[Eski] Nasıl olur? Bilgililere :

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Freakz

Yeni üye
Bende bir bilgisayar ve bir Laptop var.Kısaca 2 bilgisayar var.
Bunların 2 'sinde de cpu var ve 2 bilgisayar birbirine ethernet aracılığıyla bağlanabiliyor.
Sorum şudur ki :
2 bilgisayarı da birbiriyle aynı anda çalışacak sekilde nasıl bağlayabilirim?
Böyle bir şey olup olmadığını bilmiyorum ama yine de sormak istedim.
Yararı olabilecek bir sey ki bunu aynı programı kullanırken veya rewire ile 2 ayrı programı kullanmak için nasıl yapılandırabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

2 çözüm şeklin var;

1-ucuz olan:gideceksin en yakın elektronikçiye, ÇAPRAZ ethernet kablosu yaptıracaksın, o da yapacak ve sen de o kabloyu iki bilgisayarın ethernet kartlarına/portlarına takacaksın.çalışacak.
2-pahalı ama daha stabil olan:gideceksin bir hub ya da hub ozelliği olan bir adsl modem(hani varsa diye soyluyorum) alacaksın.iki bilgisayarı da buna bağlayacaksın ethernet kablosu ile.bu daha pahalıdır,hub fiyatları ne kadar bilmiyorum ama en aşağı bi 50 dolar sanıyorum.

1.sini tavsiye ederim.fark etmiyo stabilite o kadar da.
kolay gelsin...

soru yanlýþ anlaþýlmýþ sanýrým.. anlatýlýrken de tam açýklayýcý olunmamýþ gerçi ama arkadaþ ethernet aracýlýðýyla baðlayabildiðini belirtmiþ. baþlýðýn açýklayýcýlýðýna hiç girmiyorum.

bence bu sorunu burda deðil de hangi programý kullanýyorsan ona ait forumda sormanda fayda var, her ne kadar bilgisayarla donanýmla ilgili de olsa. bunu yapan biriyle karþýlaþma ihtimalin mevcut..

Ne kadar uyarbilmem ama saşhsen bir Pc yi MIDI samplerlar için ayırdım. O PC den MIDI notaları yazıp softwarelerle besteyi yapıp, PCler ve keyboard arası MIDI bağlantılarıyla iki PC yi aynı anda senkronlayıp ikinci PC de direkt sampler selerini wave dosyası olarak kayıt edebilirsin.

Freakz' Alıntı:
Bunların 2 'sinde de cpu var

bilgisayar cpu suz çalışmaz zaten cpu olmak zorunda :wink:

şimdi 2 bilgisayarın birbirine ethernetle bağlanabildiğini söylemişsin. bağlayabildiysen zaten ikisini beraber paylaşımlı şekilde kullanabilirsin

ama tek programı iki pcde açıp onları da bağlamak istiyorsan bu pek kolay bişey değil sanırım. yapamayabilirsin. mesajını 10-15 kez okudum ama tam olarak ne sorduğunu anlayamadım yine de kolay gelsin inş. sorunun cevabını bulmuşsundur...

Arkadaþýn sorduðu soru büyük ihtimal böyle :D

"Elimde 2 bilgisayar var, cubase'i birinde reason'ý da ötekinde, cubase altýnda (rewire) kullanmak istiyorum.Böylece 2 bilgisayarýn güçlerini birleþtirip rahat rahat çalýþmak istiyorum nasýl yapabilirim?

Doðrumudur?

Evet Brn dediği gibi İki CPU gücünü birleştirerek performans artışı elde etmek gibi bir şey algıladım bende.

Sanırım bu Mac lerde mümkün. Forum içinde böyle bir yazı vardı.

hiç bir laptopla masaüstü bilgisayarın bu şekilde kullanılacağı aklıma gelmezdi :) benim cpu yetiyo bana ama yapılıyorsa bilen biri yazsın merak ettim gerçekten :lol:

Bu pc içinde mac içinde mümkün Fx teleport yazılımı yaygın olarak kullanılıyor. http://www.fx-max.com/fxt/ bu link de detaylı bilgiyi bulabilirsin..Bu yazılımla data akışı network üstünden gerçekleşir ve system link de olduğu gibi İki pc içinde pahalı bir ses kartı kullanama gerek yok.

Konuyu astıktan sonra uzun bir süre cevap alamadığım için ben de okumadım. Konuyu açtıktan sonra düzeltildiğini fark ettim aa sadece kalın karakter içindi bu düzeltme.Konuyu astığım saate bakarsanız o saatte daha fazlasını da beklemeyin derim :)
Yine de özür dilerim. Asıl sorma istediğim Brn nin dediği gibi :
"Elimde 2 bilgisayar var, cubase'i birinde reason'ı da ötekinde, cubase altında (rewire) kullanmak istiyorum.Böylece 2 bilgisayarın güçlerini birleştirip rahat rahat çalışmak istiyorum nasıl yapabilirim?"
Herkese lazım olmayabilir ama olan kişiye de şaşırmayın çok da normal bir olay.
http://www.fx-max.com/fxt/ burayı da ziyaret edeceğim onerileriniz veya anlatacaklarınız var mı bir link verip kaçmayın :)

Freakz, her nasil bir cozum bulursan bul, bence ilk once sunu bir yap. Cunku muzik olmasa da, baska bir fonksiyon icin, mutlaka LAN'i kullanmanin faydasi olacaktir:
BuddyHoly' Alıntı:
...gideceksin en yakın elektronikçiye, ÇAPRAZ ethernet kablosu yaptıracaksın, o da yapacak ve sen de o kabloyu iki bilgisayarın ethernet kartlarına/portlarına takacaksın.çalışacak...
Bilgisayar ya da bilgisayar malzemeleri satan her dukkanda hazir olanlarini bulursun, cok rahatlikla. Bir de tabii 2 isletim sistemini birbirini gorecek sekilde ayarlaman gerekir. Zor bir islem degil.

Bu 2 bilgisayari her ne ilginc sekilde baglarsan bagla, var olan baglanti portlarinin tumunu kullanmanda buyuk bir fayda goruyorum. LAN ya da ethernet de bu baglanti cesitlerinden/ en onemlilerinden biri.

Reason 'u bakşa bir makinede çalışan Cubase ile Revire yapmak istiyor.

Bu mümkünmü?.

Aklıma şu geldi

Revire yapma iki bilgisayarı birbirine midi ile bağla Cubase master yap reason slave olsun. Reason olan makinenin audio çıkışlarını Cubase çalışan bilgisayarın audio girişlerinden yada arada bir mikser var ise onun üzerinden cubase gönder.

Evet diğer arkadaşlar bu olmazmı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri