[Eski] Natural sound veren en iyi klavye markası?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

altar_aziz

Yeni üye
Natural sound elde etmek icin hangi markayi tercih etmeliyiz? Klavyeden anlamayan biri olarak soruyorum. Istedigimiz bir sesi ; kapı gıcırtısını ornegin; klavyemizle kaydettikten sonra istedigimiz notayla calmamizi mumkun kilan klavye markalari ve fiyatlari nedir? Bir klavye almayi dusunuyorum. Tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum. Istedigim orjinal sound verecek ve istedigim sesi kaydedip caldirabilecegim bir klavye...

Bu tür aletlere sampler deniyor. Ancak daha önce hiç hardware sampler kullanmadığımdan iyisi nedir kötüsü nedir bilemeyeceğim.

oke!

Elimde Kawai fs660 personel keyboard var. 75 milyona almistim. Tabi ikinci el. Bir arkadas dugunlerde kullanmis. Roland keyboard alinca bunuda bana satti. Fakat klavyenin bir tusu basmiyor. Bir tusununda yarisi kirilmis. Tamiri mumkun mu?

Uygun büyüklükte tuş bulabilirseniz o tuşu değiştirtebilirsiniz. İsterseniz Tünel'de DTL Teknik Servis var. Onlara sorabilirsiniz.

Arkadaşım şu anda sana sadece Roland VA-7 önerebilirim.. V-Arranger Keyboard olarak geçmekte.. Mic-Line girişinden sample kaydedebilirsin ve kullanabilirsin.. Fakat bu klavyenin 2. el fiyatları 1500$ civarlarında gezmekte.. Ritimleri falan da var..

Yamaha'nında güzel klavyeleri var hem sampler görevi de görüyor. Internal soundları da oldukça gerçekçi, ritmbox özelliği oldukça başarılı. Yamaha ya da Roland bir araştır.

Ona da google a korg triton yazýp bakýverin yahu. Bütçe belirtmemiþsin, en iyi klavye markasý diye bir þey olsaydý diðer bütün markalar çoktan batmýþ olurdu deðil mi? En iyisi deyince... Atýyorum 50.000$ lýk bir alet vardýr ben buraya yazarým ama sen bunu karþýlar mýsýn? Muamma. En iyi klavyeyi arayýp bir sonraki mesajýonda tuþu kýrýk 75 milyon ederi olan eski klavyeni tamir ettirip ettiremeyeceðini soruyorsun. Kusura bakma tersime denk gelmiþ olabilir ama soru sormak için soru sormuþsun gibi geldi bana.

Klavye mi arýyorsun arkadaþým? Ne özellik istiyorsun ve bütçen nedir? Buna göre insanlar sana önersin. Yoksa burayý milyon tane klavye önerisi ile doldurmak mümkün.

Burada yanlýþ bir þeyler olduðunu anlamaný umuyorum.
Saygýlar.

oke

sorular parca parca aklıma gelince yanlıs anlamaların olması normal tabi. Oke . Butcem 1 milyara kadar musait. Kawai marka orgumun tus takimi degistirilebilirse alacagim orgla ikisini miksere baglayip kullanmayi dusunuyorum.

En ucuz yolu software sampler kullan.Midi klavyeni bağla ve bitir işi.
İlla synth dersen eğer ,ben Yamaha Motif Es ve Korg Triton Extreme kullanıyorum.İkiside farklı enstrumanlarda diğerine göre daha başarılı diye düşünüyorum.Şahsen Extreme'in piano soundları çok güzel.Motifin üflemelileri güzel.Baba aletler... Drum Kitler harika....

Ben olsaydım elimdeki parayı tutar,çok çalışır,yukarıdaki workstationlardan birini alırdım.

Triton üzerinde ramle geliyor.-Motif in sampling i için ram
almak gerekiyor.

...

Calışmalarım ogunden bugune boyut degiştirdi ve araştırmalarımın konsepti farklılaştı. Ogun icin gereksinim duydugum sistemler artık onemini yitirdi. yeni hedeflerim var ve planımı yaptım. Yardımın icin teşekkurler...

Geri