[Eski] Neden Xp serisi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

synth_module

Yeni üye
Arkdaşlar şu günlerde kafamı kurcalayan bir soru var. Canlı performans çalan klavyecilere baktığımda çoğu halen Roland XP 30-50-60 VE 80 kullanıyorlar. Benim elimde de şu anda 1 adet xp60 (2 expension board) var.Grup arkadaşlarım almam konusunda ısrar ettiler ve aldım. Fakat aletin ses çözünürlüğünden pek memnun değilim. Triton le ile karşılaştırdığımda alet neredeyse vasat bile kalıyor. Piyano tonları haricinde tabii ki. Anlayamadığım neden hala Xp serisi üzerinde ısrar ediyorlar ?

Ben 10 sene önce almıştım para denkleştirip değiştiremedim, sahnede de idare ediyor o yüzden xp-50 kullanıyorum, ama yeni synth alacak olsaydım kesinlikle Motif veya benzeri bir şey alırdım. Zaten o zaman xp-50'ye verdiğim parayla rahat rahat motif alabilirdim şimdi. :)

Haklısın selçuk bende Motif hastasıyım.Yeni çıktığında Almanya'da denemiştim. Almanya fiyatıyla uygun gelmişti. Ama Türkiye'de biraz pahalı ama değecek bi alet.

Motif çok tehlikeli bir klavye.. Kısaca bunu desem sanırım tüm duygu ve düşüncelerimi söylemiş olurum. Her klavyecinin sahip olmasını isteyeceğim bir alet. :D

Chief.

Eskiden öyleydi şu an bir XP takıntısı olduğunu sanmıyorum ama böyle bir takıntısı olan varsa XP-50 klavyemi hemen satabilirim. :D

valla XP takıntısı olmasa, geçen gün sorduğum dance board'lu XP-50'ye satıcı 900 dolar demezdi tahminimce :) 2. el piyasaları Triton LE'ye gayet yakın, 7-8 senelik aletler ama pahalılar, bu da hala talep var heralde sorusunu getiriyor aklıma..

orda burda denemek harici hiç kullanmadım XP serisini. O kadar çok insanda var ve o kadar çok muhabbeti geçiyor ki, insan hakaten "niye" diye merak ediyor.

Merak edince dee.. harmony central imdada koşuyor tabiy :) ama orda da çelişkili reviewler var, bir kısmı "hastasıyım" derken öbür kısmı "the most overrated synth" gibi tabirler kullanıyor.

benim de ciddi anlamda merak ettiğim bir durumdur bu..
live 8'de en az 6-7 farklı kişi de XP80 görmüştüm. geçen sene Kosheen konserine gitmiştim yine XP80, çözemedim gitti :)

Şu anda Türkiye'de Popçuların arkasında çalan klavyecilerin çoğunda hatta ve hatta 50 cent'in klavyecisinde bile xp serisi aletler var. Bende şu anda xp60 kullanıyorum fakat hiç övdükleri gibi bi alet değil.Bana güzel gelmiyo elektronic hastası olduğum için.Daha çok soft çalanlar için sanırım bu alet

Ben de daha elektrik piyano, hammond tarzı tonları seviyorum, XP serisinde de fena değil bunlar.. Senin ilacın Triton serisiymiş aslında, tabi grubunun ne tür müzik yaptığını bilmiyorum.. Neyse konuyu dağıtmayalım, ben de Ercüment Vural'da görmüştüm İzmir'e geldiği zaman, yanındaki kuyruklu piyanoya kafasını bile çevirmemişti, bütün konser XP-80'le çalmıştı (..diye hatırlıyorum, ama en kötü ihtimalle konserin %90'ını klavyeden çaldı)

"Alışmış kudurmuştan beterdir" diyebilir miyiz :lol: 7-8 senede çalanlar arasında bir bağ oluştuysa hele.

Benim de bütçem olsa da Nord Stage alabilsem :cry:

nsbildindex.jpg

7-8 sene değil yahu 10 seneden fazla zamandır piyasada bu aletler. Hammond tonları fena değil, süper değil ama idare eder hakikaten. Cihazın en sakat tarafı sadece 3 tane gerçek zamanlı kontrol imkanı tanıması. Onun dışında parametreler çok gizli saklı, bir de birden çok işlevi olan tuşlar işin içine girdiği zaman iyice karışıyor.

Artık genlerime işledir senelerdir duyduğum Roland tonları o yüzden de artık pek sevmiyorum sanırım.

7-8 sene derken ben XP-60/XP-80'den bahsediyordum, serinin başı hakkaten 10 senenin üstünde.. www.vintagesynth.com 2dan kontrol ettim şimdi, XP-50 1995'te, XP-10 1994'te çıkmış piyasaya.

Gerçi hala şöle doyurucu bir cevap yok asıl soruya, hatta soruyu "Neden hala XP serisi" diye genişletebiliriz.

Gereksiz duygusal bir bağ olsa gerek. :)

Demek ki çoğu insanın işini görüyor daha fazlasına ihtiyaç duymuyorlar. Ben başka türlü açıklayamiyorum, yoksa muhteşem bir alet değil, tek artı yanı (alırken de buna tav olmuştum) aletin expansion board takılabilir, kütüphanesinin genişletilebilir olması.

Dream_Gypsy' Alıntı:
ben de Ercüment Vural'da görmüştüm İzmir'e geldiği zaman, yanındaki kuyruklu piyanoya kafasını bile çevirmemişti, bütün konser XP-80'le çalmıştı (..diye hatırlıyorum, ama en kötü ihtimalle konserin %90'ını klavyeden çaldı)

Cümleden "XP80'nin piyano tonu, Kuyruklu piyanodan daha iyi tınlıyor" gibi yanlış anlam çıkıyor :? .. ama bence bunun başka bir sebebi vardır.. bir insan, sağında 3 dil bilen isveçli bir sarışın varken, solundaki solaryum melezi sarı boyalı kıza kur yapıyorsa mutlaka bir açıklaması vardır bunun one night stand modunda falandır :twisted: 8)

181' Alıntı:
Dream_Gypsy' Alıntı:
ben de Ercüment Vural'da görmüştüm İzmir'e geldiği zaman, yanındaki kuyruklu piyanoya kafasını bile çevirmemişti, bütün konser XP-80'le çalmıştı (..diye hatırlıyorum, ama en kötü ihtimalle konserin %90'ını klavyeden çaldı)

Cümleden "XP80'nin piyano tonu, Kuyruklu piyanodan daha iyi tınlıyor" gibi yanlış anlam çıkıyor :? .. ama bence bunun başka bir sebebi vardır.. bir insan, sağında 3 dil bilen isveçli bir sarışın varken, solundaki solaryum melezi sarı boyalı kıza kur yapıyorsa mutlaka bir açıklaması vardır bunun one night stand modunda falandır :twisted: 8)

yok yok yanlış tınlatmışım :) hiç kullanmamıştı sadece piyanoyu, piyanolu bişeyler de çaldı üstelik. Baaya da geçti üzerinden, çok net hatırlamıyorum açıkçası.

XP serisi Roland firmasının workstation tarzında ürettiği bir klavyedir. Şuan aynı kuşağın devamı olarak fantom serisini üretiyor. Söylenildiği gibi zamanında özellikle xp80ler olmak üzere oldukça tutulmuş bir seri. Belki bu ününü genişletilebilme özelliğine borçludur. Dönemindeki diğer modellere göre kullanışlı bir klavye diyebilirim. Malum artık çok daha sağlam modeller var o paraya 2. el xp almak pek mantıklı değil.

Bende jv1080 var ve iþimi görüyor , alet gerçekten asýl gücüne expansionboardlar la kavuþuyor. Ama ben house ve funk yaptýðým için çok rahatlýkla dance tonlarýna ulaþabiliyorum. Ama valla jv1080 in fiyatýda öyle pahalý deðil ikinci el olarak düþünülebilir.

Ama fantom serileri cinayet gibi offfffff.

Saygýlar Sevgiler....

ben xp-80 kullanıyorum. bence kimin ne isteyip istememesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum rock, funk ve blues çalıyorsan gayet kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.. ve çoğu synth. e göre daha iyi bir performans verebiliyorsun.. tuşeside fena değil..

Geri