[Eski] NEDEN TRITON LE VEYA TR ALMALIYIM?ASIL TRITON NE ALMALIYIM??

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

inanckanarya

Yeni üye
KORG PERFORMANS VE SOUND BAKIMINDAN MALESEF VAZGEÇİLMEZ BİR TERCİH. TRITON SERİSİNİN MOTİF 6 VE MOTİF ES7 NİN ÜZERİNDE ONLARI DESTEKLEYECEK BİR ÜRETİM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ŞU ANDA TRİTON SERİSİNDEN BİR MODEL ALMAK ÜZEREYİM FAKAT HANGİSİNİ BİLEMİYORUM? YARDIMCI OLURMUSUNUZ???

ÖNCELİKLE NEDEN TRİTON LE VEYA TR ALMALIYIM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ VE TRİTONUN HANGİSİ SERİSİ ALINMALI?

TRITON CLASSIC Mİ? NEDEN?
TRITON STUDİO MU? NEDEN?
TRITON EXTREME Mİ? NEDEN?
TRITON LE Mİ? NEDEN?
TRITON TR Mİ? NEDEN?

Bütçen konusunda biraz fikir verirsen daha çok yardımcı olabilir insanlar. Ayrıca Korg X50'de de Triton TR waveform'ları var, sequencer ve sampler olarak kullanmak gibi bir ihtiyacın yoksa ona da bakabilirsin. Genel olarak herkesin LE tercihi de diğerlerine göre daha ucuz ve hafif olmasına bağlanabilir.

Hocam her şeyden önce doğru ürünü seçebilmen için bütçeni belirlemen lazım. Ben X-50 ve Triton rack modül kullandım.

X-50'de güzel sesler olmasına rağmen klavyesinden pek memnun kalmadım, cihazın başına oturup birşeyler çalmak için ilham vermedi.

Triton rack modül+midi klavye kombinasyonu iş görür. Rack modüle yanlış hatırlamıyorsam 6 adet EXB kart takabiliyorsun. Ancak rack modül+midi klavye kombinasyonunu çok sevemedim.

Triton LE eski sayılacak model olduğu için temizini bulmak kolay değil+sampling kartını ayrıca alıyorsun. Üstünde doğru düzgün akustik piyano sesi yok, ses programlamayı yapabilirsen kendi tonlarını üretebilirsin.

Triton klasik de, Triton studio da iyi ürünler olmasına rağmen temizini bulmak kolay değil.

Bana kalırsa Triton serisinden imkanın varsa extreme'i al veya iyi bir klavye ile rack modülü kullan..

öncelikle büyük harf için özür diliyorum tamamen boşluğuma dikkatsizliğime gelmiş. bilinçsizce yaptığım bir durum. tekrarlanmaz:))

bütçe konusuna gelince açık konuşmak gerekirse 1500tl bütçe var. ve istediğim ilk iki klavye triton classic ve karma. fakat bir triton classic'e de 800tl'den fazla vermek bana anlamsız geliyor. çünkü şu anda sound olarak yeni ve kullanım olarak triton classic'ten daha pratik bir alet olan motif-6 ve 7 (classic)'lerin ikinci elleri 1500tl civarı gidiyor. triton classic kullanıcıları bu durumu görmeksizin neredeyse 2000tl den kapı açıyorlar. öncelikle bu konuya dikkat çekmek istiyorum ve buna göre yardımlarınızı bekliyorum.

bir diğer ikinci düşüncem planım ise bütçeme göre şöyle şekil alıyor.
türkçe pop ve türkü çalan bir klavyeci olarak x3 gibi bir klavyenin soundunu herzaman arayacağımı ve onsuz yapamayacağımı biliyorum. keman soundları ve brass soundlar hatta elektr piyano soundları ve kendi yarattığınız sesler bugün halen bugünün soundlarının içerisine çok rahat girmekte ve yeni klavyelerle çok güzel geniş bir uyum sağlamakta. kendi x3üm artık seneler sonra hakkın rahmetine kavuştu. tekrardan temiz çalışır durumda sorunsuz bir x3 bulabilirsem şayet, 400tl verebileceğim (piyasası o) bir x3 satın alıp, geri kalan paramla ise sıfır yönünden micro x alabilme düşüncesi taşıyorum. şayet gerçekleşmez ise varolan bütçemi tek klavyeye yatırmak durumunda kalacağım. dediğim gibi önceliğim triton classic veya karma...

Geri