korg N364; Korg X5D'nin içindeki wave-rom'ları içerir, yani X5D ile yapılabilecek bütün sesleri N364 ile de yapabilirsin. Zaten cihazda bildiğim kadarı ile 400 adet ses kombinasyonu, 400 adet de ses programı var.

Ses programı ile bildiğimiz tek bir enstürmana ait sesleri (gitar, keman, flüt, vs.) kast ediyorum. Ses kombinasyonu ile de, birden fazla enstrümanın bir araya gelmesi ile oluşan ses kombinasyonundan bahsediyorum (mesela klavyenin 2 oktavının bas gitar, 3 oktavının elektro piyano sesi vermesi, veya aynı anda trompet, trombon gibi üflemeli çalgılardan oluşan üflemeliler kombinasyonu gibi).

Korg N364; X5D'deki bütün kombinasyon ve ses programlarınnı ve daha fazlasını içermektedir. Ses yüklemesini disket ile yapabilirsin, ayrıca arpejatörü vardır. O nedenle bence X5D'den daha kullanışlı bir alettir.

Tünel'de bazı satıcılar ellerindekini satabilmek için diğer ürünleri kötüleme yolunu seçebiliyor. İster Triton LE al, ister X5D al, ister N364 al, önemli olan alacağın klavyenin işini görmesi. Ben Roland Juno-G aldığım için X5D'yi elimden çıkarmıştım, yoksa üstündeki org, elektro piyano, pad sesleri gayet güzeldi.. Bu nedenle bence N364 güzel bir alet. Sadece şunu söylemeliyim; artık eski model sayıldığı için ilerde elinden çıkarmak istediğinde istediğin fiyatla satamayabilirsin. Ama bu bütün aletler için geçerlidir.

AhmetPesen' Alıntı:
Hala bir çok son model klavyeye sahip olup da özellikle pad sesleri için N364 kullanan çok grup var.

Juno Stage'in çıkmasını bekliyorum. Master olarak Motif XS6 ve ikinci klavye olarak da bir arkadaşımın N5EX'ini severek kullanıyorum. N364 te N5EX e benzer bir klavye. Ayrıntılı bir karşılaştırmayı da birazdan göndereceğim.

600 YTL'ye kadar fiyat bulursan al derim. Benim N364'ü bir tanıdığıma 500 YTL'ye sattım 3-4 ay önce.

Arkadaşlar belirtmiş, ben de eski 01/w kullanıcısıyım, akabinde N364'ü de uzun yıllar kullandım, hala bazı pad'lerini ararım... Çok güzeldir...

Tuşesi de iyidir, midi klavye olarak da kullanırsın bilgisayar ile...

İkinci el alırken dikkat etmen gereken hususlar, tüm tuşların hassasiyetini kontrol et, ayrıca düğmeleri ve volume / data slider'larını kontrol et, sadece kulaklık çıkışını değil output'ları da orada bir miksere bağla, ses almayı unutma... :lol:

50572.jpg

Ekranı rahat değildi N364'ün. Şarkı yazarken ve editasyon bakımından dot matrix ekrana sahip olmaması büyük dezavantaj ama canlı çalınacak ve preset sesler dışına çıkılmayacaksa çok da sorun olmayabilir.

18597269.jpg

Archimed arkadaşım teşekkür ederim bu benim için yeterli oldu Cihank sanda ayrıca teşekkür ederim aylardır bu cevaplar için bekliyordum çünkü klavye alırken nelere dikkat etmem gerek diye sordum kimse böyle bir cevap vermedi.Diğer forumlarda arkadaşların verdiği bilgilerde bana n364 ün alınabilecek bir klavye hatta çoğundan çok daha iş görecek bir alet olduğu gösterdi (tabii ki eski nesil açısından).Bunun dışında hala yorumlarınıza açığım.Bunun dışında bu hafta içi gene soruyorum benimle aletin işe yarayıp yaramadığına bakma için yanımda gelebilecek bir arkdaş arıyorum yardım ederseniz içime çok sinecek zira tek bir klavye alıcam sonrası için pek uygun şartlarım olmayacak ve tek kurşun hesabı tek atışım oalcak :) cevaplarınızı ve yorumalrınızı bekliyorum..

Yukarıdaki karşılaştırmaya göre bana sorarsan N5 veya N5EX bulabiliyorsan daha mantıklı. Disket sürücünün ve sequencerın bilgisayar ile bağlantılı kullandığın takdirde hiç bir faydası olmayacak. Sahnede sürekli ses yüklemek ya da sequencer kullanmak gibi bir niyetin yoksa tabi. N5 ya da N5EX'in üstünlükleri yukarıda görülüyor. Fiyat olarak da aşağı yukarı aynılar. (Ufak bir ayrıntı daha; N364 ve N5'in Pitch Bender yönleri de farklı) Eğer İstanbul'da olsaydım seve seve gelirdim. Ama değilim.

n5ex buldum 400 dolar falandı sanırım ama bilemdiğimden pek yanaşmadım ama diyosanki n364 tek tonlar ve özellikler var üstüne fazladan eklentileride var diyosan n5ex i alayım nedersiniz?

Böyle kaos olmaz. Neden, çünkü N364 kendi şartları ve fiyat sınırı içinde iyi klavyedir. Üstelik X5 den üstün olup X5D modelinin daha detaylara sahip üst versiyonudur. Yani X5D N364 ün LE yani özellikleri azaltılmış modelidir.

Eksileri, içinde Fatar tarafından yapılmış budget tuş takımı vardır. Yani Fatarın ucuz süngerimsi tuşesi olan master klavyelerine benzer bir tuş takımı ve yurt dışı forumlarda eleştirilen bir tuşesi vardır. Ancak bence synt kullanımlar için avantajlarıda var bu tuşenin,

Disket sürücüsü yandadır ve çok eleştirilen bir yönüdür. Ayrıca bu sürücü Hd kapasiteli olmakla birlikte (High Density demek) eski tip olduğundan kayış tahriklidir, bir süre sonra başınıza mutlaka dert açar. Ancak yeni bir keyboard için bu süre iyi kullanılırsa 10 seneyi bile bulabilir. X5 ve X5D nin sahnede yiyip içerek müzik yapan arkadaşlar için çok önemli bir kusuru var. O da tuş takımının altında kalan elektronik devreler. Bu nedenle üzerine bir şey dökmek ölümcül olabilir.

Tabii sıralayıcı ya da sequencer. Bu seq. bir çok yeni workstation a göre kapasite olarak düşük olsada, ve çeyrek nota ayırıcılığı düşük kalsada 1/96 (Roland XP serisindede böyle) hem pattern kaydedebilen hemde kolay kullanılan bir seq dır. Kısıtlı olsada arpej özelliği var. Sentetik sesleri bence başarılı. Ve en önemli yeteneklerinden biri eski i serisinin ses dosyaları X3 uyumludur. Yeni kullanıcı ve özellikle bilgisayar kullanmak istemeyen için son derece yeterlidir. 90 lı yılların sonunda İngilterede kompozisyon dersleri için X3 başarıyla kullanılıyordu.

Sesler Hi-Fi ve aksutik kaygılarla değerlendirildiğinde, KORG un rakiplerine göre kısmen başarısız olduğu herkesçe bilinmektedir. Ekranda ne yazıkki bu işler için oldukça sıkıntı verici.

Ancak, derdiniz ağırlık değilse, yer sorununuz yoksa, plastik gövde sevmiyorsanız, to host bağlantısı ihtiyacınız yoksa, pitch bender joystick alerjiniz yoksa, müthiş piyano sesleri aramıyorsanız şiddetle tavsiye ederim. Üzerindeki GM sesler çok başarılıdır. SMF severler için, davul sesleri üretim yılına kıyasla çok ileridedir. Ayrıca yazdığınız şarkıları hafızada tutar. Elk kesilmesi vb., nedenle kayıt kaybına uğramazsınız. Ancak direk diskden okuma özelliği gibi özellikle sahnede alt yapı kullananlar için pratik değildir.

Teknik olarak yazacak çok şeyim var, ama fazla uzun olacak burada bırakıyorum. Unutmadan, hala severek kullandığım ve satmaya kıyamadığım bir snyt. Bu konuda yorum yapan esnafa soruverin en son nerede kullanmışlar da bu kadar hakkını yemekteler???

Haklısın, aslında cevap olsun diye yazmadım. Bu klavyelerle ilgili sorusu olanlar olabilir. Açıkçası yazılanları okuyunca bazı eklemeler yapmakda sakınca görmedim. Tüm sayfalardaki konuları okudum.

Anladığım kadarıyla konunun eski olması aslında çok önemli değil. Bu klavyeler piyasada alınıp satıldıkça, yorumların çeşitliliği önem kazanıyor. Benim kişisel görüşüm bir klavyenin tüm detaylarını göz önüne alarak değerlendirilmesidir. Ancak doğaldırki sonuç sizin, bütçenize, zevkinize ve yaptığınız müziğin türüne göre değişiyor. Örneğin piyasadakilerin, Korg ara modelleri olan X2/3 ve devamı N264/364 için haksızlık yaptıkları düşüncesindeyim. Böyle olmasaydı, hafifletilmiş versiyonlar X5, X5D ve devamı N serisi bu denli abartılmazdı. Ancak Korg yakın zamana değin sesleri eskimeyen X5D yi satıyordu.

Özellikle kısıtlı bütçesi olanlar için ben aslında değeri tam olarak anlaşılmamış bu tür klavyeler hakkında tecrübe eklenmesinde katkım olsun istedim.

Bu konudaki ve benzerlerindeki yorumlara biraz daha teknik detayla katılmakta yarar var düşüncesindeyim. Klavyelerin teknik detaylarının fazla olması, bir çok sorunu çözer gibi görünmekle birlikte aslında çözmedi. Aksine iyi müzik ve güzel sesler oluşturmak konusundaki kişisel yetenekleri tırpanladı.

Ben az ve öz olanın bir sürü interaktiv özellikten daha kıymetli olduğuna inananlardanım. Bu nedenle hala vedalaşamadığımız klavyelerin yarattığı yer sorunlarıyla boğuşup duruyorum...

Umarım, bu amaçla değinmek isteyeceğim eski tarihli topikler sorun oluşturmuyordur. Eğer bu konuda mesele varsa boşuna zaman harcamayayım... :?:

Geri